2016.10.13. 09:30 Lázár Márta
Világzenei Fesztivál a MÜPÁ-ban

mupa1.jpg

A BUDAPEST RITMO Magyarország legújabb és legnagyobb világzenei fesztiválja. A budapesti WOMEX-et is nagy sikerrel bemutató Hangvető, valamint a CAFe Budapest közös rendezvénye hagyományt kíván teremteni a színes, színvonalas rendezvénnyel, mely október 13-16 között, több színpadon, a Müpa épületében és a mellette felállított sátorban zajlik.

Részletek

A tavalyi budapesti WOMEX sikere után a Hangvető a CAFe Budapesttel nagyszabású világzenei fesztivált rendez október 13-a és 16-a között a Müpában, azzal a céllal, hogy a régió világzenei előadói bemutatkozzanak a szakma prominensei előtt. A fesztivál az eddigi legkomolyabb kísérlet egy olyan világzenei találkozó megvalósítására Közép- és Kelet Európában, amely lehetőséget teremt a régió és a nagyvilág zenéjének kapcsolódására. A magyar és kelet-európai fellépők mellett az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjai közül is többen fellépnek. A fesztivál ízelítőt ad az ebben az évben Spanyolországban megrendezésre kerülő World Music Expo (WOMEX ) műsorából is.

A téma

Az idei Budapest Ritmo fő témája a sokszor valószínűtlen és meglepő találkozás: örmények és törökök, franciák és japánok, romák és számik, magyarok és egyiptomiak közös játéka. Kiemelt cél, hogy minél több fesztivál- és egyéb koncerthelyszín programszervezője lássa ezeknek a zenekaroknak a produkcióit.

4 földrész, 25 ország, 40 fellépő!

Közöttük világsztárok és feltörekvő művészek, elmélyülésre és bulizásra hívogató produkciók, melyek bizonyítják, hogy a világzene vagány és meglepő, menő és változatos. Míg a Fesztivál Színházban az elmélyülésé, a Müpa Átriumában elhelyezett ideiglenes színpadon a felfedezésé, a sátorban a bulizásé a főszerep.

A magyar- és kelet-európai előadók mellett az elmúlt évek legnagyobb világzenei sztárjai közül is többen fellépnek, így

  • a mauritániai Noura Mint Seymali
  • a kolumbiai Meridian Brothers
  • a török Omar Faruk Tekbilek.
  • Három magyar ősbemutató is lesz:Szalóki Ági, Lakatos Mónika és Pandzarisz Dina vokális triójának bemutatkozása
  • Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalmosok közös játéka az egyiptomi Tarek Abdallahhal és Both Miklós különleges, ukrajnai gyűjtéseken alapuló műsorát.
  • A fesztivál egyúttal ízelítőt ad az idén Spanyolországban megrendezendő WOMEX műsorából is: egy héttel az esemény előtt a beválogatott zenekarok közül több is itt varázsolja el és ugrasztja talpra majd a közönséget, köztük a sierra leone-i Kondi Band, a portugál-angolai Throes and The Shine, a francia-japán Maia Barouh és a norvég-számi Vassvik.

A kiváló magyar művészek mellett világsztárokat is vendégül lát a CAFe Budapest, de az idei fesztiválon a lengyel művészek és művészet mellett továbbra is kiemelt szerep jut a 135 éve született Bartók Bélának.

Részletek és jegyvásárlás:

budapestritmo.hu

mupa2.jpg

mupa3.jpg

mupa4.jpg

mupa5.jpg

 

2016.10.13. 09:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása