2013.03.08. 14:20 Lázár Márta
A nő. És a férfi.

001_1.jpg

A férfinál a fontos dolgok kívül vannak, a nőknél pedig belül. A férfi megkeményedik, a nő lággyá válik. A férfi behatol, a nő befogad. A férfi kifelé robban, a nő befelé.

És mindenek felett: a férfi ad, a nő pedig elfogad.

Miközben elfogad, átváltozik és átalakít. Átalakítja, amit kapott, és megsokszorozva adja vissza. 

A nő ugyanis a férfi erejét a gyengéd befogadással változtatja át, és mindaz, amit kap, új életté alakul általa. Végül sokszorosát adja vissza annak, amit kapott, és ő csak azt adhatja vissza, megsokszorozva, amit korábban már elfogadott.

A nő önmagából egyedül

nem tud adni semmit, ezért, hogy adni tudjon, a nő számára előfeltétel az elfogadás.

---- A nőknek tanulniuk kell elfogadni, a többi megy magától.----

A férfi azonban: csak elvenni tudja, amit korábban adott. Nem fogad el, ha nem tudott adni korábban! Amit ő fel tud ajánlani, azt a nőnek át kell vennie, át kell alakítania, hogy a férfi vissza tudja tőle majd fogadni.

A férfiaknak meg kell tanulniuk adni, aztán megkapnak mindent – és amit kapnak, az annak sokszorosa, amit korábban ők adtak. A férfi nem tarthatja vissza magát és nem kérdezheti meg, mit fog kapni azért, amit ad.

Úgy tiszteli a nőt, ha mindent ad neki.  Éppen attól lesz nő a nő, hogy a férfi adott neki valamit.

Ebből még más is következik: a nő akkor viszonoz, ha előtte kapott. Ő akkor tud adni, ha korábban képes volt feltétel nélkül elfogadni. A férfi pedig azt kapja meg, amit előbb adott, megsokszorozva. Neki elfogadni annyi, mint feltétel nélkül adni.

A kapcsolat ereje//gyengéje

Egy férfi akkor gyengíti, vagy veszélyezteti a kapcsolatot, ha nem ad feltételek nélkül. Egy nő akkor gyengíti, vagy veszélyezteti a kapcsolatot, ha nem fogad el feltételek nélkül. Ha tehát egy kapcsolatban éppen válság van, jó lenne, ha az érintettek megkérdeznék önmaguktól: eleget adok? Illetve: eleget fogadok el?

A férfi tehát ezt: eleget adok?

S a nő ezt: eleget fogadok el?

A kapcsolatban az adásnak és elfogadásnak sok változata létezik, és ezek mind az alapkérdés alá rendeződnek. A mai kor nőjének nehéz feltétel nélkül elfogadnia a férfit. Elfogadnia, hogy feminin nüanszai ellenére mégis férfi, és igaz, valódi férfi, erővel. 

Pénz kérdések

Nem mellékes, hogy ki keresi a pénzt és miként történik ennek adása és elfogadása.

Ha egy nő ragaszkodik hozzá, hogy maga keresse meg saját pénzét, mert nem akarja, hogy a férje gondoskodjon róla, akkor ettől szenvedhet a kapcsolat. Ugyanígy van, ha nem fogadja el, amit a férfi ad neki. Ilyenkor a női lét szenved, a férfiasság sérül, a kapcsolat pedig gyengül. Ha a nőnek saját bevétele van, akkor is meg kell engednie, hogy a férfi megajándékozza.

Ugyanez vonatkozik a férfira is. Ha egy nő tartja el, és gondoskodik róla, akkor a szabályt megszegik (kivéve, ha pl. a férfi beteg, korlátozott képességű, vagy önhibáján kívül munkanélküli). És ha egy férfi nem kész arra, hogy mindent adjon, ha az asszonynak pl. kiszámított háztartási pénzt ad, vagy ha a nő munkájáért bérhez hasonlót fizet, akkor bátran elfelejthetik a kapcsolatot. És akkor is, ha házassági szerződést kötnek, mert a kapcsolat is borul ebben a felborult adás-elfogadás viszonyban.

A férfi beteljesedése az adás, a nőé pedig az elfogadás, ezek nem eltörölhető alapelvek, még akkor se, ha a társadalmi minták és szerepek az idővel megváltoztak. 

Ha

Ha sikeres az elfogadás, mindketten a közös jövőre pillantanak.

Ha az egyik, vagy másik nem érzi magát biztonságban, és nem biztos benne, hogy egymás mellett maradnak, a kapcsolat nem tart ki, és így más kapcsolatot keresnek majd.

Ha a fiú anyukája kisfia, és az apjával nincs kapcsolata, illetve ha a lány apukája kislánya, és az anyjával nincs mély kapcsolata, akkor nehezen valósul meg a kötődés.

Akik egymásba szeretnek

egy képet látnak egymásban, emiatt nem is látják egymást. A szerelmes állapot valahogyan gyermeki, valami gyermekit is tartalmaz. Akkor kezdődik azonban a szeretet, amikor mindketten felébrednek a szerelmes állapotból, az álomból. Ha ezután úgy látjuk a másikat, ahogy van, akkor készek vagyunk arra, hogy együtt éljünk. Ez a szerelem/szeretet második pillantásra :)

Ilyenkor képesekké válhatunk arra, hogy kimondjuk:

- Te más vagy, mint én, és ott, ahol más vagy, szeretlek téged úgy, ahogy TE vagy.

Ez azt jelenti, hogy igent mondunk a másikra, így minden egyes pillanatban érzi a másik, hogy biztonságban van. Ez a szeretet, amely a nehézségeket le tudja győzni, és minket be tud tölteni.

005_1.jpg{Szöveg: Wilfried Nelles Képek forrása: everythingfab, pinterest}

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek, oszd meg, hogy máshoz is eljusson. A blogot itt likeolhatod, kövesd az új bejegyzésekért. Szép napokat :)

2013.03.08. 14:20

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása