2011.12.04. 13:40 Lázár Márta
Gyorsan elkészül: Kreatív karácsonyi dekorációk, ajándékok 1.

04p.jpg

Újabb ötleteket gyűjtöttem a közelgő ünnephez. Az összes képet, amit találtam, egy szemüvegen át néztem: mennyire megvalósítható? Annyi, de annyi gyönyörű ötlet, kép van, de mit ér, ha a.) nincs rá időm, energiám b.) a nehézségi fok lenyomja átlagos kézműves tudásomat c.) az alapanyagok beszerzése min. félnapos mutatvány. Sajnos, ennyit nem tudok rászánni. Így aztán a sok-sok képből és ötletből maradt, ami hasznos, praktikus, vagyis akad itthon is alapanyag hozzá, és nem kell sokat vesződni az elkészítésével. Ráadásul, ha úgy adódik, egy ajándék mellé/helyett is megfelel, sőt, ha buzgó voltam, a karácsonyfánkat is ilyesmivel díszítik az angyalok. Jöjjenek tehát az első 3 az 1-ben /dekoráció, karácsonyfadísz, ajándék/ ötletek, és szívem csücskei, a szívek :) A bejegyzés végén pedig még további gyönyörű darabok ajánlója!

 Szépséges kicsi szívek 

1. Papírszívek seperc alatt

Így készül: vegyél elő fehér, színes és újságpapírt, ollót, hajtsd össze, ha pontos akarsz lenni, rajzold sablonnal a kerekített , fél V-t, ha a változatosság tetszik, vágdoss érzés szerint. Lyukaszd ki, fűzd fel és kész. 

084.jpg

083.jpg

2. Mintás papírból, duplán: miután kivágtad a szíveket, ne hajtsd ki, hanem az hajtási vonal mentén ragaszd őket össze és fűzd fel.

035cc.jpg

3. Ehhez a változathoz vágj egyforma csíkokat, majd fogj össze 6 db csíkot, középre egy rövid "szárat" illesszél, ezután tűzd össze. Egy hosszú köteget kapsz, amit alakíts szív alakúra, majd az alján is tűzd meg. Lyukasztás után fűzd fel, és kész. 

025et.jpg

4. A papírszíveket is lehet bonyolítani... :D Ehhez már több türelem kell - szerintem. Leírást itt találsz. 

063.JPG

5. Keretbe foglalva - időigényesebb, de igazán olcsó, mutatós ajándék, vagy dekoráció. Leírása itt, az elkészítés végén fehérre, vagy szürkére festjük. 

064f.JPG

6. Bogyócskákkal Csipkebogyót, vagy más piros bogyót, esetleg fagolyót fűzzünk fel vékony drótra, majd hajlítsuk szív alakúra. Sokféleképpen használhatjuk: ajtó-, ablak-, fal-dekoráció, ajándékkísérő, sőt, a karácsonyfán is szépen mutat.

015.jpg

7. Vintage Kartonpapírra szép csomagolópapírból ragasztunk figurákat. Sima spárgával kötözzük föl őket, ettől kap még egy kis plusz bájt.

030.jpg

8. Koncentrikus szívek 3 szívből áll ez a dísz. 3 lépcsős módszerrel készül: só-liszt gyurmából, vagy hőre/levegőre keményedő gyurmából különböző figurákat vágunk ki, lyukat fúrunk a közepére, s ha megszáradtak, fehérre festjük, és drótra fűzzük őket.

010p.jpg

9. Szatén szalagocskákkal, drót-változat, szintén só-liszt, vagy gipsz/gyurma szívekkel. Leírása itt

065.JPG

10. Csipkenyomattal Egy délután alatt van meg. Ez is készülhet só-liszt gyurmából, vagy hőre keményedő gyurmából. Leírása itt, a különbség, hogy a csipkenyomat után sütikiszúróval dolgozunk. 

028et.jpg

11. A legegyszerűbb drótszív. Hajlítás után tollpihével, fehér boa-darabbal, csipkével díszítjük. Nosztalgikus képhez, hímzett ajándékhoz ajándék-kísérő, vagy ajtó-ablak dísz. Finom karniscsipesszel akasztjuk föl.

087.jpg086.jpg

12. Egy kis csipkével Ha készen vásároltunk szíveket, tekerjünk rá egy kis csipkeszalagot, ragasszunk rá szatén masnit, és kész. 

062f.JPG

Varrjunk szíveket!

KÉZZEL

Egy délután, vagy egy hosszabb este kell hozzá. A szegőcérna és az öltés fontos, ettől lesz karakteres a szívecskénk.

13. Kockás anyagból, zsákanyagból kicsit kitömve. Meghitt hangulatot hordoz. ( Filccel írjuk rá, hogy Béke, Szeretet, stb.)

079.jpg

080_1.jpg

14. Pöttyösök

024et.jpg 

15. Filcből és nemezelt gyapjúdarabokból, gyöngyökkel díszítve. 

081.jpg

GÉPPEL

16. Változatos Összevarrás előtt rátét kerül a szívecske fő oldalára, varrás után fordítjuk és tömjük ki, utána díszzsinór, vagy gomb, gyöngy is díszítheti. Nagyon kedves sk. ajándék, és díszként se utolsó :) /Ha nagyon nem bírjuk abba hagyni, párnahuzatot is készíthetünk, kitűnő ajándék-szett, csak arra figyeljünk, hogy 'menjen' a megajándékozott stílusához !/

04p.jpg

05p.jpg

18. Rusztikus és kedves Gyapjúfilcből, kockás anyagból, Szeretet felirattal. 072.jpg

19. Girland is készülhet belőle. 

067.jpg

20. És koszorú is ;)

041l.jpg

21. És még több koszorú, csupa szívvel, vagyis koszorúalap nélkül. 

076.jpg077.jpg

22. Is-is: zöld-koszorú és csipkéből varrott szív :) 

084v.jpg

23. Szép füzér, hármasával függesztve.075.jpg

24. Gyöngyökkel

074.jpg

25. Egyszerű és nagyszerű. 

085.jpg

26. Naiv, bájos. Hobbiboltban kapható bogyós függesztővel.

83v.jpg

27. Romantikus, nőies Pasztell anyagokból, kis szívvel a nagyon, gyors öltéssel összevarrva. 

088.jpg

28. Virággal, olyan szép, nem? A pláne benne persze a kicsit munkásabb virág, de megéri; ajándéknak is szép. Itt találtam rá. 

082.jpg

29. Fhhhhrrransziás, provance-i, direkt rongyosan hagyva :) matt szürke alapon csipke, gomb, szépségek :)

017.jpg

30. Rávarrt rátéttel, piros szalaggal. Először a rátétet illesztjük rá, utána varrjuk össze és tömjük ki. 

020et.jpg

31. És a finom klasszikus, a mézeskalács??? Igen! Ajándékba is!

073.jpg

Végül egy kompozíció, hogy milyen szép tud lenni, ahogy a bogyós szívecske a varrottal diskurálgat :) 

11.jpg

 Folyt.a köv., 2. részben: egyszerű, szép dekorációk, ajándékok gyorsan ;) További édes, színes, szépséges szíveket itt  és itt találunk. (több oldalnyi szívecske). Jó szívecskézést :)

 Képek forrása: itt és itt és itt és itt és itt és itt  és itt  és itt és itt és itt és itt

Ha tetszett a poszt, köszönöm, ha megosztod! A blogot a Facebook-on itt kedvelheted. Friss posztokat akkor láthatsz, ha a Tetszik gomb legördülő menüjében az Értesítéseket kérek fület kattintod. Szép napokat :) 

2011.12.04. 13:40

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása