2012.04.02. 14:30 Lázár Márta
Varrjunk húsvéti nyuszit

006b_1.jpg

Annyi varrott nyuszit láttam mostanra, hogy nem tudok ellenállni. Varrok egyet. Vagy kettőt. Hármat? Varrjatok Ti is :) Bemutatok néhányat ! 15 nyuszi, leírásokkal + linkgyűjtemények

Előzmények Meglepődve olvasom a wikin, hogy a húsvéti nyúl szerepel a magyar hagyományban. Nahát! Vajon melyikben, hogyan, és mint mi? Nekem ugyan nincsenek emlékeim a húsvéti nyusziról, nem ő hozta a piros tojást, egyáltalán, semmit se hozott. Így eléggé meghökkentem, mikor jó pár éve, épp késésben, rántottam volna föl a cipőmet, és ott figyelt egy rózsaszín csokinyúl. Ajándék a Zuramtól, akivel még csak ’jártunk’. Következő évben vettem neki egy égszínkéket, majd e nemes és értelmetlen szokásunk ki is fulladt, illetve tavaly a kicsiknek sütöttem mazsolaszemű nyuszi kalácsot.

Vonzalom a varrott nyulak iránt És a dilemma Ilyen előzményekkel komolyan eltöprengtem, hogy ha elkezdtem vonzódni a varrott változathoz (ami idén Martha Stewartnál tetszett meg), plusz még egy blogos bejegyzést is készítek, vajon devalválom-e ’szép magyar hagyományainkat’. A nyuszitlan, hímes-tojásos egyszerűséget. Nem felelőtlenség-e arra buzdítani bárkit, hogy varrjon húsvéti nyulat.

Katarzis Pár napi töprengés után úgy döntöttem, hogy nem felelőtlenség. Játszani szabad. Dekorálni, szép kis dolgokat készíteni pedig jól esik. A változatos lakásszépítés pedig nemcsak a feng shui vesszőparipája, hanem az ünnepi hangulat kísérője is. Úgyhogy, varrjunk húsvéti nyuszit!! 

Lépésről-lépésre: képek és leírások

1. Aranyos nyúlbagázs filcből Elkészítésük lépésről-lépésre itt 

005b_1.jpg

013.jpg

2. Nyuszi kötött anyagból Így készül

003b.jpg

3. Zsákos Bilbó nyuszi-rokonai :) Ajándék-zsákocskának is jók, nagyon egyszerűek, így készülnek

001.jpg

4. Baba nyuszi, színes filcből, így készül - lehet ezt egyszerűbben is, én biztos nem tűzködöm, stb.

Másik, egyszerűbb leírás hozzá itt

006.jpg

5. Tilda nyúl, a fhránsziá kisasszony, így készül. Hozzá hasonló magyar kiadását itt találjuk, lépésről-lépésre.009.jpg

009b_1.jpg

6. Fanyűvő-fülű, lehet, hogy kartonból is jó ez a  fülecske? Így készül

004.jpg

7. Pompom nyúl, a dalia így készül

pompom.JPG

8-9. Tű nélkül! Hajtogatott nyuszik hada. Így készülnek 

012a.jpg

012b.jpg

10. Martha Stewart így csinálja

012.jpg

11. Alamuszi nyuszi... :)  Így készül, a 13. számú leírás, csupa magyar nyelvű húsvéti ügyesség társaságában.

011.jpg

12. Csíkos nyuszi, így készül Sok másik társa meg itt

015.jpg

13. Mosolygó nyuszikák, itt találhatók,  és így készülnek

014.jpg

14. Szívecskés nyulam-bulam. Varrunk egy szívecskét, és ráöltögetjük a nyuszibuksit, majd megduplázzuk egy kisebb szívecskével. 010.jpg

15. Zsákocska, rajta Madeleine nyuszi, finom színekkel. Itt készül

008b.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg, hogy mások is lássák :) Likeold itt a blogot, hogy máskor is értesülj az új posztokról. Szép napokat :)

2012.04.02. 14:30

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása