2011.08.13. 10:00 Lázár Márta
Ötletes kis dekorációk

w1.jpg

Könnyed, ötletes, és nem utolsó sorban pénztárca kímélő dekorációk következnek. Sőt, ha pluszban még gyorsan is szeretnénk dekorálni a nappalit, az ablakot, a pőre falat. Olyan ötleteket gyűjtöttem, amelyekhez nem kell sok minden, és gyorsan földobják a szoba hangulatát. Mindegyikhez jön egy kis feng shui értelmezés is. 

Ablakdekoráció 

Először az ablakok. Ha még nincs kialakult stílusunk, legjobb, ha az egyszerű megoldásokat választjuk. Ablakot akkor dekorálunk, ha nem akarunk/tudunk függönyt használni. Az ablakok kényes pontok a feng shuiban, nem mindegy, hol és hogyan helyezkednek el. Formájuk a legtöbb esetben négyszögletű, ez az alap-jin forma.  Akkor alakul ki egyensúly, ha valamilyen jangos hatással egészítjük ki, pl. kör, gömb, a világos, élénk színek, vagy fényes dekoráció. 

Variációk virágkoszorúkra

A koszorúk, kör formájukkal a jangos hatást képviselik. Sokféle kivitelezésük lehet, aszerint, hogy melyik stílus áll közel hozzánk, itt a finomtól a rusztikusig van pár változat. A színes koszorúk elengedhetetlen kiegészítője a selyemszalag. Felfüggesztve hatásosan fogják meg a tekintetet, és - bár kis eszközök - az ablak környékén segítenek megtartani a szoba energetikai egységét.

1. A kirándulások alkalmával magunk is gyűjthetünk hajlékony ágakat, melyeket körbe sodorva, dróttal rögzítve elkészül a koszorú-alap. Erre tűzhetjük az éppen fellelhető, szép leveleket, virágokat. A szárazvirág is szép, míg színét nem veszti. 

2. A középső koszorút elkészíthetjük filcből, vagy len-anyagból is, esetleg kartonból kivágjuk a formákat, és ráragasztjuk a színes anyagot. A 3. koszorú hobby-boltban beszerezhető alapokból, vagy selyem- és más nemes, színes anyagokból, gyöngyökből készül. A 4., félköríves dísz vesszőkből, termésekből és levelekből áll, erős zsineg és metszőolló kell hozzá.

Muffinpapír-szív

Ezeket a kis színes papírvirágokat egymásba tűzött, különböző méretű muffinpapírból alakíthatjuk ki. Színezhetjük is őket, ha alapból túl egyhangúak. Utána rögzítsük egy drótra, és alakítsuk kör-, vagy szívformára. 

Voyage, voyage

Bizony, így is lehet :) És ez is jangos, mert élénk, váltakozó formákból áll. Formára vágott habpapírra, vagy vastag kartonra - amiből kijön az Utazás szó -  ragasszunk kedvenc képeinkből, ahol jól éreztük magunkat, vagy ahová szívesen mennénk. Nem, ez nem afféle szuggeráció/mágia, hogy ha kirakom a fotót, hátha bejön, és eljutok a Maldív-szigetekre, az ilyen manipulációs technikákat a klasszikus feng shui úgymond fenéken billenti. Tehát ez csak egy kis eszköz arra, hogy feldobjuk az ablak környékét, és oda pillantva jobb kedvünk legyen :) Merthogy EZ a feng shui egyik célja :) 

2011.08.13. 10:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása