2012.01.26. 11:25 Lázár Márta
Süssünk grissinit

011.jpg

Nagyon finom! Magában, mártogatóssal, sonkával, vegásan, vegánosan, magányosan, párosan, családosan, ábrándosan, álmosan, átázottan, átfázottan, ármánykodva, rágcsálva, csámcsogva, szürcsölve hozzá fehér bort, vagy teát, vagy kávét, vagy vizet, kólát nem, az nem jó hozzá tényleg, aztán, mint a szotyi, nem bírsz leállni vele, vagyis akkora adagot készíts, amitől nem leszel rosszul, én majdnem rosszul voltam már a végén, na jó, ettünk azért étcsokiban forgatott aszalt meggyet és mini kakaós csigát, kivételesen, bár cukorral volt, és ez a grissini, ez mind Olaszországot juttatja eszembe, állítólag pármai sonkával isteni, ha egyszer elfelejtem, hogy állatból van, bizisten megkóstolom úgy is.

Azt hiszem, a grissinihez a vidéki/abból is a rusztikus/ stílus dukál, zenében meg feltétlenül ez az őrült fazon, akit úgy imádok, aki valóban kiült a hóba a szerencsétlen és ott játszott, persze, ha milliomos lennél, te is kiülnél, mondjuk nem tudom, milliomos-e, de van rá esély, hogy aki kiszuszakol csomó márkás hangszert a havas sztyeppére, annak van mit aprítania. Szóval őőőőő, a drága (megnéztem a születési dátumát, meg se lepődtem, hogy 1-es Víz, gyakori, hogy az 1-es Víz non-verbálisban fejezi ki magát, de abban zseniálisan, pl. zene, tudományok, design, stb.)

Steven Sharp Nelson Carol of the Bells (for 12 cellos)  Arcokat vágva eksztatikusan muzsikál

Ez a sztyeppei felvétel Moonlight (Beethoven inspiráció) ez a szám így készült el :)  Hogy lehet, hogy nem fáznak ?!!

Grissini recept

Hozzávalók

2 dkg élesztő

mokkáskanálnyi méz, vagy cukor

2,5 dl langyos víz (ha teljes kiőrlésű lisztet is használunk, akkor 3 dl)

40 dkg liszt (1/4 rész teljes kiőrlésű)

3 ek. olaj (olíva, de más is jó)

1 ek. oregano (vagy más fűszer, pl. bazsalikom, fokhagyma.

2 tk. só

Így készül

Élesztőt morzsolni+vízben elkeverni+ méz/cukor, hagyjuk felfutni.

Liszthez hozzákeverjük a fűszert, sót, az élesztős vizet, és megdagqasztjuk.

40’-ig hagyjuk kelni, utána dióünyi darabokat szakítunk belőle és hengerré sodorjuk. 230 fokon sütjük, 10 perc alatt kész. Amíg kel és sül, elkészülhet 1-2 mártogatós ('dip').

Hagyd ki Bár sok recept javasolja, hogy szórjuk meg szemcsés sóval, ezt inkább hagyjuk ki, mert nem egészséges.

Tipp Tömlős krémsajtot /vagy szezámmagot, mákot/ is dagaszthatunk a tésztába , nagyon finom lesz!

Hatása: az öt elem szerinti főzésben minden, amit sütünk-főzünk, Tűz jelleggel telítődik, és melegítő hatása van. A gabonák, amelyek sok Föld energiát, és fényt hordoznak, emellett kiegyensúlyoznak, harmonizálnak.

Mártogatósok

1. Tejföl + fokhagyma +só

2. Paradicsompüré + oregano+ olívaolaj + bazsalikom

3. Kéksajt + tejföl + bors + só

4. Mascarpone + tejföl + dijoni mustár + bors + só

5. Pirított szezám őrölve + víz+só

6. Nyers, reszelt sárgarépa + reszelt sajt + tejföl + mustár + bors + só

043.jpg

010_1.jpg

018.jpg

016.jpg

012.jpg

034.jpg

029.jpg

028.jpg

015.jpg

040.jpg

021.jpg

031.jpg

020.jpg

022.jpg

032.jpg

035.jpg

030.jpg

027.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

2012.01.26. 11:25

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra