2012.06.13. 11:36 Lázár Márta
Mai bölcsesség- Életöröm

v10.jpg

"Ha ledöntöm a falakat, a kert vesz körül." (Teng Ming-Tao)

Életöröm

Hangulatunk és érzelmi állapotaink váltogatják egymást. Egyik sem rosszabb a másiknál, csak tudnunk kell mit kezdeni velük. A kedvetlenség olyan, mint a kitartó esős idő, csöpög fentről le, a karod leengeded, a fejed lehajtod, a szemed becsukod.

Ez a yin állapot.

A föld megissza a vizet és élet fakad belőle. Fölfelé törő hajtások, növények, növekedés. Mint egy zsibongó tánc. Színek zsivaja.

Ez a yang állapot.

Az alábbi képeken is ezt látjuk.

Yin és yang: ellentétek tánca

"Kellenek az ellentétek.

A Világegyetembe sem csak az összetartó erő kell, hanem szükség van az eltávolító erőkre is. E logika mentén a szeretettel ellentétes erőnek ugyanúgy helye van, mint a szeretet-erőnek.

A Jó Egyensúly teszi lehetővé a létezést." (Laár András)

A jó egyensúlyt nem kapjuk ingyen, kell érte tenni. Megéri. A HOGY VAGYOK MOST kérdést mindennap érdemes föltenni, és az elején megszülető válaszokból pár szót leírni. Ha pedig valamelyik szó és a mögötte lévő érzés nem akar elmúlni, megkeresni az okát. Mi van mögötte, mi hiányzik és mire van szükségem. Mit tudok tenni, hogy megkapjam. Van, hogy semmit. Akkor ezt a semmit tudom tenni - és ez elég, hogy megnyugodjak. Ha mégsem elég, akkor föltehetjük a kérdést:

Milyen színű ez az érzés? Hol érzem? Hogyan érzékelem? 

Ezzel a tudatosítással elindul az egyensúly megtalálásának folyamata, a visszabillenés a harmónia állapotába.

Életöröm

Életöröm-zene, címe: Életöröm. És életöröm-képek. 

{Viviane Sassen képei, Katie Shillingford styling}

életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm életöröm

v6.jpg

v2.jpg

v4.jpg

v5.jpg

v8.jpg

v7.jpg

v9.jpg

v3.jpg

v10.jpg

v14.jpg

v11.jpg

{Képek forrása: fashiongonerogue}

Ha tetszett a bejegyzés, oszd, és kedveld a blog fb oldalát, ahol közzé teszünk mindent, ami szép, jó, hasznos :)

2012.06.13. 11:36

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása