2013.04.07. 03:20 Lázár Márta
Divat a buborékban

004.png

1963-at írunk

Egy 25 éves divatfotós, Melvin Sokolsky egy hatalmas darut dirigál, és amint a plexiből készült buborék megjelenik a víz, az utca, vagy a kávéház fölött - attól függően, hogy a fotózás éppen hol folyik - vadul kattint. Csoda, hogy izgatott? Élete egyik álmát váltja valóra, a BUBORÉK-ot, amit gyermekkora óta visszatérő álommotívumként él meg, s amit valamikor egy Hieronymus Bosch-képen látott. A Gyönyörök kertje c. kép egy szerelmespárt lebegtet áttetsző buborékban, és Sokolsky évről-évre elképzeli, hogyan valósítható meg, mígnem egy szép napon... 

A képek elkészülnek

Sokolsky retusál. Ó, nem Photoshop-pal, hol van az még! Gondos mozdulatokkal, aprólékosan tünteti el a Buborékot tartó kábelt. Az eredmény nem marad el, a fotósorozatnak, mely egy gyönyörű, választékos és különös, buborékban élő nő napjait mutatja be, soha nem látott sikere van mind a fotós- mind pedig a divatvilágban. 

Fotósorozat címe: BUBBLE Fotós: Melvin Sokolsky Megjelent: Harper's Bazaar (New York) Évszám: 1963 Modell: Simone D'Aillencourt Fotózás helyszíne: Párizs Technika: daruval belógatott plexi buborék, a "Bubble" Fotó-utómunkák: manuális retusálás Fotózás témája: egy hölgy hétköznapjai Érdekesség: a Bubble éppen 50 éve készült!

Hogy a modell hogy érezte magát?

Elképzelhetjük. Csak arra kell gondolni, hogy állunk egy áttetsző gömbben, amit csupán a repülőgépeknél használt alumínium lemezek tartanak össze, levegőnk nem sok van, épp annyi, ami a rések közt beszivárog, egyensúlyoznunk kell és üdének, természetesnek, valamint sikkesnek mutatkoznunk. Ploccs! Ja, hogy beleestünk a Szajnába és most térdig telt vízzel a Buborék? Most mit sajnáljunk jobban, az exkluzív cipőket, amik ronggyá áznak, vagy önmagunkat, hiszen kimenekülni nem tudunk, míg nem segít a stáb. (Szerencsére segít.)

Simone D'Aillencourt,

a modell, eléggé bevállalós volt. Kedvtelve csüngött egy daru-madzag végén, egy buborékban, és arcán sosem látszott, hogy szíve majd'kiugrik a helyéről. Hiába, aki híresnek születik, képes vállalni némi kockázatot. 

001.png

011.png

002.png

003.png

004.png

005.png

007.png

008.png

009.png

010.png

012.png

015.jpg

016.jpg

020.jpg

027.jpg

028.jpg

022.jpg

023.jpg

024.jpg

025.jpg

 A stáb013.png

A modell és a fotós

019.jpg

Az álom-kép

Hieronymus Bosch Gyönyörök kertje, triptichon, részlet

bo2.JPG

Harper's Bazaar 1963 március (éppen 50 éve)

014.jpg

{Forrás: Journal du design}

Kedves olvasó, ha szeretnéd látni a friss posztokat, képeket, kattints a blog FB oldalán itt a Tetszikre, és alatta az Értesítésekre, így nem maradsz le a szép,tartalmas látni-olvasnivalókról! 

2013.04.07. 03:20
Címkék: divat art

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása