2011.11.14. 09:25 Lázár Márta
Jó reggelt, hétfő

018.jpgNap- és hét kezdő zene by Oren Lavie: Her morning elegance 

Képes lehetsz nagy dolgokra,

De az élet apróságokból áll. 

Mit ér egy üveggolyó, amit az est homályában, egy idegen épület lépcsőjén találsz? Ismerd meg a kicsit éppúgy, mint a nagyot. A nagy horderejű dolgok ritkaságok.

Mind sóvárgunk, hogy maradandó, hírnevet adó dolgokat tegyünk, vigyünk véghez, de a napjaink nagyrészt kis dolgokból állnak. Ezekből az apróságokból épülnek fel a nagy események. Nem érdemes abba a csapdába esnünk, hogy miközben a jobb lehetőségre, a boldogságra várakozunk - mondván, majd, ha ez meg ez sikerül, ha ez meg ez megérkezik az életembe, stb., boldog leszek - elszalasztjuk a számos parányi lehetőséget.
Akik ezt teszik, az életet tökéletesnek akarják, aztán csöndben mérgelődnek, vagy hangosan panaszkodnak, hgy a sors ellenük van, s az élet nem ismeri el kiválóságukat. Pedig ha kicsit lejjebb engednék a tekintetüket, megláthatnák a lábuk előtt türelmesen várakozó lehetőséget. Ha elég szerények vagyunk ahhoz, hogy lehajoljunk, elmondhatatlan apró kicsekkel telnek meg kezeink. 

Szöveg: Teng Ming-Tao és Lázár M. Kép forrása itt.  

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm , szép napot :)

2011.11.14. 09:25

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása