2016.01.02. 00:54 Lázár Márta
Egy jó kezdet

kezdet.jpg

A kezdet az indulás pillanata. Minden dolog reményteli. Indulj el úgy, hogy a csomagodban legyen ott a derűlátás, hit, az eltökéltség és az ártatlanság. 

l.jpg

Ahhoz, hogy elindulj, döntened kell, hogy milyen irányt szeretnél követni. A könyv, ami az életedről szól, látszólag tiszta lapokból áll, ám ahhoz, hogy megtudd, mi minden köríti a tisztaságot, érdemes bekukkantanod két helyre: a fejedbe és a szívedbe.

016b.jpg

Mindent jegyezz föl, amit ott találsz. Ha ezzel meg vagy, nézd meg, miben állítasz akadályokat önmagad elé. Ha látod az akadályokat, kérdezd meg, boldogulsz-e egymagad, vagy segítségre van szükséged? Tükörre, ami valós arcodat megmutatja, fényre, amivel a Segítőd megvilágítja az árnyékos részeidet. Ha pedig segítőre van szükséged, keresd meg Őt, aki a legjobb, a leginkább megfelelő számodra. 

36962090_901_b.jpg

Ha megtaláltad a segítődet, keresd is fel, és kérj segítséget. Ha ilyesmire nincs szükséged, akkor kövesd a célod, az álmod.

35965094_020_b2.jpg

Válogass! Válassz olyan gondolatokat, amik jókedvre derítenek! Csak a derű, az öröm, az erő visz előre. 023b.jpg

Ha nem megy, tarts ki! Gyakorolj, gyakorold a gyengéd gondolkodást, a belső mosolyt. Ha nem megy, akkor csak figyelj a lélegzetedre. Figyeld, ahogy áramlik a lélegzeted, ki, be, ki, be...

024.jpg

Gyakorold a lélegzetedre-figyelést, gyakorold a derűs gondolkodást, gyakorold az erővel teli gondolatokat, és mindezek mellett: mozogj mindennap a friss levegőn, emeld föl a karod, keresd a fényt, szaladj, lépcsőzzél, egyél kevesebbet, és lélegezz. 

015.jpg

A finomság, a jóság, a kedvesség, a siker, a megfelelő kapcsolat mind azon múlik, hogy Te hogy vagy, hogyan bánsz magaddal, az életeddel. És ezeknek a kis gyakorlatoknak egyetlen célja van: hogy jobb legyen neked. Gyakorlással menni fog! 

009.jpg

Mert minden nap és minden óra, minden perc és minden lélegzetvétel egy új kezdet, amiben megtapasztalhatod a teljességet. Receptek nincsenek, ám sok-sok módszer létezik. Találd meg, ami felemel téged, és másoknak is javára van. 

012.jpg

Olyan emberekkel barátkozzál, akik növelik az önbizalmadat, és örülnek neked. 

017.jpg

Merj álmodni, merj hinni és kimondani, amit hiszel és érzel. Ezek az álmok, szavak és érzések formálódnak a jövőddé, aminek kapuján holnap belépsz. Ha azt látod, ez nem megy egy-kettőre, csak semmi pánik! A múlt, a gyermekkor és a családi lélek sok mindenben másfelé vinne, vagy akadályozna, de ha szeretettel és tisztelettel foglalkozol azzal, ami nem megy, amiben elakadtál, vagy nehézséged van, akkor ezek az elakadások feloldódnak és szabaddá válik az út.

010.jpg

Ne aludj bele a fájdalmas érzésekbe, ne hessegesd el a szorongást, hanem foglalkozz velük - egy megfelelő segítővel. Amit nehéz megtenned, az bizony egyik legjobb tanítód, egy-egy új életlecke. 

008.jpg

Gyengéd gondolatok? Igen :) Íme egy: Biztonságos önmagamnak lennem.

002_1.jpg

Könnyedén elengedem a régi viszonyulásokat, megélem a szeretetet és a megbecsülést

.

021.jpg

Önbecsülés és önbizalom a nyitja minden pozitív változásnak, amely életünkben bekövetkezhet.

001a.jpg

Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, a szeretet kell, hogy vezéreljen. Amit adunk, azt kapjuk vissza. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk. 

020.jpg

Töltekezz az Élet jóságával, figyeld, ahogy gyöngéden áramlik a lélegzeteddel, és összeköt a létezőkkel. Áldás veled, minden pillanatodban! 

011.jpg

{Szöveg: Teng-Ming, Louise Hay, L. Márta, Á.}

Ha tetszett a poszt, köszönöm, ha megosztod! A blogot a Facebook-on itt kedvelheted. Friss posztokat láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület kattintod. Szép napokat :) 

2016.01.02. 00:54

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...