2011.10.10. 11:10 Lázár Márta
Jó reggelt napsugár!

Reggel (délelőtt), és cappuccino, vaníliával, kérsz rá egy kis fahéjat? Ja hogy elromlik a minta :DD Ja, hogy fagyit értettél? Hm. Ne sokat, de jó, tessék. Étcsokit itt találsz, őrölt kardamómot ebben a kis szóróban. Mazsolás kalácsot? És start. :)

Leír, törül, leír, átír, ó milyen nyálas, angolul miért nem nyálas, hogy good morning sunshine? Jó, vállalom, miért is ne. Csapjunk a hétfő közepébe.

A nap kérdése: hogy vagy?

A kínai tanárom egy alacsony, nyugodt, szerény ember, óriási tudással. Amikor beszélni kezd, még a parketta is megelevenedik, a falak a fülüket hegyezni kezdik, az arcok felderülnek. Anno a feng shui tanfolyamon a jin és jang dolgok kapcsán kiemelte, hogy az élet egyrészt körfolyamat, minden körkörösen halad, s valahol összeér kezdet és a vég, másrészt minden hullámzik, egyszer lent, egyszer meg fönt vagyunk, ez az élet rendje, minden ezt követi. A régi emberek úgy tartották meg az egyensúlyt, hogy egyenlő arányban foglalkoztak a testi, lelki és szellemi oldalukkal. Együtt haladtak a folyamatokkal, a hétvége ünnep volt, tánccal, énekkel, imával, és minden évszakban voltak nagy közös ünnepek. Szakrálisak és profánok is. Voltak-e nehézségeik a múlt idők embereinek, voltak. Minden téren, ez az életünk része, fejlődni csak akadályok közepette lehet. Másrészt, a lelki akadályok megfelelő átélése olyan, mint egy olvasztótégely, amiben a lélek elmerül, majd átalakulva és új színekkel gazdagodva felélénkül. Milyen hasznos az éjszaka, a test elpihen, kiálmodja magából a terheket, és mindehhez a legteljesebb sötétség kell, a jin, ami után ajándék a nap sugara, s az ébredés.

„Csendesedjél el, és megismered a végsőt.

Cselekedj, és megismered a külsőt.

Két patak, mely egyazon forrásból ered,

Egyetlen egészet alkot az élet.” (Teng Ming-Tao)

Fejtsd meg

Valaki kérdezte, szoktam-e foglalkozni a nehézségekkel, olyankor feng shuizok-e otthon. Igen, szoktam... Kb. naponta, illetve erről szól az életem egy része. 

Aktuális

A nyílt hét befejező napja szerda, okt. 12.-e lesz, addig még jövök válaszokkal, és aki szeretne, jöhet kérdésekkel!

Muníció

Egy kis zene, némi cappuccino (koffeinmentes verzió is), és virág. Szép napot, hetet mindenkinek, köszöntöm az újonnan csatlakozókat, és minden kedves olvasót!

Rövidvelős khm, boccs :) Good morning sunshine

Zene For Real: Good morning sunshine (1996)

2011.10.10. 11:10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása