2013.09.14. 01:36 Lázár Márta
Mai bölcsesség - szavaink hatalma

l_1.jpg

A szónak teremtő ereje van. A gondolat szüli, amikor kimondják, fellobban, életre kel. Egy negatív szót csak egy hasonló kaliberű pozitív szóval lehet kioltani.

Hallottál már kiabáló tömeget, hallottál verset, imát, vagy Shakespeare örökbecsű szavait, olvastál regényt és kommentet, figyelmeztetést és köszöntőt. Mindegyik más hatással bír. A szó körül vesz, felöltözteti lelked, s azután azt a ruhát hordod jó ideig. 

017.png

Ha valakinek az arcára nézel, látod, milyen szavakat használ. Főleg idősebb emberek arcán íródnak ki a gondolatok, szavak, alap-arckifejezés formájában. Van, akinek a keserűség lefelé húzza vonásait és van, akinek nevetőráncai vannak. Olyan is akad, akinek tekintete szinte átszögez. Isten ments, hogy megszólaljon. Ő régóta csak sötét szavakat hallgat, azokat ismétli mantraként, minden mondata egy erőteljes nem és egy kétségbe esett miért, de nem tudsz rajta segíteni, hiszen a félelem szavai már sövényt vontak köré, áthatolhatatlanul. Becsüld meg a mosolygós öregeket, és hallgasd őket, kevesen vannak már, a jóság régi követei.

005.jpg

011.jpg

002.jpg 

Jól akarsz élni? Örömben? Elégedetten?

Látod, milyen iramban gyorsul a lét kereke, fejvesztve keressük a fix pontokat, és ebből a gyorsulásból úgy szállhatunk ki, ha keressük a kapcsolatot egymással, nem különülünk el. Milyen nehéz nem kritizálni, csöndben maradni, és az igaztalan vádra türelemmel és megértéssel, akár csak semlegesen reagálni!  Kapaszkodj a jó szavakba, és őket használd, olvass, hallgass, beszélj és írj olyat, ami téged is nyugalommal tölt el. Ez a szavak tudatos szelekciója, amit naponta érdemes gyakorolni.

015.jpg

A szó energia. Szép szavak, őszinte jókívánságok megszépítenek és életünk delén is megőrzik a bennünk lévő kedvességet. Mosolyogni kezdünk, a mosoly pedig ellazít, és felemeli a lelket. Persze, ez se megy gyakorlás nélkül, de jobb kitartónak lenni. Az arcvonások igazolni fogják, hogy jó szavakból, mosolyogva éltél. 

Ingmari.jpg

007.jpg

008.jpg

P8170096.JPG

P8170098.JPG

{Képek forrása: toast, gant, 79ideas, gudrun sjöden, everythingsfab, noanoa, fashionfield, thewomensroomblog, Fengshuitrend blog 

Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot FB-on is kedvelheted. Szép napot :)

2013.09.14. 01:36

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása