2011.11.29. 00:36 Lázár Márta
Boldogságterápia

022.jpg

Karácsonyig 4 hét van, ez annyi mindenről szólhat. A szokásos napi rutinon felül még: ajándéklistát írni, vásárolni, menüt összeállítani, takarítani, dekorálni , esetleg kozmetikushoz menni, ruhát venni, stb. És még, miről szóljon az advent? Pl. egy boldogságterápiáról. Legyen egy kicsit több ez a 4 hét az ünnep előtti hajszánál.

004.png

 

Te mennyire vagy boldog?

Nem a nyakadba-ugrom eufóriáról beszélek, hanem, hogy az élethez, a mindennapokhoz való hozza állásunk milyen. Minden életmód kalauz, köztük a feng shui is, azt állítja, hogy a jótékony, bőséges, éltető energia oda áramlik, ahová a figyelmünk irányul. Vagyis: ha arra figyelsz, ami jó, ami boldoggá tesz, akkor azt fogod növelni, mint kis virágot, amiből sorsod fája terebélyesedik majd ki.

Szabad vagy, megválaszthatod, hogy mire figyelj, mit hallgassál meg. A buddhisták tudatosságából mi is tanulhatunk: ha boldogok akarunk lenni, tenni kell érte, a figyelmünket tudatosan elvonni attól, ami negatív, és a pozitívra irányítani. Az, hogy kinek-mi negatív vagy pozitív, egyéniség-függő. Az biztos, hogy ha nem szeretnénk besavanyodni, és mélabúsak lenni, a rengeteg beáramló információt érdemes megszűrni, és a negatívokat kukába dobni.

Tudatosítani való: szelektálok. Csak azt látom, hallom és hallgatom meg, ami örömet és vidámságot ad. Ezt gyakoroljuk először egy napig, aztán az időtartamot ki lehet terjeszteni.

Hangold át magad A negatív szokások, pl. a túlzott szerénység, az aggodalom, a kritika és önkritika fura módon, sok esetben biztonságot nyújtanak... Sokkal biztonságosabbnak tűnik inkompetensnek mutatkozni, mint vállalni önmagunkat. Inkább halkan köhécselni, mint tele szájjal nevetni. Megelégedni és beérni azzal, ami nem kelt feltűnést, nem lóg ki a sorból, stb. Ha ezt felismerjük, akkor lehet változtatni.

Pl. kimondani, hogy:

1. Szabad vagyok.

2. Akkor is rendben van minden, ha az örömöt keresem.

3. A boldogság ugyanúgy biztonságos, mint a boldogtalanság.

4. A siker meghitt és melengető.

5. Az utamon, és a helyemen vagyok; megtalálom, ami boldogságot ad.

6. Ezáltal a többiek jólétéhez és boldogságához is hozzá járulok.

7. Mert élni és létezni öröm.

8. :)

9. :))

009.jpg

019.jpg

005.jpg

010.jpg

003.jpg

020.jpg

013.jpg

018.jpg

006.jpg

Képek forrása: itt és itt

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod, s ha a "Tetszik"-nél rákattintasz az "Értesítéseket kérek", csak akkor láthatod az új posztokról. Szép napot :) 

2011.11.29. 00:36

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása