2013.07.24. 18:16 Lázár Márta
Készítsünk levendula koszorút!

a2_1.jpg

Levendula koszorúk - a három legegyszerűbbet és legmutatósabbat készíthetjük el, az alábbi képes útmutatók alapján. Érdemes próbálkoznunk, mert a készítés folyamata nemcsak esztétikai, hanem érzéki-lelki élmény is. 

A virágkoszorúk szépséges körében a levendula koszorú nemcsak színe, illata miatt egyedi, hanem, mert finom nyugalmat, és spirituális minőséget közvetít számunkra. Ha a virágok jelképiségére figyelünk, feltűnik, hogy a rózsa és a levendula rendkívül kedvelik egymást, így nemcsak a rovarvédelem miatt, hanem energetikai szempontból is érdemes őket közel ültetni egymáshoz. 

A rózsa a beteljesülést jelképezi, a levendula pedig a mélységes önismeret, önmagunk félkész állapotának, gyarlóságunk beismerésének és a lelkiekbe való kapaszkodásnak a jelképe, ezzel együtt Mária Magdolna virága. 

Illata, aromája gyógyhatású, de erről nem is kell regélnünk különösebben, elég csak mélyet lélegezni a fenséges illatfelhőből :)

Finom, egyszerű koszorú

a1_1.jpg

Ez a koszorú nagyon egyszerűen készül, és finom, légies hatású. Mivel nincs koszorúalap hozzá, ezért a méretét magunk határozzuk meg. Mi kell hozzá? Pár szál erősebb drót, amit szív alakúra hajlítunk, és egy kis hajlékony drót, vagy cérna, a levendula szálak rögzítéséhez. És persze 1-2 csokor levendula. Ha a szív alakú drót végeit összesodorjuk, a kész szívecskéket torta- vagy sütemény díszítésére is használhatjuk.

a5.jpg

a3.jpg

Klasszikus koszorú

Ez a kör alakú koszorú a klasszikus, amihez bármilyen koszorú alap megfelelő. Arra figyeljünk, hogy amikor rögzítjük a levendula kötegeket, akkor vágjuk vissza  a szárakat, hogy ne lógjanak ki a koszorúból. 

b6.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

b5.jpg

b7.jpg

Szív alakú, koszorúalapon

Ez a koszorú abban különbözik az elsőtől, hogy egy erősebb koszorúalapra kötözzük a levendulát. Így tömöttebb, erőteljesebb koszorút készítünk. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

Ha tetszett a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Cserében itt mindig tartalmas posztok várnak! A Feng shui trend blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.07.24. 18:16

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása