2011.11.23. 14:00 Lázár Márta
A nő, a férfi és Dior

001.jpg

Letéptem ezt a hangaszálat
Már tudhatod az ősz halott
E földön többé sohse látlak
Ó idő szaga hangaszálak
És várlak téged tudhatod

(Guillaume Apollinaire: L'Adieu)

***

Nehéz egyedül átmenni az életen. Szükségünk van támogatásra, és hogy érezzük, tartozunk valakihez. Közös céljaink vannak, amiken együtt munkálkodunk. Egy tartós házassághoz a párnak rendkívüli erőfeszítéseken és nehézségeken kell átmennie. Olyan, mint amikor acélszemeket kovácsolnak egymáshoz. A vasat felhevítik, majd hirtelen hideg vízbe merítik. Egy házasság a szenvedély és a szerelem heve, valamint a konfliktusok és ellenségeskedés dermesztő hidege között váltakozik. Egy tartós házasság olyanná válik, mint az edzett acél.

Ahhoz, hogy egy ilyen kapcsolat működjön, az értékek, a szemléletmódok és a célok alapvető összeillése szükséges. Elterjedt klisé, hogy a férj és feleség legyenek barátok és szeretők is egyben. A házaspár a hűségnek egyetlen más kapcsolatban nem hozzáférhető szintjét ismerheti meg. Ám a Tao még egy ilyen hatalmas erő kapujában is mérsékletre int.

Végülis minden kapcsolat átmeneti. Az egymás iránti hamis ragaszkodás függőséget okozhat – önkéntes köteléket szőve, ami elhomályosítja a tisztánlátást. Nem köthetjük magunkhoz a másikat, nem azonosíthatjuk magunkat a házasságunkkal, és nem kényszeríthetünk senkit, hogy maradjon velünk. De ha esélyünk nyílik rá, hogy együtt járjuk az utunkat, ki szólhatna bele abba, hogy kivel járjuk az utunkat?

És ha eljön a búcsú ideje, akkor eljön a búcsú ideje. Nincs szükség megbánásra. A házasság szépsége a tovaszálló hópehely tökéletességéhez hasonló. 

(Teng Ming-Tao: A házasságról)

005.jpg

006_3.jpg

007_3.jpg

036.jpg

037.jpg

040.jpg

039.jpg

038_1.jpg

059.jpg

058.jpg

062.jpg

015.jpg

003.jpg

016.jpg

010.jpg

004.jpg

011.jpg

018.jpg019.jpg

021.jpg

022.jpg

014.jpg

065.jpg

{Képek: Dior lookbook, Galliano közreműködésével készült kollekció; toast 2011 férfi, téli kollekció. Forrás itt és toast.} 

Ha tetszik a bejegyzés, ér megosztani :) blog itt likeolható, főoldalon, jobb felső zugban KÖVETÉSre kattintva követhető. Szép napot :)

2011.11.23. 14:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása