2011.10.01. 16:00 Lázár Márta
Itt a piros pötty

PIROS , amiből a pötty is elég :)

Ahogyan réges-rég örültünk a piros pontnak, ahogy manapság is a kis kezek boldogsággal szorongatják, mert a kis piros pötty jókedvet és vidámságot kelt, éppígy: 

egy kis piros pötty

képes feldobni bármilyen helyiséget.

Írtam már róla itt és itt, nem ismétlem, tudjuk, hogy a piros a leginkább elementáris szín, az Élethez tartozik, összefügg az eredettel, a gyökereinkkel, azzal, hogy a földi valósággal hogyan tudunk kapcsolódni. Kínában szerencse-szín, a feng shuiban a Tűz elemhez/energetikai formához, a szívhez, szeretethez, örömhöz kapcsolódik. A következő képeken előbb kis foltokban, majd egyre hangsúlyosabb formában, és sokféle stílusban jelenik meg. Érdekes lehet mindenkinek, főleg aki úgy érzi, bele fáradt a napi izé figyelésébe, a mindennapok rotyogásába, vagy szeretne egy kis élénk hangsúlyt a térbe, és a mindennapokba. A három bemutató képsor: 1. modern, 2. vidéki, 3. klasszikus. 

Ha már így alakult, ugye nincs ellenünkre pici Red Hot Chili Peppers, ez meg ez? Hallga' csak ;)

1. Képsor: Modern, sok fehérrel Mintha egy hölgy az egyszínű, visszafogott öltözékét piros kitűzővel, nyakékkel, sállal, sapkával, övvel, vagy egy kis piros rúzzsal dobná fel.  Ezt éppígy lefordíthatjuk a lakásra: nem kell belőle sok! Elég egy csillár, poszter, fotel, óra, takaró, egy vagy több párna, faldísz, a könyvek gerince... kicsi piros pötty, hogy felélénküljünk. Ha falat festünk ki, egyetlen felületen is hangsúlyt ad a szobának. 








 2. Képsor: Vidéki, nosztalgikus, kreatív

 A vidéki stílus utolsó 3 képének forrása itt. 
 3. Képsor: Mai klasszikusok

 

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2011.10.01. 16:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása