2010.12.06. 18:31 Lázár Márta
Egyszerű advent

a2.jpg

Minden nő és háziasszony stressznövelő időszaka a december. Varázsütésre késznek és szépnek kell lennie az ajtódísznek, a gyertyáknak, szalagoknak, az ünnepi étkeknek, és az ajándékoknak. Pedig lehet készülni egyszerűen is, kitérni az előírások elől. Íme pár szép példa...

Adventi törik-szakad?

Éveken át nagyon törtem magam, hogy advent első vasárnapján lobogjon az a gyertya azon az obligát koszorún. Idén először gondolkodtam el azon, hogy: muszáj?! Annyira nyögve-nyelős, ahogy próbálom követni, és az anyai-háziasszonyi-női-emberi szerepek közt lavírozva megtalálni a világ által diktált ritmust. Megfelelni az előírásoknak, jaj, nehogy másképp csináljam, jaj… Mi van?! Muszáj?! Nem. Stop.

Hogy megnyugodjak, előbb hagytam futni a házat, aztán főztem egy zöld teát, ami ezer éve ült a polcon, és meglepően finom lett.

És a hintaszékben ringatózva megválaszoltam pár kérdést. Vajon hol kell gyertyát gyújtanom.

Ahogy a külső sötétség növekszik, nem belül, magunkban kell-e kialakítanunk egy meghitt és békés belső teret, amiben fellobban minden reggel a láng? Aztán a nap folyamán mire, kire vetül rá a fény, ami belőlünk sugárzik? Milyen téren mutatjuk meg magunkat? Megvan a bizalmunk, hogy rendben vagyunk, szépek és kiegyensúlyozottak – úgy, ahogy vagyunk? És hogy az, amit teszünk, jó. Az, ahogy élünk, jó. Hogy létezünk, az jó. Öröm, béke, csönd.

Advent egyszerűen

Idei "ádventi koszorúm": egy vékony, kék fátylon nyugvó fenyőág, 4 tobozzal. A gyerekeimmel gyűjtöttük. Olykor teamécsest gyújtok mögé. Mindennap éneklünk adventi dalokat. És kész.

Persze, hogy igazoljam magam, és alá is támasszam, hogy van, aki rajtam kívül beéri egyszerű megoldásokkal, gyorsan kerestem ehhez illő példákat. Címük: csak minél egyszerűbben - ez az idei karácsonyi mottó. :) Pár szál gyertya, egy kis alátét, szalagok. Fény kint és bent. :)

a8.jpg

 a4b.jpg

002_5.jpg

005_6.jpg

009_1.jpg

kar08.jpg

010.jpg

a7.jpg

 {Képek forrása: google, pinterest, ismeretlen}

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Blog fb oldala itt, kövesd, hogy láthasd az új posztokat. Szép napokat! 

2010.12.06. 18:31

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra