2013.06.28. 12:46 Lázár Márta
Csináld magad: színes vázák festett palackból

025.jpg

Pofonegyszerűen elkészíthető váza, ami lehet az otthon dísze, a nyaralót élénkítő kollekció, valamint partik, esküvők, vacsorák dekorációja. Nagyon sok változata van, az alábbi képeken a 25 legjobbat mutatjuk be.

Mi a titka?

Az, hogy a festéket beleöntve, körbe forgatva, belülről festjük meg, így a szín és a fényes felület közt az üvegfelület gyönyörű és egyedi mutatvány. Jobb, ha egyből legalább 3-at készítünk, ugyanis ez a dekoráció úgy mutat jól, ha minél több van belőle. Meg, ha már hozzá fogunk, legalább legyen látványos eredménye. 

Mi kell hozzá?

1. átlátszó, nem színes (nem zöld, nem barna) palackok, boros, tejes, stb., vagy befőttesüvegek

2. oldószeres zománcfesték és oldószer, vagy akrilfesték, vagy festékspray (az ezüst, arany és fekete verzióhoz)

3. rongy,amivel az üveg száját letörülgejtük

4. edénykék (PET palackból levágott kis tálak), amibe a fölösleges festéket kiöntjük

5. türelem és jó háttérzene :)  

Így készül

A festéket öntsük ki egy kis tálba, majd óvatosan adagoljunk hozzá annyi oldószert, hogy fellazítsuk a festéket, és nem túl híg, de könnyen folyó állagú (palacsintatésztánál hígabb) állagot kapjunk. Jó alaposan keverjük össze. Öntsük bele, vagy fecskendővel spricceljük bele a tiszta, száraz üvegbe, majd az oldalára fordítva körbe-körbe forgassuk, míg az egész felület színes lesz. Ekkor öntsük ki a festék maradékát és hagyjuk az üveget megszáradni. Ezután ismételjük meg a műveletet, majd lefelé fordítva hagyjuk száradni az előírt időtartamig, és időnként törülgessük le oldószeres ronggyal az üveg száját.

Pasztell árnyalatok

A legfontosabb a fehér zománcfesték, ebbe keverhetünk cseppnyi kéket (az égszínkékhez), pirosat (a rózsaszínhez), stb. A színező festék lehet tempera, vagy akril, nem kell emiatt egy másik bödönnel vennünk.  

Dekoráció

Dekorálhatjuk a befestett üveget dekortapasszal, vagy szalvéta technikával, de simán, magában is elegáns lesz. A titka, hogy legalább 3 db.-ot tegyünk egymás mellé.

Változatok

Meleg színű vázák, sárga, narancs, lila-rózsaszín. A naplemente színeit idézi ez az összeállítás. Nem zománc-, hanem akrilfestékkel színezték őket, és utólag egy-egy kis virágtartó kapszulát helyeztek bele. Eredeti leírás itt.

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

Világos türkizkékek, égszínkékek, romantikus vidéki hangulathoz. 

005.jpg

008.jpg

Sötétkék, bronz, ezüst: elegáns gyertyatartók a munkahelyen, vagy a nappaliban. Festékspray-vel is fújhatjuk az ezüstöt, bronz színűt, csak befújáskor az üveg száját szalvétával kicsit zárjuk körbe. 

010.jpg

Zöld-sárga, és utólag díszített üvegek. 

013.jpg

019.jpg

Kívülről, és csak az alsó részen színezett üvegek.

014.jpg

015.jpg

Rózsaszín-ezüst keveréke. 

015b.jpg
Egyszerű, vidám fehérek.

016.jpg

Eleganciájukat az aranyszínű dugó adja. Vidéki nyaralók éke. 

017.jpg

Jobb, ha sok van belőlük... 

018.jpg

Az esküvő, lagzi asztali dekorációja közt főszereplő. Előnye, hogy egy-két szál virággal is jól mutat.

020.jpg

026.jpg

Ezüst, spray-vel fújva.

009.jpg

Fekete, spray-vel fújva.

027.jpg

Vidéki nyaralók dísze. 

021.jpg

Csupa pasztell árnyalat, partira, vagy esküvőre. 

022a.jpg

Fehérek, dekortapasszal és csipkével díszítve.

024.jpg

025.jpg

029.jpg
Fehérek és világoskékek.

11.jpg

35.jpg

20.jpg

Kültéri ünnepeken, egy csokorba kötve.

28.jpg

{Képek forrása: Martha Stewart, Pinterest}  

Ha tetszett a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel.  Cserében itt mindig tartalmas posztok várnak! A Feng shui trend blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.06.28. 12:46

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása