2014.11.09. 02:49 Lázár Márta
Fekete, fehér, igen, nem

v2.jpg

Gyermekeim szokták játszani ezt a "fekete, fehér, igen, nem" játékot, biztos sokan ismerik, egyik kérdez, másik válaszol és ezt a négy szót nem szabad kimondani :) Most 3 lakást nézünk meg, melyekben a tipikus skandináv fekete-fehér, és a pasztell dominál.

Mindhárom kicsit indusztriális, és egészen picit romantikus felhanggal bír. Úgy jött ez, hogy időnként megkapom a kérdést, hogy otthon szoktam-e feng shuizni. Persze, hogy szoktam. Mivel nem báguás és iránytűs feng shuit gyakorlok, nem izzítok be életterületeket, hanem igyekszem, hogy egy-egy helyiség olyan legyen, ahogy megálmodtam, és főleg: ha belép valaki, érezze nagyon jól magát, tudjon töltekezni és ne is jusson eszébe hogy "ez pediglen meg van feng shuizva". Ehhez nagyon-nagyon sok stílusgyakorlat és töprengés kell. Főleg most, amikor az új helyünkön a nappaliban gyakorlatilag nincs is közvetlen napfény. A magyar azt mondja, "sötét", a feng shuis, hogy "nagyon yines" :) Éppen ezért lesz alapszín benne a fehér, és ezt a sok yin jelleget (földszerű, nehézkes, nőies, mozdulatlan, sötét, stb.) feldobják az ívelt formák, érdekes kiegészítők, melyek a szoba különböző fókuszai. Lesz benne igen kevés meleg barnás-rőt (szőnyeg), pici fekete (képkeretek, egy-két párna), és néhány induszriális, meg vintage kiegészítő (lámpák). És persze egészen kevés romantika, a pasztell színek által. Na, hát ezeket nem felvágásként írtam le, hanem hogy megindokoljam, miért éppen ezek a lakások mutatkoznak be ma. Mert ők inspirálnak. 

Mindegyikben van:

fehér

fekete

Romantikus vonások, induszriális: igen!

Nyomasztó képek - bármennyire is művésziek, ezeket a klassz.feng shui nem kedveli, tehát - NEM!

Íme :) 

1. A favorit

Lina Kanstrup, svéd designer otthona, amit egy '50-es évekbeli lakásból alakított ki. Van benne csomó olyasmi, amiket a klasszikus feng shui mind örömmel fogad: pl. asszimetria (képek), fekete-fehér arányos váltakozása, textúrák, markáns bútorok, laza káosz... és csipetnyi feminin hatás. 

v1.jpg

v2.jpg

v3.jpg

v4.jpg

v5.jpg

v6.jpg

v7.jpg

v8.jpg

v9.jpg

2. Mike Meire otthona

Németországban élő művész és műv. igazgató, aki designnal is foglalkozik, családos, 3 gyereke van. Lakásában az óriási rózsaszín szív a leg-leg. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

 3. Otthon Koppenhágában

Egy karakteres asszonyka otthona, dinamikus színekkel tűzdelve. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

Ha tetszett a poszt, kedveld a blogot a Facebook-on itt, Ha a 'Tetszik'-re kattintottál, kattintsd le a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület, mert csak így fogod látni a friss posztokat.

Szép napot :) 

2014.11.09. 02:49

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása