2012.12.14. 10:45 Lázár Márta
Csináld magad: fahéjas gyertya

018i.jpgKellemes látvány, finom az illata, és könnyű elkészíteni a fahéjjal díszített gyertyát. Lehet otthoni, ünnepi dekoráció, és ajándék is. Ragasztópisztollyal igen hamar megvan, de a fahéjrudak ekkor nem simulnak a gyertyára. A kompakt, gyertyára simuló változat egy kis trükkel valósul meg: ha van mikrónk, abban kell egy picit melegíteni, ha nincs, akkor előre készítsük el, és sütés végén, egy tányérba helyezve tegyük be a forró sütőbe pár percre. Ezt követően a gyertyára könnyen rányomkodjuk a fahéjrudakat. Az elkészítés módja az alábbiakban - ahogy az a Couture craft blog-ban írva vagyon :)

A gyertyáról, mint jelképről és segítő eszközről általános és feng shui értelemben: 

A gyertya nem véletlenül kapcsolódik a fontosabb vallásos ünnepkez és szakrális rítusokhoz. A Világ Fényének (Világ világosságának), szimbóluma, a keresztény hagyományban Krisztus fényét idézi. A gyertya, a fény parányi hordozója, mely önmagát emészti fel önmaga létéhez, az áldozatot jelképezi, személyesen pedig azt, hogy folyamatos belső úton járásunkért önmagunkat kell átformálnunk, régi énünkből örökösen feloldanunk, elégetnünk egy-egy részt - az örökkévaló szeretet tüzében. A klasszikus feng shui előszeretettel használja a gyertyát a helyiségek hangulatának/energiaszintjének emeléséhez. Az újabb irányzatok az életterületek szerint csoportosítják a gyertyákat, a klasszikus irányzatok nem írják elő a színeket, csupán arra hívják fel a figyelmet, hogy ne legyünk közömbösek, amikor meggyújtjuk, hiszen ez egy eszköz számunkra a belső erőhöz, úthoz. A gyertyafény nyugalma és csöndessége kitűnő meditációs eszköz akár az ünnep körüli időszakban, akár pedig nehéz pillanatokban, amikor szükségünk van a stressz-űzésre.  Ha tehetjük, az advent időszakában legalább tartsunk fél-egyórás villanymentes, gyertyafényes, csendet, ez nemcsak a lelkünkre, hanem testünkre, idegrendszerünkre is pihentetően hat.  

Fahéjas gyertya lépésről-lépésre

Kell hozzá

Fehér tömbgyertya (pl. ez az ikeás tömbgyertya-szett) , fahéjrudak, gumigyűrű, metszőolló. Díszítésnek: spárga - ez illik a fahéj textúrájához, de a szép, közepesen vékony szalagok is szépen mutatnak. Rátétnek bármit használhatunk, ami ünnepi hangulatot idéz, de magában, egyszerűen hagyva is különleges dekoráció. 

018b.jpg

1. Lépés

Igazítsuk a gyertyához, és vágjuk méretre a fahéjrudakat. 

018c.jpg

2. Lépés

Rakjuk körbe a gyertyát, és rögzítsük a gumigyűrűvel.

018d.jpg

3. Lépés

Tekerjünk rá spárgát, majd tegyük a forró sütőbe, vagy a mikróba kb. fél percre.

018e.jpg

4. Lépés

Egy tiszta konyharuhával fogjuk meg, vegyük ki, és nyomkodjuk rá a fahéjrudakat a gyertyára. A melegítést megismételhetjük még 1-2-szer, így a fahéjrudak kissé bele olvadnak a gyertyába. 

018f.jpg

5. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd díszítsük fel.  

018.jpg

018h.jpgPoharas verzió

Ennél a változatnál nem muszáj gyertyát használnunk, elegendő a sima teamécses is. Ez a pohárba kerül, így nem a gyertyát, hanem a  poharat rakjuk körbe fahéjrudakkal. Az elején ugyanúgy gumival rögzítjük, majd  legjobb, ha erős cellux-szal ragasztjuk körbe, és a celluxra szalagot, spárgát, vagy rafiát kötözünk.

 

 

 

 

 

Szép változatok

018k.jpg

gy6.jpg

gyertya.jpg

018g.jpg

018i.jpg

gy2.jpg
001x.jpg

gy3.jpg

gy4.jpg

018j.jpg

Képek forrása: pinterest, couture-craft, google.

Ha tetszik a bejegyzés, másik is tetszeni fog :) Itt likeold a blogot, és töltekezz a FB-os oldalán is :)

2012.12.14. 10:45

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása