2013.06.07. 14:46 Lázár Márta
A legjobb színek kis nappaliba - 35 változat

033.jpg

Ha kis nappalink van, az általában azt is jelenti, hogy többfunkciós. Hogy ne legyen zsúfolt, és a vágyva-vágyott harmónia megvalósuljon benne, átgondolt térszervezéssel és megfelelő színekkel érdemes kialakítanunk.

A térkialakításnál a következőket vegyük figyelembe:

1. Átgondolt bútorok és tárolás

Ha módunk van rá, leginkább beépített szekrényeket használjunk, mert a sok, nagy tároló bútor zsúfolttá teszi a szobát, s ettől még kisebbnek tűnik. Ráadásul sem látványban, sem pedig érzetben nem járul hozzá  a relaxációhoz - ami a nappali eredeti célja. 

2. Világos színek

Bár  a fehér a leginkább tértágító szín, ha csak ezt használjuk, és nem dobjuk fel élénk dekorációval, fárasztó, feszült légkört is teremthet. Szerencsésebb pasztell árnyalatokat keresni, és ezekből kiválasztani hármat, ami harmonizál egymással: egyiket a fal színéül, másikat a dekorációkhoz, és az utolsót a szőnyeg színéhez. 3 színnél több már nem ad sikkes, egyedi összhatást.

3. Korall, vagy égszínkék?

A meleg színek a napfényt idézik, a kék világos árnyalatai, valamint a mályva növelik a tréhatást, és kicsit elegánsabbak. A

korall a narancspiros lágyabb változata. Igazi finom, krémes árnyalat, mely nemcsak tágítja a teret, hanem kellemes burkot von köré. Ha kicsi nappalink van, bátran használhatjuk ezt az árnyalatot, mert az egyik legjobb vizuális trükk ahhoz, hogy a sötét, fényhiányos nappaliba egy kis telt melegséget vigyünk. 

4. Kiegészítők

A kiegészítőink (párna, takaró, stb.)  lehetnek élénk színűek, és az is nagyon jó megoldás, ha egyetlenegy falon kicsit különlegesebb, vagy meghökkentő dekorációt használunk: ez lesz majd szoba fókusza, mely  egybe fogja a helyiséget. 

A legjobb színes nappalik

006.jpg

Finom, lágy színek, nagy tükör és eklektikus stílus teszik világossá ezt a nappalit. (A nagy tükör kicsit magasabban jobb lenne, a klasszikus feng shui szerint olyan helyre érdemes tenni a tükröt, ahol nem kell mindig nézegetnünk benne magunkat, ezzel elkerüljük a fölösleges önkritikát. )

007.jpg

Férfias, klub-hangulatú nappali, amelynek falán nagy méretű kép ad fókuszt a bőr fotelekhez.

008.jpg

Angol vidéki stílusú nappali, sok világos felülettel, pici rózsaszínnel feldobva.

009.jpg

Bohém, kuckós, dekadens. A lágy szürke és a padlizsán színek nyugalmasak, fényűzőek.

010.jpg

A textúrák varázsa: csupa puha, süppedő felület! Ellenpontként szerepel egy érdes, rusztikus kis asztal, és a kandalló mintás kerete. 

005.jpg

Ebbe a fával és természetese felületekkel burkolt nappaliba mi is begubózhatnánk :) Kicsit több fehér, vagy egészen világos krémszín több fényt ad. 

004.jpg

Sok-sok fehér, szép kiegészítők, és fekete-fehér csíkok, és fényes felületek, amelyek növelik a fényhatást. 

003.jpg

Barátságos és szemtelen! A tradicionális és modern bútorok keverednek a szobában, a padló sötét színe és a világos fal fogja egybe őket. 

002.jpg

011.jpg

Ez egy vintage stílusú szoba, amelyben a színek kontrasztja ad különleges dinamikát. 

012.jpg

Vibráló kék szín - egyben a nappali fókusza - amihez a kő és a fehér társul. 

012a.jpg

A magas, de kicsi nappalit tegyük barátságossá: szemmagasság fölött húzzunk körben egy képzeletbeli vonalat, és oda helyezzük el a szoba fókuszát adó nagy méretű, vagy több, kisebb kép kompozíciót. 

012b.jpg

Világos fal, világos bútorok, sötét szőnyeg: tökéletes összhatás egy kis nappaliban

012c.jpg

A természetes fenyőbútorok sajnos kicsit unalmasak lehetnek, itt különleges bíbor színnel és lilával dobták fel őket. Érvényesül itt is a 3 szín elve: fehér, bíbor és pici zöld.  

012d.jpg

Nagyon halvány pasztell színek, meleg, süppedő szőnyeg, sötét asztalka és szekrény. 

012kon.jpg

A világos színek könnyedebbek, a kinyitható sarokkanapénak is frissességet adnak. Az alacsony tároló egyben ücsörgő is. 

012neh.jpg

Ha ehhez hasonló középbarna bútoraink vannak, de kicsi a nappalink, mindenképpen sok-sok világos felületet teremtsünk, hogy ellensúlyozzuk őket.

013.jpg

Csupa könnyű fagyiszín!

014.jpg

015.jpg

A sárga az egyik legbarátságosabb árnyalat, de hosszú távon szerencsésebb kicsit krémesebb, korallos árnyalatot választani, hogy ne váljon a nappali unalmassá. 

016.jpg

Csak egy icipici beugró: ennyi a nappali sarok, amely egyszemélyes lakásokban alkalmas tea-kávé-beszélgetős hangulathoz.

022.jpg

001.jpg

Ez a hálószoba kakukktojás a nappalik mellett, de a színei tökéletesek egy sötét, fényben szegény nappalihoz. 

024.jpg
Vidéki stílusú nappali, melynek sötét padlója biztonságot sugall, világos zöld fala pedig nyugalmas, időtlen. 

025.jpg

Fókuszpont a kis nappaliban: nem mindig a csupa fehér  a megoldás, néha egy feltűnő felület jobban megszervezi a kicsi helyiséget!

026.jpg

027.jpg

Natúr, természetes hatások, a könnyedséget a fal színe adja (homokbézs és krémszín)

028.jpg

Vidéki nappali, sok-sok fehérrel és kis pirossal fűszerezve. 

029.jpg

Vidéki stílusú nappali, laza berendezéssel. 

030.jpg

Égkék romantika, sötét bútorokkal: a sötét ülőgarnitúra nagyon földies, a kékek légies hatásúak. 

031.jpg

Sárga, barna, homokszín. Sok ülőfelület, kinyitható kanapék, élénk színű párnák. 

033.jpg

Csupa nőies, meleg, kellemes árnyalat: rózsaszínek, lazacszínű fal és narancs-sárga csíkok. 

Összegzés

Egy kisebb szobát világos, tiszta árnyalatokkal növelhetünk a legjobban. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen világos tér érdekes is maradjon, különféle trükköket érdemes használnunk: kontrasztos színeket, szokatlan, vagy vidám, élénk színű kiegészítőket. 

Ha tetszett a poszt, kedveld a blogot a Facebook-on itt, Ha a 'Tetszik'-re kattintottál, kattintsd le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így fogod látni a friss posztokat. Szép napokat :) 

2013.06.07. 14:46

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása