2012.07.09. 14:35 Lázár Márta
Könnyed svéd romantika

014.jpg

A svéd lakberendezésről biztos, hogy nem a romantika jut először eszünkbe, sokkal inkább az egyszerű, letisztult design. Mivel ebből a stílusból nagyon sokan és sokat meríthetünk (merítünk is), nézzünk egy igazán romantikus, mégis, valódi svéd összeállítást.

Svéd stílus: mi a jó benne?

A skandináv- és ezen belül a svéd lakberendezéssel bátran kísérletezhetünk, nem fogunk mellé fogni. A fehér minden bútorhoz és az összes stílushoz illik, és ha a lakásból önálló lakberendezői munkával szeretnénk kihozni a legtöbbet, ehhez igen jó keretet és biztonságot nyújt. Ha pedig változtatnánk, akkor ebből majd szép lassan kibonthatjuk a többi színt.

Kulcsszavak: egyszerű, funkcionális, praktikus, jól szervezett, otthonos, kényelmes. A svéd lakás a sok fehértől, a csillogó üvegektől, kristályoktól hűvösen elegáns, befogadó, egyben távolságtartó és érzékeny.

A kényelem és otthonosság Svédországban nemcsak az otthonokban van jelen. Sok-sok vállalat törekszik arra, hogy dolgozói kellemes környezetben, kényelmes bútorok között dolgozzanak, és van, ahol a friss vágott virág, és a szép dísztárgy a munkahely része.

A feng shui tanácsadó szemével

A  populáris bágua irányzat nem igazán engedélyezi a tiszta fehér lakást, mivel az életterületeket sokféle színnel próbálja megerősíteni, ez a stílus nem fér a keretei közé.

A klasszikus feng shui nem ír elő ilyen megkötéseket, a és ha valakinek a tiszta fehér válik előnyére, akkor minden további nélkül ajánlja is.

A fehér a Fém elemhez tartozik. A Fém a formák és a rend eleme, ügyel a szabályokra, a különbségekre és a távolságokra. Semmit se enged közel magához, az érzelmeket csöpögősnek találja. A Fémhez kapcsolódik a zene, a képletek, a számítógépek világa, és a spirituális élet is. Amikor a sok fehéret más színekkel, akár a fekete árnyalataival kezdjük variálni, akkor a tér lazábbá válik, hiszen más elemeket (a Vizet, Fát, stb.) és a jin-t is bevonjuk a fehér erős jang-jellege mellé.

Hol előnyös? Ahol nyugalomra, letisztultságra, váltásra, változatosságra van szükség, vagy ahol a lakást jangosabbá, azaz aktívvá, világosabbá, tágassá szeretnénk tenni.

A svéd romantika vidéki jellegű tárgyaival, lágyságával nőies hangulatot hordoz. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

009.jpg024_1.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

028.jpg

029.jpg

031.jpg

032.jpg

033.jpg

006.jpg

011.jpg

011c.jpg

012.jpg

014bb.jpg

011.jpg

013.jpg020.jpg

036.JPG

021.jpg

037.jpg

015.jpg

016.jpg

017.jpg

019.jpg

Képek, kollázsok: annashuspalandet, pinterest 

Ha tetszik a bejegyzés, és megosztod: köszönöm :) Likeold a blogot, és csemegézz a fb oldalán is:)

2012.07.09. 14:35

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása