2012.02.02. 20:45 Lázár Márta
Feng shui asztrológia 5. rész – Személyes előrejelzések 2012-re

025p.jpg

5. rész

Személyes előrejelzések a 3, 4, 5 alapszámok részére

Előző részek

1. A feng shui asztrológiáról itt 

2. Személyiségtípusok, alapszámok (gua szám) itt 

3. Személyes előrejelzések 2012-re, a 6, 7, 8 alapszámok részére itt

4. rész  Személyes előrejelzések 2012-re, a 9, 1, 2 alapszámok részére itt

A kínai asztrológiai számítások alapján 2012. január 23-án kezdődik az újév, ami egyben energetikai váltásnak is minősül. Minden évben más-más elem dominál, és ennek társadalmi, illetve személyes tendenciáit figyeljük meg, amikor előrejelzéseket készítünk. Az előrejelzések segítenek rálátni az évünk jellegére, s alkalmazkodni a változásokhoz. Vannak csöndesebb, tanulós (jin), és energikusabb, haladós (jang) éveink. Fontos, hogy amikor csöndesebb évünk van, ne akarjunk nagyot dobbantani, hanem várjuk ki a megfelelő időt. Ahhoz, hogy megtudjuk, milyen év vár ránk, a személyes számunkat /alapszámunkat kell ismernünk. Ez hordozza az Idővel és az eseményekkel kapcsolatos tendenciákat. Ha ezeket egy kicsit tudatosítjuk, higgadtabban kezelhetjük az eseményeket, és könnyebben alkalmazkodunk hozzájuk.

Ha valaki még nem ismeri a személyes alapszámát, megtalálja az alábbi táblázatban, ám vegye figyelembe, hogy nő, vagy férfi szülöttről van-e szó, és hogy év elején született-e, mivel az évkezdet a kínai számítások szerint változó, és későbbi dátumra esik, mint a nyugati naptárban. (Pl., ha valaki 1969 febr. 3-n született, még az előző évhez tartozik, hiszen az év-váltás csak ’69. febr. 17-n kezdődik el!) Az előző részben a  9, 1, 2-es alapszámok előrejelzéseit néztük meg, ebben a részben pedig a 3-as Fa, 4-es Fa és 5-ös Föld kilátásait vizsgáljuk. 

 

tablazat_1.PNG

Személyes előrejelzések

n.jpg3-as Fa

Az éved kulcsszavai Fokozatosan erősödő életritmus, növekedés, kihívások, az életút alakítása, rendrakás, előkészület, tervek és teendők megalapozása, részletek kidolgozása, kapcsolatfelvétel, hova tartozás, érzelmi kérdések, gyöngédség, gondoskodás, anyaság, Nő és Anya motívum, társasági élet, szerelem és házasság, párkapcsolat, az otthonhoz kötődő témák.

Kifejtés Az előző évek sokféle kihívást hoztak számodra. Voltál fönt, lent, a figyelem és a különböző társaságok középpontjában, és megtapasztaltad a magányt is.  2011-ben Víz évet éltél meg, mely főleg azt a feladatot adta, hogy mit tudsz önállóan megvalósítani, mennyit és meddig érsz egymagadban. Emellett fontos volt megtervezned és megtalálnod az életed irányát: célokat, azt, hogy merre tovább, miről szóljon az elkövetkező 9 év.

2012-ben Föld évet élsz meg. A Fa tulajdonsága, hogy feltöri a Földet, és tápláló erejét felhasználva növekszik, azonban folyamatosan azon kell lennie, hogy ezt az erőt a földtől elvegye, maximálisan kihasználja és szublimálja, és saját javára, növekedésére fordítsa. Ehhez az analógiához hasonlóan, az éved jóval eredményesebbnek és mozgalmasabbnak mutatkozik, mint az előzőek, azonban még sokat kell tenned önerőből, hogy előre jussál, megkeressél és és javadra fordítsál különböző lehetőségeket.

A valódi, akadálymentes áttörés jövőre várható, de ha rendszerezed a tennivalóidat, már ebben az évben is nagyon sokat haladsz.  Mindent türelemmel, óvatosan tegyél, mert a Föld-energia a maga csöndesen működő ritmusával sokszor fékezi a veled született lendületet.

Ha az elmúlt évben már körvonalazódott, hogy mit szeretnél tenni, akkor idén a hogyan kérdéseivel, a megvalósítás körülményeivel, az előkészítéssel érdemes foglalkoznod.

Hogyan, kivel, kikkel szeretnél együttműködni. Ehhez föl kell mérned az esélyeidet, referenciákat készítened, és józanul kiállnod önmagadért. Vadonatúj dolgokat nem érdemes elkezdened, mert az éved inkább az előkészítésnek kedvez. Ha el is indítasz valamit, vagy elfogadsz egy megbízást, ügyelj, hogy másokkal szövetkezve, vagy a legjobb eszközöket használva tedd, és hogy ne fáradj ki. Még nem értél abba a mozgalmas stádiumba, amelyben erőn felül meg tudnál felelni a sokféle kihívásnak.

Az év a rendről, és kapcsolatrendszered kiépítéséről is szól. Figyelj oda az elvarratlan szálakra, s mindazt, ami függőben van, próbáld meg lezárni. Ilyesmire a következő 3 évben biztosan nem lesz időd. Mind a munka, mind pedig a kapcsolatok terén vedd számba, kivel-hol tartasz. Ez a következő évek szempontjából bír jelentőséggel. Ha már most felfrissítesz néhány baráti, ismerősi szálat, akkor a megfelelő időben nem kell azon aggódnod, vajon merjél-e kopogni x, vagy y ajtaján, az együttműködés reményében.

Az otthonodban is a rend és kiegyensúlyozottság megtalálása lényeges. A környezet meghittsége, lakásod pihentető légköre idén fontosabb lehet, mint máskor, szánj időt a kisebb-nagyobb rendbe tételre, felújításra, szépítésre.

Az életritmusod szép lassan fordul át a 3-as Fára jellemző hihetetlen, és megállíthatatlan dinamizmusba, ami jövőre mutatkozik meg, így ez még a „tankolás” éve, tedd rendbe az egészséged, a tested, lelked, frissülj fel időnként valamilyen szellemi táplálékkal (olvasmány, meditáció, stb.), mert a következő években majd ezek alkotják a napjaid alapját.

A Föld energia, ami az évedet jellemzi, a nőiesség, anyaság, meghitt és szoros kapcsolatok, szerelmi szálak motívumát is fölveti.

Ha nő vagy, akkor ennek megélése, férfiként pedig a nőkkel való kapcsolatod rendbe tétele is egyik feladatod. A másik az anyai motívum. Az édesanya személye az Élethez való kapcsolódásunkat is hordozza. Aki jóban van az édesanyjával, annak az Élet egy szép ajándék, amiben sok-sok öröm és siker vár rá. Ezért ha e téren vannak kusza szálaid, érdemes őket kicsomózni, és a kapcsolatot rendbe tenni. Ez a dolgaid alakulására minden szempontból pozitív hatással lesz.

Az anyai motívum másik feladata, hogy ha már édesanya vagy, tisztázd, milyen pontokon érzel még hiányosságot, és milyen tekintetben vagy elégedett az anyai szereped megélésében. Ha még csak készülődsz erre a szerepre, nyugodtan vágj bele, mert az év kedvező légkört hordoz ennek megéléséhez.

A Föld év a hova tartozás kérdését is fölerősíti. Kivel szövetkezel és mire, hogyan éled meg a közösséghez való tartozást, akarsz-e egy csapat, szervezet, csoport része lenni, akarsz-e maradni, vagy tovább lépni, hol jobb és miért.

Az elköteleződés kérdése a független és önálló Fa típusnak mindig egy kis szorongással jár, így, ha párkapcsolati területen kell döntened, légy egy kicsit bátrabb, vállald az érzéseid, merjél beszélni róluk és a romantika iránti titkos igényedről is.

A nagy kirándulások, séták, kempingezések és kiruccanások szinte kötelezőek, ezek felfrissítik a Fa alapenergiáit, megújítják és fenntartják a kapcsolat tüzét. Az összetartozás, a kapcsolódás segítheti a kiteljesedésed. A 3-as Fa későn érő típus, szüksége van időnként külső megerősítésre, így a megfelelő társ ebben fontos szerepet kaphat.

Ha még kereső üzemmódban létezel, akkor ez az év hozhat szívbeli találkozásokat, amelyek minden különleges előjel nélkül bontakoznak ki. Ha jelenleg nincs párkapcsolatod, bogarászd át, hogy miért nincs, mik az akadályozó tényezők, hol teszel keresztbe magadnak. Tisztázd, hogyan szeretnél összetartozni valakivel, és hogyan szeretnéd /nem szeretnéd/ magad elkötelezni.

Az éved tulajdonsága a biztonságkeresés, józanság, magabiztosság, valamint az aggodalom, önbizalomhiány és kicsinyesség is. Ha időnként túlságosan „elföldesedsz”, rázd meg/fel magad, és merjél ismét elrugaszkodni a megszokottól. Hasznosak lehetnek a tűzzel kapcsolatos meditációk (pl. gyertyaláng szemlélése), ezek segítenek a feszültség levezetésében, és a megnyugvásban. Ne akarj mindenáron megfelelni másoknak és mindenkinek! Vállald magad, azzal együtt, hogy tudod, te is egy vagy a többiek között.

Egészség A kínai orvoslás szerint a Föld a lép, hasnyálmirigy, gyomor, valamint a nyirokrendszer működését ellenőrzi. Figyelj oda alaposabban az étkezésedre, emésztésre. Ne vigyél semmit túlzásba. Ne egyél túl sokat, túl sok édeset, sósat, ne igyál túl keveset… A nyirokrendszernek a mozgás az egyik karban tartója. Ez minden Föld évben kiemelkedően ajánlott, úgyhogy ne halogass, kezdj hozzá, és mozogj, tornázz naponta! Az érzelmi ingadozások, a kisebbrendűség-érzet, melankólia az éved velejárói, ne engedj ezeknek! Ha fáj valami, nézd meg, mondd ki és lépj tovább. Ha lelki támaszra van szükséged, jól válaszd meg, kinek a vállán sírod ki magad: lehet, hogy később nehezen szabadulsz önkéntes segítődtől. Vigyázz, ne gubózzál be, inkább rendszeresen keress társaságot magadnak, mozdulj ki, és szórakozzál, hallgass élénkítő, frissítő zenét, éld az életed felszabadultan.

Összegzés Az éved a jövő évi „beindulás” felvezetése, a siker rajtad áll, tegyél meg mindent érte.

Fontos

Akár férfi, akár nő vagy, és 1952. 01. 27. – 1953. 02. 13., vagy 1988. 02. 17. – 1989. 02. 05. között születtél, akkor amellett, hogy 3-as Fa vagy, a kínai jegyed Sárkány. Ez azért fontos, mert amiket eddig elmondtunk, ahhoz még hozzá adódik egy hatalmas plusz energia, így sokkal mozgalmasabb, és eredményesebb éved lesz, mint a többi 3-asnak. Így viszont sokkal többet is kell foglalkoznod a pihenéssel, töltekezéssel. Találj magadnak valami bevált módszert a fáradt gőz kiengedésére, és valami olyan felfrissülésre, ami az egészségedre is jó hatással van.

 024.jpg4-es Fa

Az éved kulcsszavai Dinamizmus, lelkesedés, optimizmus, lendület, friss energiák, teremtőerő, beindulás, megújulás, szín, változatosság, pörgő események, lüktetés, új lehetőségek, teljes kibontakozás, növekedés, tennivaló, túlvállalás, „nem győzöm”- helyzetek, a család motívuma, utazások, lelkesedés, sikeresség, elfáradás, fásultság.

Kifejtés Az előző évek befele forduló, óvatos és finom jin ereje a belső tanulást és fejlődésedet támogatta. Sokat haladtál előre, de sokat is kellett tenned, hogy a lehetőségeidre rátalálj.

2012-ben átbillen az energiaáramlás a jang területre, mégpedig az egyik leginkább dinamikus, mozgalmas fázisba. Ez a nagy áttörés éve lesz! Újra azt tapasztalod, hogy a Sors kegyes hozzád, és szinte öledbe hullatja az eseményekkel és sikerekkel teli bőségszarut. Jó éved lesz, tele lelkesedéssel, ragyogással, sok esetben még ajánlatos is „visszavenned” a lendületből, hogy mások ne legyenek féltékenyek a sikereidre.

Új és biztató, lelkesítő távlatok nyílnak meg előtted, úgy érezheted magad, mint Popeye, amikor bekapta a spenótot, és mindenre képessé vált, eget és földet megmozgatott.

Az éved a Fa elem hatása alatt áll, ez különleges támogató erővel vesz körbe, hiszen teljesen szinkronban áll személyes energiáiddal. Egyik jelképe a tavasz, másik a mennydörgés. A tavasz a megállíthatatlan fejlődést hordozza, frissességet, megújulást. Kedvet, teremtőerőt és optimizmust hoz az életedbe. Bármi, amit eddig csak terveztél, amire vártál, most megvalósíthatóvá, elérhetővé válik.

A siker csak azon múlik, hogy mennyire ügyelsz a részletekre! A tavasz nagyon dinamikus, hirtelen energia, ami magával ragad, mámorít. Az elmúlt évek fékezett tempója után te is örömmel veted bele magad mindenbe, ami ígéretesnek mutatkozik, ez természetes is! A részletekre azonban figyelj oda. Ha egy munkád, vagy terved sokféle szálon fut, és egy idő után már csak kapkodod a fejed, s nem győzöl válaszolni, intézkedni, időre megérkezni, aztán gyorsan egy másik helyszínre szaladni, akkor állj meg, rendszerezd az eseményeket, utána pedig feltétlenül kérj segítséget. Biztosan lesz, aki szívesen melléd áll ebben a sikerrel kikövezett, de hihetetlen iramú kalandban.

Ha kimerültnek érzed magad, mindenképpen kérjél egy kis szünetet, lazíts, pihenj, töltsd az idődet „édes semmittevéssel”. A 4-es Fa nagyon magas szellemi szinteken tud kalandozni, de sokszor az események nem adnak erre időt, és ezt csak úgy lehet egyensúlyban tartani, ha kikapcsolod magad, és ejtőzöl, veszel egy jó fürdőt, vagy relaxálsz, alszol, kisétálsz a zöldbe, stb.

Az éved kiváló lehetőségeket kínál, hogy új irányba lépjél, és kibontakoztasd mindazt, amire az előző években csak gondoltál, vagy óvatosan készültél. Ne félj belevágni az újba, de amikor benne vagy, a magad szisztematikus módján keress rá az apró részletekre, mert sokszor tényleg csak hajszálon múlik a siker kimenetele.

Az idei évben elkezdett dolgok nagy hatással lesznek a jövődre. Alapot teremthetsz a következő éveknek, s ha most nem félsz tenni, akkor utólag örülni fogsz, hogy meglépted, amit a sors kínált számodra.

A kreativitás a tavasz tulajdonsága. Ha eddig nem jeleskedtél ebben, idén biztosan olyasmit tudsz megmutatni a világnak, ami elismerést és tiszteletet hoz. Bizony megérdemled, az előző évek langyos visszaigazolásai után hadd lássa a világ, mi mindenben vagy jó. Arra viszont vigyázz, hogy bármit valósítasz is meg, vagy érsz el, ne légy se hivalkodó, se büszke!

Ha szerény maradsz, elkerülheted a felesleges irigységet, ármánykodást, „fúrást”. Inkább szobád falai között, családoddal örülj a sikereknek, mert még azok is furán reagálhatnak, akiket jó barátokként tartasz számon.

Az év másik jelképe a mennydörgés, ami hirtelen erővel jelentkezik, és mindenen áttör a hangja. Ilyen erővel jelenhet meg egy lehetőség, vagy az, amibe bele fogsz. A lelkesedés, és erő, ami magával sodor, másokat is lendületbe hoz, új kapcsolatok jelennek meg az életedben, de vigyázz, hogy az irányt, a koordinációt mindig kézben tartsad, így a váratlan siker-váratlan bukás kettősségét szépen megelőzheted.

A mennydörgés jelezhet hirtelen felbukkanó vitákat, nagy hangot, villámlást, feszült helyzeteket, vitákat is. Előfordulhat, hogy környezetedben, vagy egy projekt kellős közepén valaki váratlanul emeli fel a hangját, vagy minden ok nélkül rád förmed. Ezekre a legjobb megoldás, ha nem ijedsz meg, önbizalmad nem hagyod meginogni, elmondod, hogy miért becsülöd az illetőt, és utána megkérdezed, voltaképpen mire van szüksége, mit is szeretne.

2012-ben a család motívuma is előtérbe kerül. Akár a szüleid, hozzátartozóid révén, akár pedig saját családodon belül felélénkülhetnek az események. Ha még nem alapítottál családot, idén erős motivációt érezhetsz. Ha hölgy vagy, akkor bízd ezt arra, akinek feladata a családalapítás, a férfira. Bízzál benne, még akkor is, ha ez a másokra való ráhagyatkozás nem megy könnyen, és jobban tudod, mit és hogyan kéne tenni. Mégis, most próbálj meg hölgynek lenni. Férfi 4-esként, ha független vagy, gondold át, hogyan is viszonyulsz a család témához, mikor és hogyan szeretnéd megvalósítani.

Ha már van családod, akkor arra figyelj, milyen újítanivalód akad ezen a téren. Ne feledd, ha a párod nem 4-es Fa, akkor teljesen más évet él át, mint te. Neked kell türelmesebbnek és támogatónak lenned, hiszen ritka szerencsés pozícióban vagy!

A Fa a sok-sok esemény miatt elfásulhat. Lehetnek kedvetlen, erőtlen időszakaid is, ezt csak úgy ellensúlyozhatod, ha sok-sok időt szánsz a felfrissülésre, már akkor, amikor jó erőben vagy. Tartsd magad a nap, a hét ritmusához, kelj és feküdj időben, s a hétvégéidet lazításra, regenerálódásra fordítsd.

Egészség A kínai gyógyászatban a Fa energiája a máj- és epeműködést uralja. Ideje, hogy kissé oda figyelj nem csupán a rendszerességre, hanem arra, hogy ételed: az életed. Élő ételeket próbálj fogyasztani. A mai, modern, előre-kész termékek, a túl sokáig főzött, vagy főtt-felmelegített étel többet árt a szervezetnek, mint amit használ. Szervezeted alap energiáját használja el. A késő esti lakoma, vagy a mozgás nélküli bőséges étrend túlterheli a májat-epét. Figyelj oda, kontrolláld a mennyiséget. Az epéd-májad érzékenységét még tetézi az időnként jelentkező hevesebb hozza állás, az esetleges düh, robbanékonyság, fáradtság, akárcsak az, ha úgy érzed, vissza tartanak az előre jutásban.

A regenerálódás érdekében tartsál olykor tisztító napokat, mert a tisztulós időszakok érzelmileg is rendet raknak.  Ezt főleg tavasszal és ősszel teheted meg. Jó, ha tudod, hogy az epe a keserű, a máj az édes dolgokat szereti, de nem a kávéról és csokiról beszélünk, hanem az ezerjófű és fehér üröm teáról, az édesgyökér és édeskömény főzetről, a mazsoláról, és az édes gyümölcsökről, valamint a gabonákról, melyek mind építik és erősítik a szervezetet és az idegrendszert.

Összegzés Rendkívül mozgalmas, sikeres évnek nézel elébe, és ez a sorozat jövőre, és még legalább 3 évig folytatódik.

040.jpg5-ös Föld

Az éved kulcsszavai Stabilitás nélküli lendület, változás, előrejutás a régi nyomokon, kitartás, szellemi tapasztalatok, növekedés, kívülről érkező lelkesítő, vagy fárasztó események, irritáció és optimizmus váltakozása, lélek és önértékelés, pénz- és jólét kérdései.

Kifejtés 2011-ben egy hosszabb jines (befele forduló, személyiségedet próbára tevő és fejlesztő) periódus után jangosabb, aktívabb életszakaszba léptél. Ez azonban még nem azt az energiát hordozza, amire szükséged van. A tavalyi és az idei év is Fa jellegű, ami ellentétben áll a személyiségeddel. A Fa ugyanis feltöri, átmozgatja a Földet, adott esetben tápláló erejét is elszívja. Ezt úgy fordíthatjuk le, hogy az események, körülmények, amik az életedben megjelentek, váltásra, változásra késztettek, átmozgatták eddigi életed alapját, és új vonásokat hoztak be a képbe. Megtörténhetett, hogy olyan személyekkel is együtt kellett működnöd, akik nemhogy gazdagították volna a lelked, hanem velük együtt mintha az életkedved és tetterőd is oda veszett volna egy időre. Ugyanakkor, a Fa elem lelkesedésének, üdeségének köszönhetően megjelenhetett valaki, valami, aki/ami annyira „megmozgatott”, hogy egészen föllelkesedtél, átszervezted addigi dolgaid és kész voltál új, ismeretlen tapasztalatokra.

Mindezek az ellentétes megélések erős belső tanulási folyamatot eredményeztek. 

2012-ben ismét Fa évet élsz meg. Ennek sajátja a stabilitás nélküli lendület: tennél, de nincsenek meg a szükséges feltételek. Ezért bármibe is fogsz idén, legjobb az előző évek bevált sikerei nyomán haladni, és azt erősíteni, ami már bizonyított, legyen szó akár tevékenységről, akár emberről, vagy kapcsolatról.

Légy óvatos az új vállalkozásokkal. Csak olyasmire fordítsd az idődet, aminek teljesen az ura vagy, amit alaposan ismersz. Legalkalmasabb az idő a bővítésekre, fejlesztésre, annak kibontakoztatására, amit előzőleg már megalapoztál.

Bár megjelennek új dolgok is, amik esetleg nagy horderejűnek mutatkoznak, ezeknek érdemes egy kis plusz időt hagyni, mert hamar kiderülhet, hogy mennyit érnek, mennyire van súlyuk és hasznuk. Az év a „kigyomlálás” motívumát is hordozza: ideje minden téren megválni attól, ami az előző években nem bizonyult gyümölcsözőnek, vagy vakvágányra futott.

Az év nagyon sok lelkesedést is hordoz, ezek időnként olyan ígéretek és gesztusok megtételére késztetnek, amiket esetleg nehezen tudsz beváltani. Ezért érdemes előre gondolkodnod, a megkötött megállapodásokat pedig betartanod.

Az optimizmus és öröm is a Fa sajátossága, és minden bizonnyal okod is van rá, mert megvalósítottál csomó értékes dolgot, „letettél valamit az asztalra”. A másik oldalról viszont jelentkezhet a kedveszegettség, lelombozódás. Mielőtt kiszolgáltatottnak éreznéd magad, kérj segítséget a barátaidtól, vagy pihenj, és add át magad az ösztönösebb részednek. Tedd félre azt a képet, amit magadról alkottál, és csinálj valami szokatlant, csatangolj a valódi természetben, valódi erdőben, ahelyett, hogy az események erdejében bosszankodnál. Ez a javaslat nem véletlen, a kínai bölcsek, harcművészek minden esetben, ha a külvilág ingereit túl erőteljesnek érezték, egy időre kivonultak a természetbe, ami segített vissza találni önmaguk gyökereihez is.

Az év folyamán többször is visszatérhet némi aggodalom az anyagiakkal kapcsolatban. Lehet, hogy elégedetlen vagy a bevételeiddel, és szeretnéd, ha gyarapodnál. Nagyon előre tud vinni, ha ez először nem a pénz terén, hanem más, maradandó lelki értékek formájában (pl. barátság, kapcsolatok, egy kedves meghívás, egy jó beszélgetés, stb.) valósul meg. Az 5-ös Föld nem szívesen veti alá magát a kívülről érkező javaslatoknak, a tanácsok irritálják, az intelmeket unja, nem lehet őt sem megszelídíteni, sem koordinálni. Ha viszont elkötelezi magát valami, vagy valaki mellett, általában a legteljesebb lojalitással és odaadással viselkedik. Minden értéknek tudatában van, még akkor is megpróbálja menteni a menthetőt, amikor nincs semmi remény. Amikor azonban valaki kívülről kezdi feszegetni életének és személyiségének határait, akár csak egy barátság, vagy ismeretség keretein belül, saját maga szereti megszabni a feltételeket, egy saját kis univerzumot alakít ki, amiben csodálatos módon összeválogatja a különféle szálakat, embereket, amik kitöltik az életét. Ha ezeknek a színes, magad-válogatta aspektusoknak át tudod adni magad, akkor az anyagiak is lendületbe jönnek.

Akárcsak a tavalyi éved, 2012 is tanuló év lesz, melyben sokat megtudsz majd magadról, a világról, és ha elég rugalmas vagy, nagyon mély belső lépéseket tehetsz meg személyiséged megismerése és kibontakoztatása érdekében.

Fontos, hogy bizakodó maradjál, jövőre már átfordul ez a kicsit kényszerítő áramlás egy testre szabott mederbe, hogy aztán pár évig ismét abszolút a helyzet magaslatára kerülhess. Akkor pedig majd azokból az alapokból és tapasztalatokból tudsz meríteni, amiket most megszerzel. Mert minden javadra van, és ezt te is tudod!

Egészség A kínai gyógyászatban a Fa energia a máj- és epeműködést ellenőrzi. Az előző évhez hasonlóan jól figyelj az étkezésedre. Fogyassz mindig az évszaknak és napszaknak megfelelő ételeket, kerüld a túl cukros-hideg, sokszor fölmelegített, vagy mikrózott ételeket. Mozogj sokat, de ezen túlmenően fontos, hogy legyen egy edzésprogramod, ami nemcsak az immunrendszeredet, hanem a kondíciódat és lelkedet is rendben tartja, ritmust és kitartást is nyújt számodra, és felvértez a fáradtsággal, szétszórtsággal szemben. A határidőnaplót használd kitartóan, és csak olyasmire tegyél ígéretet, amit van esélyed megvalósítani.

Összegzés Dinamikus, tetterős éved lesz, a jövő évi erőteljes áttörés nyitánya.  wallpaper2.jpg

wallpaper.jpg

l.jpgli qing.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :) 

***

Képek forrása Livingetc, Pinterest, corbis

Szöveg: Lázár Márta, 2012. A szöveg a szerző írásos engedélye nélkül semmilyen formában nem használható fel.

2012.02.02. 20:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása