2013.06.20. 12:29 Lázár Márta
Készíts finom ízesített vizet

v4.png

Egy finom üdítő házilag? Igen!

Ne költs ízesített ásványvizekre, készíts valódi gyümölcsös, adalékmentes, hűsítő, karcsúsító italt: ízesített vizet! Szomjoltó, finomabb, mint a bolti, így a család és a vendégek körében is sikert arat. Cukor nélkül készül, édeskés ízét a gyümölcsök adják, így nem leszünk egyből szomjasak, ha megittuk. Az sk. ízesített víz titka, hogy az aromát adó friss gyümölcsöt, valamint a fűszernövényt nem kell nagyon összezúzni, csak picit megnyomkodni, majd nagy üvegben, a hűtőben érlelni 3 napig. És kész is! 

A klasszikus feng shui által használt, öt elem szerinti főzésben az itt szereplő összes hozzávaló termikus hatása szerint frissítő-hűsítő. Jótanács: a hűtőből kivett, ízesített vízből egyszerre ne igyunk sokat, inkább hagyjuk szobahőmérsékletűre felmelegedni, így kíméljük a torkunkat, gyomrunkat.  

Az ízesített víz receptje

Mi kell hozzá?

Csészényi friss gyümölcs: bogyós, vagy citrusféle, dinnye, ananász, kiwi, vagy amilyen ízű üdítőt szeretnél.

c3.png






És még

Egy szál friss fűszer- vagy gyógynövény (menta, bazsalikom, citromfű, rozmaring, zsálya, levendula, bármi, ami épp van. Ha nincs friss, a szárított is megteszi), valamint Víz, jég, és egy nagy üveg, amiben elkészítjük.

c4.png







 

Így készül

Kicsit nyomkodjuk össze a friss gyümölcsöt, épp csak, hogy levet engedjen, és a fűszernövényt is (semmiképp se aprítsuk!), majd tegyük az üvegbe, dobjuk rá a jégkockákat, és öntsük fel vízzel. Fedjük le, és tegyük a hűtőbe 3 napra, ha eszünkbe jut, néha keverjük meg, és kész is! 

Tipp

Időnként keverjük meg a frissítőt, így intenzívebb lesz az íze. 

Ízvariációk

Citrom-narancs-lime-menta

Ízhatás: savanykás-frissítő. Ehhez 1 citromot, 1 lime-ot és 1 narancsot szeleteljünk fel, enyhén zúzzunk össze egy szál mentát, majd mindet tegyünk az üvegbe és töltsük fel vízzel. 004.jpg

Málna-lime-menta

Ízhatás: friss, pezsgős. 1-2 csésze málnát, egy lime-ot és egy szál mentát kicsit törjünk össze, majd öntsük az üvegbe, szórjuk rá a jégkockákat, és öntsük fel vízzel. Gyönyörű színe van! 

005.jpg

Ananász-menta

Ízhatás: édeskés-mentás. Egy csésze aprított ananász egy szál mentával, kicsit kinyomkodva, jéggel és vízzel felöntve. 

006.jpgSzeder-menta/vagy rozmaring/levendula

Ízhatás: friss, lágy. Egy csésze gyümölcsöt a friss fűszernövénnyel nyomkodjunk ki, öntsünk rá jeget és vizet. 

007.jpg

Görögdinnye-rozmaring

Ízhatás: édeskés.1-2 csésze aprított görögdinnyét 1 szál rozmaringgal az üvegbe teszünk, megnyomkodjuk, felöntjük jéggel és vízzel. 

008.jpg

013.jpg

{Forrás: theyummilife. A kör alakú képek szerkesztéséért köszönet DeAndinak!}

Ha tetszett a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.  Cserében itt mindig tartalmas posztok várnak! A Feng shui trend blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.06.20. 12:29

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása