2015.01.30. 13:45 Lázár Márta
Nemzetközi feng shui tanfolyam 2015 tavaszán Budapesten

v12b.jpg

2015.február 28.- március 4. között Budapestre jön tanítanit az eredeti, klasszikus feng shui kiváló szaktekintélye, Dr. Shan-Tung Hsu. Tanfolyamának témája a legrégibb, hagyományos tradicionális feng shui, a Forma Iskola. Ez a módszer a természet alapelvein nyugszik, követi az egyetemes elveket és a józan észt.  "A Feng Shui egy iránymutatás, hogy megtaláljuk azt a helyet, ahol az energiák jók, és támogatják az életünket. De útmutatás egy sokkal közelebbi dologhoz is: hogyan váljunk azzá az emberré, aki teljességben tudja élni az életet." - mondja Dr. Shan-Tung Hsu.

Forma Iskola

Forma Iskola - Xing Jia, vagy más néven Luan Tou Pai az első és legősibb feng shui iskola. Minden tanfolyamon megemlítik, ám alapelveit sajnos igen kevesen ismerik. Pedig ez a legegyszerűbben elsajátítható módszer, ami nemcsak a lakótérben, hanem az élet minden területén sikerrel alkalmazható. Ami a lakást illeti, ha a formai elrendezés megfelelő, akkor az energia áramlás is optimális lesz. A Forma Iskola nemcsak az épületek és tárgyak formájával és a környező alakzatokkal és hatásaikkal foglalkozik, hanem aprólékosan tárgyalja a ház különböző részeit, a helyiségek optimális formai kialakítását, kezdve attól, hogy pl. milyen tendenciát hordoz a jobbra, vagy balra nyíló bejárati ajtó, hogyan érdemes berendezni az előszobát, hol legyen a tűzhely és a mosogató, mire van kihatással és milyen hibákat generálhat az oly divatos látvány konyhasziget, vagy pl. milyen dekorációt érdemes használni a nappaliban, stb. Ez olyan térrendezési gyakorlat, amit kiterjeszthetünk a mindennapjainkra, egy harmonikus, rendezett élet érdekében.

Dr. Shan-Tung Hsu

Seattle-ben él, a csikung és a Forma Iskola mestere. 2004-ben járt először Magyarországon. Taivanon született és nevelkedett, hagyományos keleti szemléletet őrző családban, ám életútja először az egzakt tudományok felé vezette. A kémia területén dolgozott és szerzett doktorátust, és csak ezután fordult vissza a tradicionális hagyományhoz.1980-ban kezdett feng shui-t oktatni először a washingtoni egyetemen, majd a Bellevue Főiskolán. Ahogy munkái ismertebbek lettek, egyre több ázsiai, európai és dél-amerikai országba hívták előadásokat tartani építészetről és  belsőépítészetről. Jelenleg is világszerte tart képzéseket és tanácsadásokat a természeti törvényeken alapuló környezet tervezésről. Tanításaiban ötvöződik a nyugati tudomány az ősi kínai filozófiával. Szemináriumain taoista és buddhista tanítások, csikung gyakorlatok és több évtizednyi Feng Shui tapasztalat adódik át. 

007.jpg

Érdekességek

Ez a réges-régi tér- és életszemlélet áll megannyi csodálatos kínai császári város és épület tervezése mögött: paloták, templomok, városok, falvak és káprázatos kertek, mind a Forma Iskola hagyományait követve épültek fel Kína hosszú története során. Ám a Forma Iskola nemcsak egy múltbeli, kínai hagyomány, hanem olyan egyetemes gyakorlati módszer, amely itt és most, bármilyen térben és élethelyzetben alkalmazható. 

Az alapelvek: otthonunk hatása az életünkre

Egy harmonikusan berendezett otthon hatalmas mértékben hat mindennapjainkra, az egészségünkre, munkahelyi és párkapcsolati sikereinkre. Ugyanígy, egy jól kiépített iroda, vagy teljes irodaszint az ott dolgozók egészségére, kreativitására és hatékonyságára hat. A szeminárium alkalmával a részt vevők könnyen érthető és egyszerű módon sajátítják el a Forma iskola lakókörnyezetünkre vonatkozó legfontosabb szabályait, az otthonunk ideális berendezésének elveit, a tér értelmezés alap lépéseit. Ezek ismeretében bárki könnyedén pozitív energiákkal töltheti fel azokat a helyeket, ahol élete legnagyobb részét tölti.

A tanfolyam tematikája

Természeti alapelvek és a csí (qi) energia a lakóhelyünk kialakításában

1. A Forma Iskola alapelvei

2. 'A forma határozza meg az energiát, és minden fizikai forma csíből áll' alapelv bemutatása,megértése

3. Az ideális ház és lakás kialakítása A legfontosabb lépések

4. Térértelmezés: hogyan hat lakóhelyünk a mindennapjainkra és az anyagi helyzetünkre

5. Hol és milyen irodánk legyen, hogy sikeresebbek legyünk

6. Olyan lakhely kialakítása, mely támogatja párkapcsolatunkat és egészségünket

7. Hogyan éljünk harmóniában a természettel és hogyan legyen harmonikus az otthonunk

"Majne", azaz

Mi A Jó Nekem Ebben a tanfolyamban?

Az, hogy saját magad feng shui mestere lehetsz!

Vagyis:

  • Megtanulsz különbséget tenni a populáris irányzatok, és a hatékony, logikus elvekre épülő térrendezés között.
  • Az eddig olvasott információid kiteljesednek, megszabadulsz attól a gondolattól, hogy esetleg nem jól csinálsz valamit a lakásoddal
  • Nem kell már az ún. "báguával" és az "életterületekkel" foglalkoznod, hiszen egy komplexebb, teljesebb térértelmezés, tudás birtokába jutsz
  • Megkíméled magad a költséges, modern korban adaptált "feng shui eszközöktől", hiszen a térben, amelyben élünk, minden szükséges alap ott van, amiből a legjobbat hozhatjuk ki, életünk gazdagítására. 
  • Végre megérted a feng shui lényegét, és önállóan is tudod majd alkalmazni a Forma Iskola alapelveit: nemcsak otthon, hanem mindenütt, ahol harmóniára és kiteljesedésre van szükséged
  • Megismersz egy olyan szemléletet, amelyre mindenkinek szüksége van: hogyan lehet előnnyé formálni a hátrányos helyzeteket, hogyan lehet felemelkedni és kiteljesedni ott, ahol eddig csak toporgásban volt részünk. 
  • Pontosan és tudatosan megtanulod, hogyan is rendezd be a teret úgy, hogy az tökéletesen támogassa életed minden területét. 

Vélemények 

Boeing, Gazprom, SeaLand

Három név a sokból, ahol Dr. Hsu konzultációval segítette a cég fejlődését. Az általa tanított holisztikus feng shui szemlélet számos nemzetközi hírű vállalatnál bevált, ahová tanácsadóként, vagy tervezőként hívták. Egyszerű, de roppant hasznos tanácsai hatalmas sikernek örvendenek.

Christy Raedeke

Marketing-tanácsadóként dolgozom és minden tanfolyamot elvégeztem Shantung Hsu mesternél. Az általa tanított Forma Iskola szépsége az, hogy az alapelvek szinte mindenre alkalmazhatóak; legyen az marketing-stratégia, belső tér rendezése, web- vagy logo dizájn. Minden nap hagyatkozhatok azokra a feng shui tanításokra, amiket Dr. Hsu-tól tanultam.

Egy magyar csikung tanár véleménye a 2004-es tanfolyamok után

Ezen a tanfolyamon pontosan és tudatosan megtanuljuk, hogyan is rendezzük be a teret úgy, hogy az tökéletesen támogassa életünk minden területét, köztük a legfontosabbat, a gyakorlásunkat.

Lázár Márta, tanár, feng shui tanácsadó

Ez itt a reklám helye :) 2004-ben Dr. Hsu mestertől tanultam meg az addig kutatott hagyományos feng shuit, a lakás konzultációkon pedig a gyakorlati alkalmazást is elsajátíthattam. A későbbiekben 100%-ban bevált minden információ, mind a privát tanácsadásaimban, mind pedig a céges konzultációk és a webdesign- és logo tervezés területén. 

Információk és jelentkezés

  • A tanfolyamon nyelve angol, szinkron tolmács fordítja magyarra. 
  • A Feng shui tavasz honlapon minden szükséges információt megtalálunk.
  • Tematika, árak és jelentkezés itt.
  • A tanfolyam helyszíne: HÔTEL NOMURI, 1051 Budapest, Sas u. 15.
  • Az esemény FB oldala itt. Dr. Shan-Tung Hsu iskolájának honlapja itt

v2.jpg

{Képek forrása: house-nerd, elmueble}

Ha tetszett a poszt, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blog fb oldalát itt találod, likeold és kövesd, hogy értesülj a friss posztokról.

2015.01.30. 13:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása