2013.09.14. 01:36 Lázár Márta
Mai bölcsesség - szavaink hatalma

noa noa3.png

A szónak teremtő ereje van, a gondolat szüli, amikor kimondják, fellobban, életre kel. Egy negatív szót csak egy hasonló kaliberű pozitív szóval lehet kioltani.

Hallottál már oktalanul kiabáló tömeget, verset, egy imát, vagy Shakespeare örökbecsű szavait, olvastál regényt és kommentet, figyelmeztetést és kedves köszöntőt. Mindegyik más-más hatással bír. A szó, amely körül vesz, felöltözteti lelkedet, s azután azt a ruhát hordod jó ideig, míg más szavak nem szövődnek köréd. 

017.png

Ha valakinek az arcára nézel, látod, milyen szavakat használ. Főleg idősebb emberek arcán íródnak ki a gondolatok, szavak, alap-arckifejezés formájában. Van, akinek a keserűség lefelé húzza vonásait és van, akinek nevetőráncai vannak. Olyan is akad, akinek tekintete szinte átszögez. Isten ments, hogy megszólaljon. Ő régóta csak sötét szavakat hallgat, azokat ismétli mantraként, minden mondata egy erőteljes nem és egy kétségbe esett miért, de nem tudsz rajta segíteni, hiszen a félelem szavai már sövényt vontak köré, áthatolhatatlanul. Becsüld meg a mosolygós öregeket, és hallgasd őket, kevesen vannak már, a jóság régi követei.

005.jpg

011.jpg

002.jpg 

Jól akarsz élni? Örömben? Elégedetten?

Ugye látod, milyen iramban gyorsul a lét kereke, fejvesztve keressük a fix pontokat, és ebből a gyorsulásból úgy szállhatunk ki, ha keressük a kapcsolatot egymással, nem különülünk el. Milyen nehéz nem kritizálni, csöndben maradni, és az igaztalan, vádra türelemmel és megértéssel, vagy akár csak semlegesen reagálni!  Kapaszkodj a jó szavakba, és őket használd, olvass, hallgass, beszélj és írj olyat, ami téged is nyugalommal tölt el. Ez a szavak tudatos szelekciója, amit naponta érdemes gyakorolni.

015.jpg

Gondolatainkkal, szavainkkal

mi mindannyian együtt szőjük a lét fátylát, minden szemcse finoman beburkolja, vagy véresre horzsolja a jövő nemzedékének lelkét. Ha látni akarsz, csukd be a szemed ott, ahol mások kocsányon lógatják tekintetük, ha hallani, tömd be füleid, és kapcsolj más sávra, ha beszélni szeretnél, először hallgass. A lényeg ekkor tárul fel előtted és így válsz a valódi lét részévé, így nyílnak meg előtted a rejtett kapuk, amiken ilyen felirat díszeleg: öröm, békesség, gazdagság, boldogság. 

009.jpg

Szavak hozzád

Megfigyelted már, milyen gondolattal és milyen szóval nyílik és zárul egy napod? Próbáld ki, hogy amikor kinyitod reggel a szemed, mosolyogj. Persze, jön az ellenérzés, mosoly, minek a'. Pedig hányan leírták, ahogyan indul egy nap, olyanná is válik, és olyan lesz végül a hét, és így tovább. Ha megvan a mosoly, mond ki hangosan: Jó reggelt. Igaziból ezt a régi bölcsek, és az archaikus népek mindig a felkelő Nappal szemben mondták, ha van rá módod, nézz ki az ablakon és úgy mondjad. A hála, amit a köszönöm jelez, a bőséget vonzza hozzád. ELŐBB kell hálásnak lenni, előbb kell bízni és tudni, hogy igen, minden rendben lesz, mindenre ott a megoldás, amit megtalálunk. Nem biztos, hogy pont az a megoldás, amit a felszínen gondoltunk, de utólag beigazolódik, hogy ez a lehető legjobb út. Gondolj és mondj tehát jó szavakat, ha másképp nem megy, függeszd ki őket, ahol felkelve megpillanthatod. 

023C.jpg

Ha kimondtuk az első szót magunknak, vajon mit mondunk másoknak?

Lassan szokássá válik szép napot kívánni, ez a mi századunk profán változata az áldást kívánó „Az Örökkévaló, Jó Isten áldjon téged” formula helyett, és ugyanúgy feltölt és gazdagít. 

027b.jpg

A szó energia. Szép szavak, őszinte jókívánságok megszépítenek és életünk delén is megőrzik a bennünk lévő kedvességet. Mosolyogni kezdünk, a mosoly pedig ellazít, és felemeli a lelket. Persze, ez se megy gyakorlás nélkül, de jobb kitartónak lenni. Az arcvonások igazolni fogják, hogy jó szavakból, mosolyogva éltél. 

Ingmari.jpg

007.jpg

008.jpg

A történet eleje 

Mindezt nem írtam volna le, ha pár hete nem találkozom Timivel, aki a Starbucksban dolgozik, ahol szokás szerint mindenki kedvesen köszön a vendégeknek. Egy kapucsínóra tértem be, s amikor megkaptam, a poharamon jóval több szerepelt, mint a nevem. Egész délelőttömet, sőt másnapomat is bearanyozta, ráadásul a metrón egy argentín-tangó táncos lány is mellém ült, és ő is észre vette a feliratot, mosolygott, aztán kimondta, hogy milyen kedves, egyszerű ajándék, és milyen sokat ad. A poharam szövege itt a képek közt látható, Timi engedélyével teszem közzé.

P8170096.JPG

P8170098.JPG

Életfa, melegen parázsló kandalló, kertek illata, gyümölcsök íze, gyermekek nevetése...

Szép napokat neked, örömöt és sikert mindenben! Soha ne add fel, mert csodálatos vagy, és arra születtél, hogy azt az egyedi világot, ami Te vagy, megéld és átadd annak, akinek szüksége van rá. 

noanoa4.png

noanoa.jpg

019.png

018.png

020.png

021.png

022.png

{Képek forrása: toast, gant, 79ideas, gudrun sjöden, everythingsfab, noanoa, fashionfield, thewomensroomblog, Fengshuitrend blog } 

Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.09.14. 01:36

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra