2013.03.28. 06:57 Lázár Márta
15 egyszerű, nagyszerű, gyors húsvéti dekoráció

005.pngMit mondjak, nem sokat tűnődtem, amikor a húsvéti dekoráció kiválasztására szántam egy kis időt. Amire  ebben a telített időszakban sokunknak szükségünk van, hogy a húsvéti dekoráció

Legyen szép, egyszerű, és főleg: gyorsan elkészíthető.

Ezek a kritériumok jellemzik az alábbi gyűjteményt, amelyben még azok is találhatnak gyorsan kivitelezhető ötletet, akiknek tényleg semmi idejük a dekorálásra, de mégse akarják kihagyni az ünnepi hangulatot. 

Variációk

1.Tojáshéj vázák

Húsvétig pont elkészül, és nem is kell hozzá sok tojás. Mutatós, akkor is, ha natúron hagyjuk és úgy is, ha befestjük. Miután beszíneztük a tojást, és megszáradt, éles, nagy késsel lékeljük meg, hagyjuk kifolyni a tartalmát, majd öblítsük ki. Ha megszáradt, kerülhet bele virág, kis barka ág, s bármiféle zöld levelecske. Befesthetjük az alábbiak szerint, vagy úgy is, ha a sűrűre kevert, pasztaszerű tojásfestékbe kis szivacsdarabot, vagy vattapamacsot mártogatunk, és azzal pöttyögetjük a tojáshéjat. (A videó a képre kattintva újra indul.)

easter-eggs.gif 

{forrás: 79ideas}

002.png

002b.png

009.png

010.png

012.png

02_a.png

{forrás: 79ideas.org}

027.jpeg

2. Tojásfa egyszerűen

A műanyag tojás a húsvéti dekoráció mentőöve. Ha szép háttér elé kerül - pl. pasztell színű kendő, vagy textil - máris ünnepi fókuszt ad a lakásnak. 

003.png

3. Húsvéti vázák másképpen

Ezek a kis vázák: egyszerű tojástartók. Így aztán van is-nincs is tojás, az összkép pedig bájos és hordozza a húsvéti hangulatot. 

004.png

026.jpeg

024.jpg

4. Mintha-tojás

A tojások helyett a tojástartóé a főszerep. Színesre festjük, majd kis poharakban virágokat állítunk bele. 

023.jpg

5. Tojás és papírnyuszi

Semmi újat nem mondtunk vele, hiszen a húsvéti tojás magában is szép dekoráció, ám ha nem vesződünk sok darab elkészítésével, festéssel, akkor az is megteszi, ha készítünk egy papír-nyuszit, és abba tesszük a főtt tojást. Nem tradicionális, de vidám, egyszerű és gyors. 

011.png

A papírnyuszi asztali dekorációként is megteszi, egy szép, pasztell színű papírból 10 perc alatt elkészül. A gyűrű végeit celluxszal, vagy ragasztóval ragasztjuk össze. 

013.png

014.png

6. Barkaág az asztalon

Összekötözzük, és az ünnepi teríték mellé tesszük. Ha csipkét használunk, romantikus, finom hatást kapunk. 

029.jpg

7. Vintage kompozíciók

Az alapszínek: tör fehér, szürke, sötétszürke, gránit. Egyedül ez számít, ha az összes dekorációt ebben a színskálában válogatjuk össze, a hatás különleges és időtlen lesz. 

030.JPG

031.jpg

032.jpg

027.jpeg

022.jpg

8. Húsvéti girland, azaz tojásfüzér I.

Igazi húsvéti dekoráció, ugyan egy kicsit a karácsonyt idézi, de a tojás motívum azért kikéri magának és húsvétot fog kreálni.  Színes papír kell hozzá. Ha nincs színmintánk, akkor is szépen mutat és kb. 15-20 perc alatt elkészül. 

015.jpg

016.jpg

017.jpg

9. Húsvéti girland II.

018a.jpg

018b.jpg

018c.jpg

018d.jpg

10. Húsvéti girland III.

Színes, tarka pomponokból, vagy filctojásokból készült girland.

025.jpg

11. Rusztikus és country dekorációk

Ha van otthon megfelelő alapunk - egy szép, zöld növénnyel teli cserép, vagy ládika, abba ültessük a színes tojásokat. Ha virágokkal vesszük körbe, az összkép vidám lesz. 

018.jpg

019.jpg

ruszt.jpg

037.jpg

036.JPG

12. Monogrammos tojások

Csak egy színes alkoholos filc kell hozzá, és kész is van a vendégváró, vagy az "ültetőkártya". 

020.png

13. Asztalközép 

Bármilyen váza, gyertyatartó megfelelő házzá, ami színben és formában kiemelkedik az asztal közepén. Rakjuk körbe virággal és néhány tojással. 

035.jpg

14. Pasztell dekoráció

Színes dekorhomok, vagy granulátum kell hozzá, és néhány üvegedény. Ezek tetejére kerül a tojáshéjváza.

038.jpg

15. Aranytojás

Nagyon szép, különleges dekoráció, a hobbiboltban kapható arany színű akrillal, szivacsba mártogatva festjük be a tojást. A kis szivacsdarabot fogjuk csipesszel, hogy a kezünk ne váljon csupa arannyá a művelet végére. 

032.png

034.png

033.png

039.jpg
Húsvéti ötletek még

1.  Varrjunk húsvéti nyuszit, 2. Egészséges csokitojások, 3. Finom és könnyű húsvéti ételek , 4. Húsvéti tojások csipkemintával , 5. Pál Feri a húsvétról , 6. Csoda filc tojások

A blog FB oldalához itt lehet csatlakozni. Köszönöm, hogy olvasod :) 

2013.03.28. 06:57

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása