2011.08.14. 13:30 Lázár Márta
Rólam

025_2.jpg

Lázár Márta, Feng shui trend blog

1. Tér

Ilonka néni háza magas volt, a mennyezet úgy borult fölénk, mint az ég, míves csillár csüngött róla. Hegedűóra után bementünk hozzá, melegedni, míg jött a busz. Minden karcsú és hosszúkás volt, a cukorka, amivel megkínált, az ablakok, az ő alakja, és még a neve is.

Mama háza meleg volt, gömbölyű és finom illatú. A cukorka, amit olykor kiporciózott, párna alakú. Házában kényelem és lakályosság.

Szerettem bemenni a házakba, mindegyikben, ahol gyerekként megfordultam, volt valami különleges. A fogadtatás, és az, amivel-ahogy megkínáltak, hasonlított arra, aki ott lakott.

A kollégium pl. mindig olyan undokul fogadott, sose nyílt rendesen az ajtó, ha volt nálad két bőrönd, le kellett tenned, hogy valahogy belökd.

Albérletek hosszú során csiszolódott kreativitásom, és ez váltakozott a nyarankénti, erdőkben, réteken töltött hónapokkal, amikor szénát takartam, gereblyéztem. A városi tér, a falu és az érintetlen természet közt óriási a különbség, akárcsak a dialektusok között. Mindegyiket szerettem. Láttam, ahogy a semmiből házat emelnek férfiak, ahogy az asszonyok berendezik, feldíszítik. Zsenge fiatalként az a szerencse ért, hogy egy matematikus-vallásbölcsész többedmagunkat 3 évig tanított a térről, dimenziókról, a keleti és nyugati szemléletről, jógáról, vallásokról, a dolgok mögötti értelemről. Szinte szentként tiszteltük, titkosan járta végig az akkoriban látogathatatlan kolostorokat, gyalogosan, a rengetegeken át.  A tér iránti szeretetemet, a gyerekként, gyógyító néniktől elsajátított egészségmegőrzést és a testre-lélekre figyelést a feng shui keretbe fogja. A kínai kultúra által őrzött, igaziból egyetemes szemlélet ad alapot a napjaimhoz, ahhoz, hogy ember, asszony, feleség, anyuka, és nő legyek.

2. Idő

6 éves: hegedű (amikor a tanárnő kimegy, nem gyakorol, hanem belebújik a sarokban lévő hihetetlen lakk magas sarkúba, tanárnő rányit, föld megnyílik, elnyeli).10 éves: fölveszik a patinásba, ahol zenekari tag lesz, madrigálkórusban énekel, verset mond, irodalmi versenyeken feszít. 16 éves: ikebana-tanára csomó angol, német, japán és kínai nyelvű könyvet tesz elé, ikebana témában. Halálosan unja. Nem értek belőle semmit, nem baj, csak nézd, a lényeg úgyis átmegy. Átment. 18 éves: művésznek áll. 26 éves: otthagyja, vallásbölcsésznek áll, vadul mozgás-meditál, ekkor kezd a térrel tudatosan foglalkozni. 28 éves: hall a feng shuiról, de azt hiszi, hogy egy kocsonyás kínai büfés kaja, szívből utálja, kap egy könyvet, hat hónapig nem nyitja ki. Amikor kinyitja, reggel csukja be. 32 éves: bevonul lakberendező iskolába, de nem végzi el, közben autentikus feng shuit biflázik a pici kínai mestertől, Dr. Shan Tung Hsu-tól. 40* éves: van egy férje, két kislánya**, egy blogja, amire undok szekálásokkal vették rá.

*kicsivel több, mint 40 

**hála Isten, most már 3 kislánya van, amikor ezt megírta, még csak 2 volt :) 

3. Ember

Őszintén akarok élni, minden utam végigjárni. Hinni abban, amire vágyom,
S ha hiszek benne küzdeni érte bármilyen áron.
Őszintén akarok élni, és csak annyit elérni, Hogy a jókedvem senkit ne bántson,
S ha fáj a szívem valamiért, ne nagyon fájjon.
Tőled csak annyit akarok kérni, hogy engedj őszintén élni, őszintén, szabadon, szépen.
Őszintébben, mint ahogy tegnap éltem.
Ne kelljen hazudnom senkinek, és hogyha valamit kérdezek, a válasz igaz legyen.
Szeretnék bízni mindenkiben,
Hinni, hogy nem fordul ellenem,
S nem árul el sosem. (Piramis)

cup.jpg

{Foto: Virginia Gálvez}

2011.08.14. 13:30
Címkék: rólam feng shui

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása