2013.01.11. 18:25 Lázár Márta
Tizenegyedik nap. Feng shui asztrológia {2013}

009.png

Már csak 1 nap van vissza év eleji sorozatunkból, melynek során kiválasztottunk 12 fontos témát, ami a boldogsághoz vezető úton remélhetőleg segítséget nyújt. a témák közül nem maradhat ki az Idő, amit az események sora, az időszakok, a kívülről jövő hatások és lehetőségek képviselnek. A régi bölcsek megállapítása, mely szerint a siker/ és boldogság 3 tényezője a megfelelő tér, a megfelelő idő és a megfelelő emberek, ma is érvényes. Ha a hely, ahol lakunk, ideális/ harmonikus, ha az időtényező támogató, és akikkel együtt működünk, azokkal kölcsönösen összhangban vagyunk, akkor az a dolog, amire vállalkoztunk, amiben vagyunk, sikeres lesz.

Idő

Az időtényező a kínai hagyományban csakúgy, mint más népek hagyományában, a változáshoz való alkalmazkodást jelentette. A tér statikus, az idő dinamikus. Ciklikusan változó spirális rendszer, melynek ágai hol jin, hol pedig jang módra nyilvánulnak meg. Ezzel magyarázható többek közt az, hogy némelyik évben csupa mozgalmas esemény részesei vagyunk, egy következőben pedig mintha mindez a visszájára fordulna, minden csöndes, szinte mozdulatlan. Az időbeliségünk épp olyan változó, mint az évszakok sora. Ezt az eseménysort, az évek jellemzőit a kínai bölcsek ciklusokra bontották, és a ciklikus leírások egyike az ún. 9 csillag csi asztrológiai rendszer, amely feng shui asztrológia néven vált ismertté. Lényege, hogy az évek és saját személyes jellemzőink (energetikai kódunk) ismeretében bizonyos tendenciákat következtethetünk ki, és ha ezekre van egyfajta rálátásunk, akkor az év során az életünk eseményeinek nemcsak elszenvedői, hanem tudatos résztvevői lehetünk.

Rövid előrejelzések 2013-ra

A személyes jellemzőinket 3 szám jelöli, ezek közül az elsővel, az alapszámmal dolgozunk, amikor megállapítjuk, hogy kire milyen év vár, mire érdemes odafigyelnie 2013-ban.

Az alapszámokat az alábbi táblázatból kereshetjük ki. Fontos, hogy vegyük figyelembe, férfi, vagy nő alapszámát keressük-e, mivel a kétféle szám eltér egymástól (pl. az 1967-ben született férfi alapszáma 6-os, míg a nőé 9-es). Ebben a rendszerben az év energetikai változása a holdhónapok alapján későbbre esik, mint a nyugati rendszerben. Emiatt azok, akik az évváltás előtt (vagyis év végén, illetve januárban születtek) még az előző évhez tartoznak, egészen a táblázatban szereplő időpontig (pl. 1976 jan. 31. előtt születettek még az 1975-ös évhez tartoznak, az 1976. jan. 31. után születettek pedig 1976-hoz.)

tablazat_1.PNG

011.png1-es Víz

Mint mindegyik másik alapszám, te is elemedben érezheted magad ebben az évben. Ugyanakkor az előző év (2012) vegyes, mozgalmas impulzusaihoz képest jóval nyugalmasabb, egyben visszahúzódó, érzékeny, a belső tanulási folyamatokról, önismeretről szóló tendenciákra számíthatsz. Az éved fő motívuma a célkeresés: mit szeretnél elérni a következő években, merre szeretnél irányulni, indulni. Most még csak az irányokat kell felmérned, és figyelned, milyen lehetőségek kerülnek eléd.

2-es Föld

A 2012-es év nem volt túlságosan kényelmes számodra, nem ehhez szoktál, sokkal több színesebb életet szeretsz élni, mint amit ez a sokszor átláthatatlan, időnként bizonytalan és kommunikációs malőrökkel tarkított év nyújtott számodra. 2013-ban te is a „helyedre kerülsz”, és erő merítesz azokból az eseményekből, melyet ez a szívélyes esztendő tartogat.

3-as Fa

Néhány szűk esztendő van mögötted, amelyben jellemed és lelked adósságait törlesztetted, nem éppen kellemes folyamatok és események által. Idén a saját éved törekvő, erőteljes, akadályt nem ismerő ereje ragad magával és visz előre, így mindaz, amiről az előző években csak álmodoztál, most tettekre és valósággá válhat.

010.png4-es Fa

A mozgalmas, eseménydús 2012-es éved folytatásaként 2013-ban sem pihenhetsz, folyton megbízások és programok, munka és még több munka közepén találod magad. Emiatt tudatosan törekedned kell, hogy minden percet megragadj és pihenésre fordíts, illetve idejében beoszd, hogy mire, mennyire futja erődből, nehogy elsodorjon a pörgés, és kimerülj, vagy belefáradj a sok-sok történésbe.

5-ös Föld

Idén a te számod kerül a többi 8 bűvkörébe, ez abban mutatkozik majd, hogy hirtelen sok-sok ember figyelmének közepén találod magad és ezek az emberek mind szeretnének valamit, egy percet, 5 percet, egy megbeszélést, receptet, programot, csevegést, sétát, koncertet, munkát, azaz: téged. Rangsorolnod kell, ki-mi a legfontosabb, amit nem hagyhatsz ki, különben nem győzöd majd a lehetőségek és kérések sorát végig vinni.

6-os Fém

Végre valahára, véget ér a megterhelő 2012-es év, és egy nyugalmasabb, kedvedre való következik, amelynek során csupa kedvező eseménysor bontakozik ki körülötted. Magabiztosságod, derűd és a környezted által adott pozitív visszajelzések a következő években munícióként szolgálnak majd sok értelemben.

7-es Fém

Egy könnyed, sziporkázó, vidám és kalandokkal teli 2013-as évnek nézel elébe. Igen, ez pont olyan, mint amilyen te vagy. A szíved tele érzéssel, kedélyed pedig változó és örömre törekvő, napjaidat sok-sok flört és könnyen jövő, könnyen múló élmény tarkítja, de egy-két pillanat majd maradandóan kiemelkedik az eseményláncból.

8-as Föld

A kihívások, tetterő és a kitartás embereként végre rád fér egy ilyen megbékélő, sok-sok mélységet és megerősödést nyújtó év, amiben arra kell vigyáznod, hogy eddigi aktivitásodat megőrizd és hogy sokat mozdulj ki és még többet mozogj – az év ugyanis a visszahúzódásra hajlamosít.

9-es Tűz

Készülj, mert ez az év, ami jön, nem lesz piskóta. Hogy ez mit jelent? Programokat, ismeretséget, váratlan eseményeket, találkozást, értékeket és értékelést, kitüntetést és megrovást, előléptetést és kínos feszengést, lelkesedést és fényt, rengeteg új ötletet, irányváltást – csak ki ne égj mindeközben, sokat, sokat kell pihenned és sohase éjszakáznod!

A feng shui asztrológia bővebb kifejtését a következő hetek bejegyzéseiben találod. A 2012-es év jellemzésére ide kattintva nézhetsz rá. 

001.png

005.png

014.png

015.png

016.png

013.png

{Képek: design-seeds Szöveg: Lázár Márta, írásos engedélyével használható fel}

2013.01.11. 18:25

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása