2013.06.26. 14:14 Lázár Márta
Mit tud egy pink szék?

001.jpg

A pink szék

ennek a tágas (186 nm),  kicsit indusztriális-férfias, kicsit természetes, és részleteiben kicsit nőies lakásnak a leginkább hangsúlyos eleme. A sok sápadt, pasztell, tágas felület kiemeli színét, s mivel egyedül ő hordozza ezt a vidám, harsány színt, főszerepet kap. Ha több lenne belőle, pl. az összes étkező szék pink lenne, vagy színes, vagy ha csak 2 db. pink volna, nem lenne érdekes. De így? Igen. 

Feng shui és a pink

A pink a piros kishúga. A piros a Tűz elemi energia színe, dinamikus, jang szín, amit általában akkor használunk - nem túl nagy mértékben - ha egy lakás "leült", egyhangú, illetve ha az életeseményekben negatív fordulatok, visszafelé pörgő, fogyó, csökkenő tendencia jelentkezik. Ilyenkor a szükséges átrendezés, térrendezés, valamint a tértisztítás után alkalmazunk itt-ott egy pici vöröset, pirosat, vagy - stílustól függően - pinket a lakás egy-egy részén. Ez élénkíti az energiaáramlást, olyan, mintha egy akupunktúrás pontot aktiválnánk. Fontos, hogy nem mindegy, hová és mennyi pirosat/pinket teszünk! Csak úgy, találomra nem érdemes kísérletezni, de ha igen, akkor is az legyen az elvünk, hogy a kevesebb: több.  A képeken, ebben a stockholmi lakásban is ezt a példát látjuk, a sok egyszínű felületet hol az élénk színfoltok, hol a sötétebb tónusok lazítják fel, ezzel az energiát egyensúlyba hozzák.

Végig járjuk a lakást

Pink, a fehér tenger közepén

002.jpg

Indusztriális és nőies részletek váltakozása

003.jpg

Modern konyha - a külön konyhaszigetre emelt tűzhelyet a klasszikus feng shui nem javasolja! 

004.jpg

Óra dekor

005.jpg

Gyönyörű kilim, élénk, modern színekkel

006.jpg

Sok üvegfelület, meleg színek az erkélyen és teraszon

007.jpg

008.jpg

009.jpg

A konyha-étkező egy másik szögből. Tűzhelyet, konyhaszigetre: Ne! 

010.jpg

011.jpg

012.jpg

Étkező, indusztriális asztallal

013.jpg

014.jpg

A zongora... nemcsak hangszer, belsőépítészeti elem is, aminek térre van szüksége, hogy érvényesüljön

015.jpg

016.jpg

Ücsörgők

017.jpg

018.jpg

Hálószoba, finom, pihentető (yin) színekkel

019.jpg

{Forrás: luxuryrealestate}

Ha tetszett a poszt, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson.  Cserében itt mindig tartalmas posztok várnak! A blogot a fb-n  itt kedveld, hogy lásd az újdonságokat. Szép napot :)

2013.06.26. 14:14

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása