2013.08.29. 07:54 Lázár Márta
Konyhák vidéki stílusban

034.jpg

Ha látni szeretnéd, hogyan él egy család, nézd meg a konyháját. A lakberendezésben kommunikációs tér, a klasszikus feng shuiban a boldogulással, anyagiakkal és a párkapcsolattal összefüggő helyiség. 

A konyha

akkor jó, ha van benne elegendő hely. A nagy konyha nem mindig hozza a szívélyességet, de ha stílusában megkapó, akkor a relaxáció és öröm színtere. A stílusbeli közvetlenséget leginkább a vidéki, country képviseli, mivel magában hordozza az egyszerűséget, a gyökerek felidézését, a természetességet, érzelmi telítettséget. Manapság, amikor az együtt-főzés, együtt-evés társasági szokássá válik és baráti élménnyé emelkedik, a konyha vissza kapta azt a rangot, ami őt megilleti, egy kicsi, jelentéktelen szobácskából ismét tágas, praktikus és vonzó helyiséggé vált. 

A feng shui szerint

A térrendezés modern ága nem foglalkozik külön a helyiségek jelentőségével, ellenben a klasszikus feng shui a konyhához kapcsolja az anyagi és érzelmi biztonságot, valamint a boldogulást. Ez az egyik puzzle abban a kirakósban, melynek a klasszikus feng shui szerint a helyére kell kerülnie, ha valaki sikert szeretne elérni, és boldog párkapcsolatban létezni. Éppen ezért a legjobb már a tervezésnél figyelembe venni, hogy mit is mond a klasszikus feng shui, milyen a boldogulást jelképező-segítő konyha. Lakásfelméréskor is ezért vizsgáljuk alaposan a konyha elrendezését, a fontos elemek - tűzhely-mosogató-hűtő - hármasát, ezt a lakberendezés is rendkívül fontosnak tartja, de inkább ergonómiai szempontból. 

Színek

Ami a színeket illeti, a lakberendezésben nincsenek megkötések, a klasszikus feng shui a Tűz elemhez kapcsolja ezt a helyiséget, és fontosnak tartja, hogy a konyha összképe meleg, hívogató, barátságos legyen. Nagyon jó, ha a konyha színei közt szerepel a vörös valamely árnyalata, vagy pedig a zöld, illetve sok faanyag: a piros a Tűz jelleg színe, a zöld, valamint a fa pedig táplálja a Tüzet. 

Konyhák vidéki stílusban

Most olyan konyhákat mutatunk be, amelyek a bőséget, erőt, örömet hordozzák magukban. Sok közülük az elrendezés alapján teljesen rendben van, de színeiben túl vissza fogott, sápadt. Több meleg szín - málnapiros, narancs sárga, korall, stb. elkelne bennük, vagy pedig sok természetes fa felület, hogy legyen, mi táplálja az éltető Tüzet. 

Óvatosan a kékkel!

Az alábbi képeken nagyon jó elrendezésű, erős, vidéki stílusú konyhákat látunk, de sok helyütt a kék a domináns szín. A lakberendezésben az égszínkék konyha is rendben van, a klasszikus feng shui alapján azonban nem túl előnyös szín, mivel a kék a Víz energiát jelképezi és az öt jelleg rendszerében a Víz a Tűz kioltója. A sok kék nemcsak az étvágyat, a siker lehetőségeit is vissza vetheti. Ezért inkább a melegebb színek felé vigyük a konyha alapszíneit, hogy a stabilitást megerősítsük.

001.jpg

001b.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

A fehérrel is óvatosan!

Nemcsak azért, mert nehéz tisztán tartani, hanem mert a Fém jelleget hordozza, ezzel a kapcsolatokban a hűvös kimértséget, valamint az anyagiak és a lehetőségek szűkösségét jelképezi. 

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

Feltűnik a piros!

Végre, egy kis élet a szép vidéki konyhákban! Nem kell paprikajancsi-mese helyiséget teremtenünk ahhoz, hogy dinamikus, meleg atmoszféra alakuljon ki a konyhában, olykor egy kis színfolt is elég. 

015.jpg

017.jpg

018.jpg

Zöld

A zöld a Fa elemhez tartozik, táplálja a tüzet, előnyös szín a konyhában, ugyanígy a fa felület is.  

019.jpg

020.jpg

021.jpg

022.jpg

023.jpg

024.jpg

025.jpg

026.jpg

027.jpg

028.jpg

Csíkok

A Fa elemhez tartozó minta  Tüzet erősíti. 

029.jpg

031.jpg

032.jpg

033.jpg

034.jpg

035_1.jpg

Ha tetszik a poszt, és a blog, FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.08.29. 07:54

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása