2013.11.26. 10:54 Lázár Márta
Egy ragyogó szín az otthonunkban: tengerzöld, a 2014-es Év színe

002.jpgEgy szín, melyben nemcsak Marilyn Monroe pompázott, hanem Pippa- és Kate Middleton, Eva Longoria, Rihanna és sok más híresség. A divat és lakberendezés világában sokoldalúsága miatt tűnik fel újra meg újra a tengerzöld, így nem csoda, ha az AkzoNobel ezt a színt választotta, hogy 2014-ben otthonunkba és életünkbe csempéssze a különlegességet és támogassa a lehetőségeinket.

Év színe, 2014

Minden szín hordoz egy üzenetet, ami a belső folyamatokról, gondolkodásunk és lelkünk aktuális állapotáról szól. Akár öltözékünkben, akár otthonunkban jelenik meg egy szín, megerősít bennünk egy bizonyos tendenciát. A 2014-es Év színe, a tengerzöld a lehetőségeink megismerését, kibontakoztatását jelképezi. 

001h.jpg

Az AkzoNobel a világ legnagyobb színgyártója. A '90-es években a Dulux által tűnt fel Magyarországon, és az addig ismert otthonszépítő lehetőségekhez képest újszerű, friss szemléletmódot, remek palettákat és festékeket, valamint a kreatív otthonteremtés lehetőségeit hozta el nekünk. Az év színe sosem a véletlen műve, sok-sok társadalmi tanulmány és a formatervezéssel való szoros kapcsolattartás eredménye. Úgy is fordíthatnánk, hogy az Év színe a mi közösségi és egyéni megéléseink színkódja. 

Tengerzöld

  • nyugodt, természetes, sokoldalú, alkalmazkodó, fenséges
  • trópusok frissessége, a tengerek, óceánok ereje 
  • lágy, egyben határozott szín, ezért körültekintően társítsuk más színekkel 

Mit fogalmaz meg? 

Azt, hogy minden egyes otthonban, irodában, iskolában vagy éppen gyárban ott bujkálnak a nagy lehetőségek! Csak meg kell találnunk a kulcsot, hogy kibontakoztathassuk őket. Az új és izgalmas lehetőségek kihasználásához ismernünk kell, hogy  kik vagyunk, és hogyan tudunk a minket körülvevő világ rendjébe illeszkedni. Új szemmel nézve életünkre, felfedezhetjük a bennünket körülvevő lehetőségeket. Ez a felismerés érvényes lehet országokra, vállalatokra és az emberekre egyaránt. Ezt a tendenciát fogalmazza meg az új Év színe.

Sztárok tengerzöldben. A kalapos hölgy Pippa Middleton, a hercegné húga :)

{Galéria megnyitásáért kattints a képre}

Hol és hogyan használjuk?

A tengerzöld életre kelti bármelyik teret. Ennek feltétele, hogy - akárcsak a terveink megvalósításához megválogatjuk, kikkel működünk együtt - körültekintően válasszunk hozzá illő színeket. 

1. Tengerzöld a nappaliban

Bármilyen stílusú nappaliban megállja a helyét, csupán a következőket vegyük figyelembe:

  • a tengerzöld lágy, egyben határozott szín, akkor mutat jól, ha csak egyik fal, egy sáv, vagy pedig pár bútor, minta, vagy kiegészítő formájában jelenik meg
  • modern, levegős térbe a sötétebb, míg klasszikus, vagy vidéki/country otthonokba a világosabb árnyalati illenek
  • ha saját színeivel, vagyis kék és zöld árnyalatokkal kombináljuk, harmonikus megjelenést kapunk
  • trendi lesz a látvány, ha erőteljes színeket társítunk hozzá: smaragdzöldet, indigókéket, napsárgát

{Galéria megnyitásáért kattints a képre}

Ha még nem vagyunk biztosak benne, hogy otthonunkban hogyan mutat a tengerzöld, akkor használjuk szelídebb árnyalatait, vagy társítsuk a kiegészítő színével, a korall pirossal.

{Galéria: kattints a képre!}

 2. Tengerzöld a hálószobában

Sok feng shui könyvben olvashatjuk, hogy a hálószobában a meleg színeket érdemes használnunk. Helyesbítsünk: pihentető és kuckós színek vegyenek körül. A tengerzöld és annak finom árnyalatai a korall, vagy narancs párosítással az egyik ideális színkombináció ebben a fontos helyiségben, mely regenerálódásunkat, álmainkat és szerelmünket őrzi. 

{Galéria, kattints a képre!}

 

3. A tengerzöld divat

Bárhol, bármikor - ez lehetne a mottó, mely a szín sokoldalúságát, alkalmazkodását és használhatóságát jelzi. A fekete és szürke egyhangúságán túlmutat, viselőjét kiemeli az átlagos egyhangúságból. Akár a hétköznapokban, sál és kiegészítők formájában, akár pedig ünnepnapokon, alkalmi ruhaként hordjuk, a tengerzöld csipetnyi misztikumot csempész a megjelenésünkbe, ráadásul a szív- és torok energia központjait erősíti, melyek a harmonikus érzésekért-kommunikációért felelősek. 

{Galéria, kattints a képre!}

Ha többet szeretnél megtudni a tengerzöld, 2014 Év színéről, kattints a Dulux online katalógusra, vagy a Dulux honlapra, ahol sok-sok ötlet, színminták és paletták segítségével magad is könnyen boldogulhatsz a megfelelő színek kiválasztásával. 

{Képek forrása: dulux.hu, pinterest, google}

Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot a FB-on is kedvelheted, ahol sok szép inspirációt találsz - amik szintén izgalmasak - de nem érnek fel egy újabb blogbejegyzéssel :)

2013.11.26. 10:54

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása