2013.07.03. 04:00 Lázár Márta
Hogyan legyünk sikkesek?

012.jpg

30-40 felett nem minden ruhadarab áll jól, ám a sikkes, könnyed stílus bárkin jól mutat! Hogyan legyünk sikkesek? Alább összefoglaltuk a 10 legfőbb elvet a Párizsi sikk c. stíluskalauz alapján. S hogy hol találunk megfelelő ruhákat? Magyarországon sikkes, nőies, időtlen vonalat képvisel pl. a Promod

A sikkes stílus

Kicsit párizsi, kicsit bohém és nőies, mint az itt látható nyári kollekció. A dániai székhelyű Noa Noa, (itt egy tavaszi poszt róluk) nevében a tahiti "egyszerű és harmonikus" kifejezéseket hordozza, egyben azét a Noa Noa nevű asszonyét, aki Paul Gauguin múzsája volt sok-sok éven át. 

Így lehetsz sikkes

1. Légy egyszerű. Ha elmúltál 30, ne hordjál túlzásokba bocsátkozó (túl rövid, túl szűk, túl bő, túl fekete, túl piros, stb.) ruhát.

2. Válassz közepesen erős színeket. Ha mégis valami markánsat választasz, ellensúlyozd egyszerű hajviseleteddel, vagy cipőddel. Szeresd a szürke minden árnyalatát, nem bánod meg: az egyik legsikkesebb szín!

3. Állítsd össze a ruhatárad "jó fogásokból", amik nem mennek ki divatból, és amiket egymással könnyen párosíthatsz. 

4. Figyeld, de ne kövesd egy az egyben a divatot. Ismerd magad kívül-belül és tanuld meg, mi áll neked jól. Egyetlen apró jelzés az aktuális divatból elegendő, hogy elárulja, nem vagy közömbös a trend iránt. 

5. Ne vegyél meg mindent, ami majd egyszer jó lehet! Jobb, ha kevés, de jó minőségű szoknyád, pulcsid, zakód, kabátod van. Ha egy adott bolt (pl. a Promod) sikkes darabjait drágának találod, várd meg a leárazást, vagy kérj szülinapodra ajándékutalványt.

6. A beszerzéshez találd meg a saját törzshelyedet, és módszeredet, legyen az rendszeres leárazás, vagy egy minőségi használt ruha bolt (IGEN, némelyik turiban nagyon sok divatos, minőségi darabot találsz). 

7. Ne hordjál egyszerre túl sok ékszert. 30 fölött minél kevesebbet! Ha fülbevalód van, ne vegyél fel nyakláncot is,  túl sok! 

8. Összehangolhatod a táskád színét a cipőddel, de csak ha 30 év alatti vagy. 30-on túl ez sajnos 10 évet öregít. 

9. Mindig legyen rajtad ápolt, szép cipő, és legyen rendben a hajad. A L'Oréal nagyasszonyai szerint megjelenésünkben a minőségi frizura és cipő a mérvadó a hétköznapokban és az állásinterjún is.

10. Aranyszabály: ha az alsó ruha (szoknya, nadrág) széles, bő, a felső legyen feszes. Ha pedig az alj szűk, a felsőnk legyen bő. 

Érdekesség

Nem csak a ruhák öregíthetnek Ha azt mondjuk, hogy a Twitter hülyeség, vagy hogy nem tudjuk használni az MP3 lejátszót, ezen mondataink egyenest a néni kategóriába száműznek... :)

Személyes történet 

Jó 10 évvel ezelőtt egyik megbízóm - később tanítványom - rákérdezett, nem tudnám-e kicsit eligazítani, mi áll neki jól, mi nem. Filigrán hölgy, akin előnytelenül mutatott a nagy, hosszú kosztüm. Épp azelőtt kezdtem komolyabban foglalkozni a ruhatár-lakás közti összefüggésekkel: ha lakberendezési stílust keresel, nézd meg a ruhatárad, vagy írd össze azokat az álomdarabokat, amiket szívesen hordanál! Pár konzultáció alatt nemcsak a megbízó hölgy lakását, hanem ruhatárát is sikerrel átbeszéltük. A harsány színek jóval idősebbnek mutatták őt, ám a pasztellek és a semleges bézs, krémszín csodás fényt adtak arcának. A szoknya nem igazán állt neki jól, ellenben a nem túl bő nadrágok testhez álló felsővel nagyon is! Jó munka volt :) Vallom, hogy megjelenésünk és egy lakás összképe hordozza az életstílust, felfogást, és az önmagunkhoz való hozzá állást. Épp ezért a munkám során nemcsak feng shui praktikákra és energetizálásra szorítkozom, hanem ötvözöm a lakberendezést, szín- és stíluskeresést, és ha szükséges, megbízóimat az optimista életszemlélet, vagyis könnyedebb megjelenés felé terelgetem. 

Sikk, ahogy  Noa Noa gondolja

m1.jpg

030.jpg

m4.jpg

m2.png

m3.png

m4.png

m5.png

m6.png

009.jpg

010.jpg

m7.png

m8.png

m9.png

m10.png

m11.png

m12.png

011.jpg

013.jpg

014.jpg

015.jpg

016.jpg

017.jpg

018.jpg

019.jpg

020.jpg

021.jpg

027.png
028.png

029.jpg

010_1.jpg

007.jpg031.jpg

032.jpg

 

008.jpg

007.jpg

001.png

001.jpg

{Képek forrása: Noa Noa, Feng shui trend blog}  

Ha tetszett a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Cserében itt mindig tartalmas posztok várnak! A Feng shui trend blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.07.03. 04:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása