2012.06.25. 16:50 Lázár Márta
Ha esik, akkor teázzunk

 tea.jpg 

lazaság

a.)    Ha esik, akkor az jin. Ha jin, akkor az punnyadás. Ha punnyadás, akkor alvás/ depi.

b.)    Ha jin, akkor ahhoz kell valami jang. Ha a jangot a jinhez rakjuk, lesz belőle a nagy kör, amiben fut körbe a fehér-fekete félkörív. 

c.)    A forró tea jang. Ha esik, akkor főzök egy teát. NEM gyümölcsteát, ami jin, hanem valami férfiasat. Earl grey-t. Gyújtok egy teamécsest is.

d.)   És megvan az egyensúly. 

okosság

A hagyományos kínai orvoslás szerint a betegségek megelőzésében kulcsfontosságú a harmonikus evés-ivás. Ez - sok minden mellett - azt is jelenti, hogy mindig az időjárással összhangban eszünk és iszunk.

Ha kint hideg van, akkor olyan ételeket fogyasztunk, amik melegek, vagy a szervezetbe jutva melegítő a hatásuk. Az italokkal is így van ez. Amikor változékony az idő (jines), még nyáron is inkább melegítő italokat kell inni. Sűrű, forró leveseket, és sok finom teát. Az Earl greyből, vagy a fekete teákból a kevés is elég, mivel élénkítő hatásúak. A tej, vagy tejszín kötelező hozzá, hogy a csersavat közömbösítse, és ne ártson a gyomornak. Cukor helyett inkább mézet, fehér steviát használjunk, ezek egészségesebbek.

az ivás szabályai

Evés után min. félóra múlva szabad inni, ill. 1-másfél óra múlva kötelező. Hideg időben cukros, hideg üdítőt a világért se! Szóval: egy finom earl grey, este 7 után pedig nem-élénkítő tea, pl. rooibosh, zsálya, gyümölcstea, stb.

Megjegyzés 

Rummal / pálinkával/ vodkával/ vörös borral a tea még jangosabb. 008.jpg

 

t1.jpgt2.jpg

Képek forrása: pinterest

Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és csemegézz a fb oldalán is:)

2012.06.25. 16:50

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása