2012.06.17. 14:03 Lázár Márta
Szépség percek - így lesz szép a szemöldök

3b.jpg

Aki a blogot olvassa, méltán kérdezheti, mi köze a sminknek a feng shuihoz. Direkt módon nyilván semmi. Ha viszont bele gondolunk, hogy a feng shui célja azon túl, hogy segítsen az életünket minden téren kiegyensúlyozottá tenni, és ehhez fontos az önbizalom, a szellemi-lelki egyensúly mellett a külsőnk szépsége is, hogy elégedettek legyünk és szebbé tegyük, amit a természettől kaptunk, akkor igen, ez is egy ide illő téma.

Tanácsadások alkalmával nemegyszer fordult elő, hogy a lakás elemzés után a megbízó elmondta, hogy nem érzi túl jól magát a bőrében, tanácstalan, hogy mit vegyen föl állásinterjúhoz, vagy a munkahelyén, hogyan sminkeljen könnyedén, épp csak a szép vonásokat megerősítve, így foglalkoztunk az öltözködési stílussal, vagy a smink kérdésekkel is. 

Az alábbi instrukciók és képek remélhetőleg segítenek a szép szemöldök megalkotásában. Persze, a kozmetikust nem helyettesíti, de ha valaki elfoglalt, vagy csak gyors kiigazításra van szüksége, akkor legyen mihez nyúlni. 

Mit tud a szemöldök?

Kiemeli a szemet, keretezi az arcot.

Amit ne kövess el

Ne tépkedd ki túl vékonyra. Ne alakítsd vékony farkú ebihal alakúra. Ne borotválgasd. Ha elkövetted ezeket, akkor hagyd, hogy nőjön, majd kövesd a lépéseket.

1. Végy egy sima spirált, és keféld vele fölfelé a szemöldököket. 

2. Ezután a szemöldök ívét követve a kilógó szálakat nyírd le. 

3.-4. A kósza szálakat a szemöldök alatt és fölött tépkedd ki.

5. Nézd meg, hol kezdődik a szemöldököd: ehhez egy ceruzát, vagy egy ecset szárát tedd az orrcimpádhoz, s ahová az ecset vége ér, ott kezdődjön a szemöldököd. 

6. A szemöldök úgy mutat jól, ha az íve az ecset szárával mérve a pupillád külső széléhez ér. 

7. A szemöldök vége pedig a szem külső sarkánál fejeződjön be.

8. Ha megvagy ezekkel, tollpihe vonásokkal színezd a szemöldököd szemhéjporral, mintha csak egy-egy szálat akarnál befesteni. Figyelj arra, hogy a szemöldököd ne legyen sötétebb színű, mint a hajad. 

 

szemoldokok.jpg 

 Az eredeti szöveg és kép itt van.

Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és csemegézz a fb oldalán is:)

2012.06.17. 14:03

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása