2011.07.29. 16:00 Lázár Márta
Stílusles és szoknyavadász

Ha nem vagyunk lakberendezők, általában érzésre, vagy egyéni elvek alapján szoktunk bútort, képeket, dekorációt választani. Ha ebben jók vagyunk, akkor is hasznos ismernünk a hozzánk közelálló stílust, mert ez az, ami egybefogja, és egyénivé, élővé teszi a teret. A stílus: önkifejezés, képviseli az életvitelünket, lelki alkatunkat, ideáljainkat, gondolkodásunkat, de még ahhoz is támpontokat ad, hogy testi szinten mi a jó nekünk. Pl. hogyan szeretünk pihenni, mennyire fontosak a rendszeres találkozások, stb. Amikor ott állunk 100 db. kép, és dupla annyi keret előtt, jól jön a stílusismeret, és a végeredmény biztosan megnyerő lesz – ezért érdemes időt szánnunk a stílusunk megtalálására.

Hol kezdjük?

A szekrénynél. Ezt az egyszerű trükköt használják a Legénylakás lakberendezői, Steven és Chris, akik az évek során több száz otthont rendeztek be, és ezekben mind megnézték a szekrények tartalmát is.

A legjobb útmutató arra, hogy vajon milyen stílus áll közel hozzánk, a ruhatárunk. Abból is a kedvenc darabok. Mit nézzünk rajtuk?

1. A színt

2. Az anyagot milyen a tapintása, textúrája, van-e esése, hűvös, vagy meleg-e az érintése

3. A szabást, stílust

Mit-mivel?

Az egyéni színhasználatunkat, egyben stílusunkat az jelzi, hogy a holminkat hogyan szeretjük összeválogatni. Mit részesítünk előnyben, szoknyát, vagy nadrágot? Szűk, vagy bő szoknyát, modernet, vagy klasszikust? Férfiként szeretünk-e hosszú nadrágban járni, inggel kombinálva, vagy a halásznadrág-póló a kedvenc? Mindezeket lefordíthatjuk a lakásra

Fordítsd le!

A kiegészítők legalább ilyen fontosak, ha valaki szeret gyöngyöket, vagy nagy gyűrűket hordani, az azt jelzi, hogy a lakásban is tetszik majd a különleges díszítés pl. a függönyön, illetve a különálló, egyedi faldísz, pl. óra, tükör.

Az egyik legfontosabb darab a cipő. Milyet hordasz, hogyan hordod (befűzve, bekötve, vagy kifűzve, esetleg fűző nélkül?), milyen a színe, ápolod-e, vagy csak fölkapod – ezt mind jó végiggondolni. Ha csak ritkán van rajtunk klasszikus cipő, és egy kényelmes darabban klaffogunk álló délután, akkor a lakásunkban is a kényelem, és a laza, modern, semleges stílus áll majd közel hozzánk.

Az én házam, váram

Attól lesz valami nagyon a mienk, hogy kifejez bennünket. Akárhová nézünk, megelégedést érzünk, mert a lakás szinte kiegészíti fizikai határainkat, körbefog, megnyugtat és derűssé tesz. A kedvenc ruhák, összeállítások jó kiindulópontok ehhez. Ha nincs kedvencünk, gondolkodjunk el, mit választanánk, ha bármit megvehetnénk.

Ha nem elég a ruha

Ha a ruhatárunk nem ad elég támpontot, akkor van még más lehetőségünk is, pl. nézegessünk lakberendezési újságokat, képeket, és a kedvenceket tegyük félre. Egy idő után világosan körvonalazódik, hogy milyen irányba induljunk. 

Ruha és nappali

Válogattam néhány képet, hogy szerintem. Persze, ez csak egy verzió a lehetséges sok közül, de valahogy így mondja a két lakberendező úrfi is. A nyitó képhez az alábbi nappalit választottam. (A ruhás képeket inkább meghagytam eredeti méretükben, mert amikor a nappalikhoz méreteztem, nagyon rossz lett a minőségük.)

Fotók: Beautiful Homes, Livongetc, saját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő kép egy 1956-os kiskosztüm, egy mai nappalival.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöld estélyi, hozzá kétféle nappali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klasszikus-puha-modern ruci + klasszikus-ipari nappali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Törékeny Chanel és törékeny nappali :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modern és nonkonform. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És megint egy zöld. És zöld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És végül egy pasi is bevonul, 2 nappalival karöltve. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011.07.29. 16:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása