2013.07.30. 13:36 Lázár Márta
Mezítláb az óceán partján

v1.jpg

Óceán

Az egyik legszebb szavunk. Csendes-óceán, gyönyörű kimondani, olyan, mint a fotelban ülő, halk szavú jó barát, aki végighallgat, míg kisírod-dühöngöd aktuális gondjaid. A partján mindig lehetsz mezítláb, sosem kell cipőt venned. Körben az esőerdők, s a Fülöp-szigetek idők előtti békéje feledteti a mindennapos megpróbáltatásokat.

Nocsak, egy focista?

A focistákról, akik az élvonalban dübörögnek éveken át, az az elterjedt sztereotípia, hogy gazdagok és hat kanállal falják az életet, ezen kívül nem csinálnak semmit. Hogy mi történik velük, amikor csillaguk leáldozik, kit érdekel. Talán megérne egy utána járást, hogy mások mit tettek visszavonulásuk után a felszabadult idejükkel és a vagyonukkal, mindenesetre Robert "Bobby" Dekeyser, a belga-osztrák származású kapus, aki anno a Bayern München élvonalában tepert, létre hozott egy tehetségeket támogató alapítványt, majd pedig szenvedélyéből – utazás, óceán, a szép szeretete – egy komplex vállalkozást indított útjára. Saját, németországi manufaktúrájában környezetbarát kültéri bútorok készülnek, s a Fülöp-szigeteki üdülőcentrumában is ez a különleges, hagyományos-modern berendezés hívogatja a pihenni vágyókat.

Kilátás a mélyből

Mielőtt irigykedésbe fognánk, jobb, ha tudjuk, Bobby Dekeyser egy óriási sokkból menekült a kreatív álmok felé. Felesége épp egy külön nyaralás alkalmával, pár éve váratlanul meghalt. A 48 éves férfi nem tért magához. Ann-Kathrin, akit valamikor első látásra  megszeretett és második alkalommal már feleségül kért, 44 éves, makkegészséges nő volt, sportolt, minden idejét a családdal töltötte (három gyermekük van). Hirtelen minden megváltozott, a férfi ott találta magát egyedül, mintha egy  verem mélyéről keresné a napot. A vigaszt a mozgás, a kint lét, és az utazás jelentette, bejárni azokat a helyeket, ahol valaha együtt voltak, menni az óceán partján, mezítláb, csendben és azt mondogatni, igen, minden rendben lesz. A három gyermek mindenhová követte az apát, aki a Dedon ötletét újra elővette, szakembereket hívott és rengeteg energiát vitt bele, a projektben részt vevő munkásoknak lakóházakat épített, mindennap az udvarra hívta, jól tartotta őket, s azóta is, ha a gyász folyamatáról kérdezik, azt mondja:

- Ott volt a család többi tagja, az ismerősök, ismeretlenek. Ami igazán lenyűgöz, az az emberi kapcsolatok ereje. Egy ilyen sokk valójában nem szűnik meg, csak a folyamat alakul át, de rengeteg tanulsága van. Nekem a hála a mindenem, ez egyben segít elengedni is őt és a helyet, ahol vele éltem, a hamburgi házunkból ugyanis 2012-ben két bőrönddel költöztem el New Yorkba. Hálás vagyok, hogy nem futottam el a bánat elől, hanem megéltem belülről a halált, mert ezen sosem tudunk valójában túlesni, de eljutottam oda, hogy azt érzem, mintha  Ann-Kathrin a kezét fölöttünk tartaná. És ezt nem is ezoterikus szempontból mondom, hanem, mert annyira ebben éltem 8 hónapon át, hogy már nem félek, mert azt hiszem, az élet máshogyan, de folytatódik, miután meghalunk. Nem sírok sokat, de ez az egész bölcsebbé tett, megtanított arra, hogy életigenlő maradjak. Tudatosabban élek, nulla félelemmel, és ajándék minden nap. 

Dedon Island: sziget a szigeten

Bobby a vállalkozását megelőzően 10 éven át ide, a Siargao szigetre járt nyaralni, ez a Fülöp-szigeteki régió töltötte fel évről-évre. „Úgy voltam itt, mint a gyermek. Amint megérkeztem, lerúgtam a cipőt a lábamról, és többé fel se vettem.” A Dedon egy komplex vállalkozás, utazási irodával, a világ 80 országában forgalmazott kültéri bútorokkal, és mint sziget a szigeten, egy minifalu, ahová álmainkban pihenni jár a lelkünk.

Stílus

Tipikus óceán-parti házak, pavilonokkal és társalgókkal, melyek a külső és belső teret szinte észrevétlenül integrálják. A Dedon jellegzetes pihenőbútorain nemcsak ücsörögni, hanem aludni is lehet, mint egy fészekben, amit kókuszlevelekből és yakal fából fontak egybe. A projekt designerei: Jean-Marie Massaud és Daniel Pouzet, akik a megvalósulás idejére egész családjukkal kiköltöztek a szigetre. 

Különlegesség

Az óceán vizén épült kilátó és a Tengeri Pagoda, mely egyfajta halász-házikó és szentély. 

022_1.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

002.jpg

003.jpg

018.jpg

021.jpg

v2.jpg

dedon1.jpg

022a.jpg

023.jpg

024.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

015.jpg

023.jpg

022b.jpg

v3.jpg

v4.jpg

Ha tetszett a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. Cserében itt mindig tartalmas posztok várnak! Kedveld a Feng shui trend blogot a Facebookon. Szép napot :) 

{Forrás: DedonDie Welt} 

2013.07.30. 13:36

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása