2011.05.15. 17:20 Lázár Márta
Hogyan legyünk sikeresek?

Na, most majd megmondja a tutit... neeem. Csupán arról értekezem, hogy tehetünk-e érte valamit a feng shuival, mit mond erről a populáris, meg a klasszikus vonal? Öt napja, hogy írtam egy komoly hangvételűt, majd tegnap átírtam könnyedre, és egyre Szilvi és Lili úszott be a képbe, úgyhogy kedves Szilvi és Lili, soraimat nektek és Minden Sikerszomjazónak ajánlom. 

A BHS/Bágua iskolában a Gazdagság és siker terület jelképezi a témát. Ha sikert /és gazdagságot szeretnél, fogod a lakás alaprajzát, felosztod, és a bal hátulsó sarkot beizzítod. Színekkel dúsítod, vásárolsz háromlábú békát, szájában érmével, tehetsz oda csobogót, meg sok-sok minden mást, úgymint pénzfüzérek, kristálygömb függő, kínai „aranyrúd”, teknős, hal szimbólum, képek, stb. A Karrier területet szintén megerősítheted, ide is jöhet a csobogó, a hajómodell, stb., stb. Ha ezzel megvagy, próbálkozz, és törekedjél.

'Az aktivizált tér rövid átfutással hatást hozhat' - jó, ha tudjuk, hogy a tradicionális feng shuitól idegen ez a megközelítés. A Bágua manipulatívan használja a teret. „Fű alatt” a tudat pozitív programozására épít. Célja az azonnali siker, ami rövidtávon serkenthető, hiszen a „feng shuizó” figyelme és hite a külső megerősítésekre fókuszál. Ez egy direkt beavatkozás. Hosszú távon azonban a dolog kimerülhet, és ha folyamatossá akarja valaki tenni a siker aktivizálását, új és új eszközöket kell használnia, melyek a tudatot is felfrissítik. A módszer az időtényezőt, és az egyéni rákészülést, fejlődést figyelmen kívül hagyja.

A tradicionális Forma iskola nem használ bágua térképet, szerinte a siker 3 komponensből áll: megfelelő tér, megfelelő idő, megfelelő emberek. Ha a három közül egyik hiányzik, erős törekvéssel talán lehet sikert elérni, de ha kettő hiányzik közülük, a siker megvalósulása szinte lehetetlen.

A Forma iskola módszere, hogy finoman feltérképezi a személyiséget, és mindazt a szunnyadó, vagy kacskaringósan formálódó értéket, amit hordoz, felszínre segíti. A siker 3 komponenseként először a térrel és az idővel foglalkozik. Amikor valaki azt kéri, ugyan, nézzük meg, miért akadozik életében a kibontakozás, a siker, először nagyon részletesen megfigyeljük a külső, majd a belső teret. Hol van a lakás, hogyan tudunk oda eljutni, mi minden van körülötte, benne. Figyeljük a jin és jang viszonyát, a qi/csi jeleit, majd a harmonikus términta modelljét összevetjük a lakással. Ezután személyiségjellemzést készítünk, és megnézzük, hogy éppen milyen időszakot élnek át a lakók, különösen az, aki a konzultációt kérte. A tradicionális feng shui különböző számítási módszereket használ az időszakok meghatározására.

Az idő: ritmus. Az időintervallumok jellegével az egyén összhangban, vagy ellentétben állhat, ezért egyik időszakunk extrovertált, ekkor minden külső körülmény támogat, vagy introvertált, amikor inkább a belső fejlődésben van részünk. Ha ez utóbbi időszakokat elfogadón kezeljük, még ekkor is tudunk sikert, eredményeket elérni.

A 3. aspektus, a megfelelő ember azt jelenti, hogy mi magunk hogyan viszonyulunk a sikerhez, és kivel, kikkel, hogyan szövetkezünk. A sikerhez való viszonyunk valamelyest analóg azzal, hogy magunkhoz hogyan viszonyulunk. Aki ismeri, kedveli önmagát, az tud miből adni másnak is. Mindenki értékekkel jön a világra, és valamiben jó. Valamiben ki tud emelkedni. Hogy ez sikerüljön, ahhoz meg kell találni a megfelelő időt, és a megfelelő társakat.

Van-e egy lakásnak siker-kisugárzása?

Szerintem van. Erre akkor gondoltam, amikor a képeket válogattam. Akármelyik konzultációra gondolok, egy lakás messziről sugározza, hogy sikeres-e a lakója, vagy még bátorítani, erősíteni kell őt valamiben.

Ezek a lakásfotók általában ideálisak, kicsi gyerekekkel nehéz ezt megvalósítani. Mégis, szeretek ilyen szép, nyugodt és a tradicionális feng shui szerint is rendben lévő lakásokat nézegetni. Nagyon feltöltenek, utána több kedvem van rendet rakni, a szétszórt müzlit felszedni, a széthajigált játékokat összerakni, és kitenni a bézs terítőt, meg a vajszínű gyertyákat.

Siker-komponensek a lakásban

Látatlanban nem szabad, és nem is kell senkinek feng shui tanácsokat osztogatni, mert nagyon bezavarhatnak. Úgyhogy a lakás siker-komponenseiről csak annyit írnék, ami biztosan nem befolyásoló, és nem gerjeszt aggodalmat. Nézzétek meg a lakásotok bejáratát és az előteret. Milyen? Sötét? Világos? Kap elég fényt? Jól elhatárolódik a többi tértől? Elég tágas? Zavartalanul lehet áthaladni rajta? Ha az előtér rendezett, és elég világos, akkor az analógiásan arra utal, hogy a megfelelő célokat, és (munka) helyünket, hivatásunkat is jobban megtaláljuk. Ha az előtér sötét, jó, ha ég benne egy takarékos izzós lámpa, amely a túlzott jin-t, árnyékot ellensúlyozza, és ezt a részt, ami a személyes jövőképünk egyik analógiája, táplálja. Persze, lehet tovább is haladni, nézegetni a nappalit, hogy kellemes érzés-e ott lenni, de nem kell bele mélyedni, főleg, ha elégedettek vagyunk azzal, ahogy, amint vagyunk. Mindenestre: sok sikert, és persze derűt és derűt és derűt és derűt!

Ez a nappali az egyik kedvencem, szívesen megnézném élőben is. Az elrendezés, a színek a trad. Forma isk. szerint is nagyon rendben vannak. Utána mindenféle harmonikus kisugárzások következnek.

Képek forrása: Szöveg közt 1, 2: Corbis. Szöveg alatti 1, 4, 6, 7 Corbis, 2,3 Livingetc., 5 Country homes&gardens

 

2011.05.15. 17:20

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása