2012.12.12. 16:34 Lázár Márta
Filléres angyalkák - a 12 legaranyosabb, legegyszerűbb

016a.jpgAz angyalka

az egyik legaranyosabb ünnepi dekoráció, amiből sokféle létezik, a papírból készített, hajtogatóstól a jégkrém pálcikáson át a tortacsipkéből ragasztott, különlegesen applikált verziókig. Filléres, vagyis olcsó. Egyszerű, azaz nem kell több napot rá szánni, egy-két óra alatt elkészül legalább 1-2 tucat. Dekorációként, karácsonyfadíszként, vagy akár ajándékba is készíthetjük őket, és nagyobb méretben fali dekorációként is megállják a helyüket. A papírtól függően egyre különlegesebb darabok születnek, de a sima hófehér papírangyalka is igazán különleges. Itt a legkönnyebben készülő, mutatós kis darabokat láthatjuk. 

Változatok angyalkákra

1. Egyszerű papír angyalkák

Ez a legegyszerűbb angyalka, amit készíthetünk. Titka az, hogy a sablon alapján pontosan vágjuk körbe, majd finoman hajtogassuk ki a részeket. A másik titok, hogy a ruha mintás papírból, a szárnyak pedig egyszínűből készülnek. Fontos, hogy csak szép, finom színekből álló papírt használjunk. A szívecske ültetőkártya is lehet. Sablon a bejegyzés végén!

016a.jpg

16e.jpg016h.jpg

2. Kivágjuk, hajtogatjuk és kész!

Igen, ennyi a recept. Ha nem szeretnénk sokat rajzolgatni, nyomtassuk ki, és ha kivágtuk, ragasszunk rá szép, színben-mintában harmonizáló papírt. Nyomtatható sablon a bejegyzés végén. Ezeket az angyalkákat ezen az oldalon találtam. 

016b.jpg

3. Hajtogatott papír angyalkák

Kell hozzá: Egy 11,5 cm-es angyalkához: egy 9x20 cm-es sima fehér papírcsík a ruhájához (A4-es papírból vágjuk ki), és egy 15x8 cm-es papírcsík a  szárnyhoz, a fejhez 1 db. 1,5 cm-es fagolyó, ragasztó, vagy ragasztópisztoly. Nagyobb angyalkákhoz úgy is meghatározhatjuk a méretet, hogy a ruha hossznál kb. 3 cm-el rövidebb papírcsíkot veszünk a szárnyakhoz. A fejecske készülhet hungarocell golyóból is. 

Elkészítés: harmonikaszerűen hajtogatjuk a papírt, kb. 1 cm-es ráhajtással. Ha megvagyunk a hosszú ruhával és a szárnyakkal, akkor középen tűzzük össze, majd a szárnyat a ruhára keresztben tegyük rá, mintha T alak lenne, és ragasszuk a ruhára. Fedjük le a ragasztást egy kis "blúzzal, amit 6 cm hosszú papírcsíkból vágunk, és a sarkait lekerekítjük.  A tetejére egy fagolyó kerül, 1,5 cm-es fagolyó kerül, amibe - ha fel akartjuk függeszteni - cérnát fűzünk, ezt ragasszuk a szárnyakra.

A képen az adventi bazárban általam készített dekoráción a nem általam hajtogatott egyik papírangyalka látható - estére ígért róla a készítőjük külön fotót.

v1by.jpg

Papírangyalkák egyszerűen:

011.jpg

008_1.jpg

4. Hajtogatott változat

Ennél a változatnál a szárnyakat külön ragasztják a ruhához, ez kicsit macerásabb.

006.jpg

5. Gömbös-gyöngyös

Ezeknek az angyalkáknak pici gömb a fejecskéjük, illetve gyöngyös a ruhájuk. 

007_1.jpg

6. A legegyszerűbb pici angyalok

Papírból készülnek, és megállják a helyüket akárhol! Ha már kifutottunk az időből, ez az angyalka még mindig belefér!

001.jpg

7. Modern-vintage angyalok

Vintage jellegű nyomtatott papírból, sima kivágással-ragasztással készülnek. Itt leltem rájuk, és az elkészítésük is követhető lépésről-lépésre. 

007_2.jpg

8. Rajzolt angyalkák kék ruhában

Egy sablont készítünk, ezt akvarell papírra nyomtatjuk, kivágjuk és kész. Ha a gyerekeket is bevonjuk, festhetik ők az angyalok ruháját.

012.jpg

9. Angyalkák pálcikákból

Kell hozzá: jégkrém pálcika, vagy fa spatula, fagolyó (1 cm-es), pillanatragasztó gél, vagy ragasztópisztoly, festékek. Elkészítése: Két pálcikát egymásmellé teszünk, és egy harmadikat ráragasztunk. Ha spatulából készítjük, akkor az angyalka nagyobb, így a fagolyó is legalább 1,5-2 cm nagyságú legyen, a lábai pedig jégrém pálcikából készülnek. Ha a fára szeretnénk föltenni, a golyóba fűzzünk cérnát, a végeit pedig ragasszuk a szárnyak alá. Az angyalka szárnyai nem túl vastag fehér papírból készülnek.

005.jpg

019a.jpg

019b.jpgForrás az etsyről, innét

10. Pálcikákból, egyszerűen

Ehhez az angyalkához is jégkrém pálcikát, vagy spatulát használunk, de a fej nem fagolyóból, hanem fakorongból, vagy karton korongból készül, a szárnyai pedig szintén nem túl vastag kartonból. A ragasztási mód változik: 2 pálcikára ragasztjuk az összefogó 3.-at. Ezeket az angyalkákat itt találtam, némi leírás is van hozzájuk. 

Lelőhely: spatulát gyógyszertárban, jégkrém pálcikát, fagolyót hobbiboltban, vagy rövidáru boltban találunk. 

012.JPG

014.JPG

a1.jpg

11. Angyalkák körökből, papírkúpokból

Díszes papírokból az 1. angyalka mintájára kivágunk egy kört, és 2 másik kisebbet a szárnyakhoz. A feje egy pici karácsonyfa dísz. Csipkével, gyöngyös girlanddal és dísz-szegővel csinosítjuk. A forrás itt található. 

004.jpg

004d.jpg

12. Tortacsipkéből

Leírás, lépésről-lépésre itt

020.JPG

020b.JPG

Harry-Potter imádók cikesz-angyala

h3_1.jpg

Sablonok

Az x-szel jelölt részek a kivágás után kiesnek!

a3.jpg

016g.jpg

Ha tetszik a bejegyzés, oszd meg. Köszönöm! Likeold a blogot itt, és kövesd a blogot, hogy lásd, ha van új poszt. Szép napokat :) 

2012.12.12. 16:34

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása