2012.01.11. 15:52 Lázár Márta
Feng shui asztrológia 2.

023_2.jpg

2. rész

Kilenc csillag csi asztrológia

Ilyen kedves, hosszú neve van, utal arra a feltételezésre, hogy egyes nézetek szerint a kozmikus energia a Nagy Medve /Göncölszekér csillagkép, valamint a Sarkcsillag és Vega által alkotott ún., ’égi szűrőn’ át megszűrve érkezik a Földre, illetve, hogy a misztikus 9 csillagból álló Göncöl hatással van az ember életére. Ez az asztrológiai módszer eredetét tekintve kínai alapokon nyugszik, és a sorsbeli tendenciák felmérésére, az időbeliség finom kipuhatolására, szolgált. Nevét, amely eredetileg kínaiul így hangzott: Sorsmagyarázat a Kilenc Terem segítségével (Jiu Gong Ming Li 九宮命理) ma már csak japán átiratában ismerjük, azaz Kilenc csillag ki néven. A rendszer előnye a többi, összetettebb sorselemző módszerhez képest, hogy igen gyorsan segít a személyiség főbb jellemvonásainak feltárásában, valamint a kapcsolatok (családi, társ- és munkahelyi kapcsolatok) elemzésében. 

Felépítése

A személyiségcsalád

A 9 csillag csi asztrológia a yin (passzívabb, introvertált), és yang (aktívabb, extrovertált) párra, valamint a velük összefüggő öt elem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) egymást követő ciklusára épül. Az elemek mind sajátos tulajdonságokkal bírnak, s ezeket a 9 személyiség is hordozza magában.

A személyiségtípusok szimbolikusan egy nagy Család tagjai:

 6 -os Fém az Apa (a vezető)

 2-es Föld az Anya (a gondoskodó)

 3-as Fa a legidősebb fiú (a termékeny kreatív)

 1-es Víz a középső fiú (a független erő)

 8-as Föld a legfiatalabb fiú (az önmegvalósító)

 4-es Fa a legidősebb lány (a szellemiség ura)

 9-es Tűz a középső lány (a ragyogó társalgó)

 7-es Fém a legfiatalabb lány (a mélységek, magasságok kalandora)

 5-ös Föld a hetedik gyerek (az öntörvényű különleges)

A személyiségtípusok elnevezése a yin és yang jellegre utal. Bárki, egy nő is lehet 6-os Fém Apa típus, ez pl. a belső tartásra, vezetői hajlamokra utal.

Személyiségszámok

Három személyiségszámot számolunk ki a születési dátum (év, hónap, nap), valamint a nem alapján, ezek: az alapszám (könyvekben gua szám), karakterszám, energetikai szám.

Az alapszám személyiségünk magva, alaptermészetünkről és képességeinkről informál. 18 éves kor után erősödik meg és fejti ki hatását. Segít eldönteni, hogy milyen hivatás illik hozzánk, és mi a legfontosabb tennivaló egészségünk megőrzésének érdekében. (Pl. ha egy nő 1961. márc. 6-án született, a személyiségszámai: 3 Fa alapszám, 5 Föld karakterszám, 3 Fa energetikai szám. Ennek alapján felnőtt koráig első sorban az 5-ös Föld karakterjegyeit „hozta”, ami felnőtt korában valószínűleg sokat változott, gazdagodott az alapszám megerősödésével.)

A karakterszámunk határozza meg, hogy miként viselkedünk a hétköznapokban, illetve, stressz-, vagy kényszerhelyzetben. 18 éves korunkig, illetve felnőtté válásunkig ez a szám dominál a természetünkben. Ha az alapszám ettől teljesen eltér, a felnőtté válás erőteljes, megrázó lehet. Ekkor segítséget nyújt a közvetítő elem jelenléte, melyet az öltözködés, lakberendezés, ételek megválasztásánál használunk.

Az energetikai számunk azt mutatja, hogy milyen benyomás, kép alakul ki rólunk, amikor valahol megjelenünk, milyennek látnak mások, ha csak rövid időre találkozunk. Hosszabb együttlét, vagy kapcsolat esetén a fő személyiségszámok veszik át a dominanciát, ezért lehet meglepő, ha egy első látásra rideg, emberről hosszabb idő,  beszélgetés után kiderül, hogy valójában nyílt, megnyerő jellem.) Ezenkívül megmutatja, hogy miként kezdünk neki feladatainknak, és milyen módszerekkel valósítjuk meg önmagunkat.

Az előrejelzések

Éves, vagy hónapos előrejelzést az alapszám alapján készítünk, a másik két számnak ebben nincs szerepe. Az alapszám alapján látjuk, hogy milyen tendenciák várhatók az év folyamán, valaki milyen jellegű évet él, hogyan tudja kihozni belőle a legtöbbet, mitől érdemes tartózkodnia, és egészségéért mit tehet.  Az évek mindig 9-es ciklusban váltják egymást, hasonlóan a személyiségtipológia 9 egyéniségéhez.

Keresd meg az alapszámod!

Az alábbi táblázatban megtaláljuk az alapszámunkat.

FONTOS

1. Mindig vegyük figyelembe, hogy nő, vagy férfi alapszámát keressük-e, mivel ezek eltérnek egymástól. (Például az 1966 májusában született férfi alapszáma 7-es Fém, a hölgyé pedig 8-as Föld.)

2. Mivel az újév ebben a rendszerben január 1. helyett pár héttel később kezdődik, így később is fejeződik be - ez a holdhónapokkal függ össze, ezért akik év elején születtek, a holdújév dátumáig még az előző évhez tartoznak, alapszámukat így keressék. Pl. az 1951. február 6.- án született hölgy alapszáma 2-es Föld, ám az 1951. február 5.-én született hölgyé 1-es Víz.  A táblázatban pontosan szerepel minden holdújév időpontja.  

tablazat_1.PNG

Mi vár rád 2012-ben ?

Itt csak röviden {részletes elemzés a köv. részben}

1-es Víz: a nyilvánosság, nagy tervek és lelkesedés, és némi szokatlan, erőteljes tapasztalat éve.

2-es Föld: Az előző évhez képest visszafogott, finom és érzékeny év vár rád.

3-as Fa: Ezzel az évvel elkezdődik számodra egy aktívabb periódus, ami legalább 4-5 évig kitart majd.

4-es Fa: 2012 nagyon pozitív, energikus éved lesz, csak bírjad cérnával.

5-ös Föld: Nem a legkellemesebb év, folytatódhat az „ez már kicsit sok” jelenség, tenned kell érte, hogy ne fáradj bele.

6-os Fém: Végre, egy hozzád illő vezetői pozíció! Ez a TE éved, nem csak azért, mert társadalmi szinten is 6-os Fém évet élünk, hanem, mert végre elérkeztél egy ígéretes periódus elejéhez.

7-es Fém: Ebben az évben kicsit kikerülsz a túlzott pörgésből, ami 2011-et jellemezhette, viszont megerősödsz belül, és anyagilag is remek meglepetések várnak rád.

8-as Föld: Egy igazán kellemes, tudást és játékot, könnyed, bohém felhangokat ígérő év.

9-es Tűz: 2012 kicsit visszafogottabb lesz, mint az előző évek, de ha ismered a lehetőségeidet, ki tudod hozni belőle a legjobbat.

25.jpg

Ha kérdésed van, kérlek, írj a kommentet, vagy emailt a fengshuitrend@gmail.com címre.

Szöveg Lázár Márta Képek fengshuitrend, livingetc, rosmosegaard

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2012.01.11. 15:52

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása