2014.08.28. 11:51 Lázár Márta
16 előszoba ötlet az iskolakezdés jegyében

011_1.jpg

Kezdődik az iskola, meg a pörgős hétköznapok, ilyenkor kicsit át- és vissza rendezzük a házat is. Az iskolás gyermekeknek és a családnak is fontos helyiség, az előszoba a legdinamikusabb része a háznak, mindennel kell rendelkeznie, ami hozzá járul a gördülékeny elinduláshoz és nyugodt, áttekinthető részeivel segíti a haza érkezőket. Ebben az összeállításban jól kialakított előszobákat látunk, bárki számára hasznos ötletekkel.  

Előszoba

A klasszikus feng shuiban a ház legfontosabb pontja! Nem kell patika tisztaságúnak lennie, de az fontos, hogy legyen áttekinthető, és szóljon rólunk, valamint arról, hogy aki(k) a házban lakik(laknak), mit tart fontosnak.

Ezt a "fontos" megfogalmazódhat fotó, vagy kollázs, vagy typo-jellegű dekoráció által. Az előszoba az egyik legfontosabb helyiség, mely a jövőnk alakulásának analógiája, tükrözi és hordozza azokat a tendenciákat, ahogyan mi a jövővel kapcsolatos dolgainkat kezeljük, ahogy a jövőnkről gondolkodunk és azt is tükrözi, hogy éppen hol tartunk. .

Kulcsszavak

a.) funkcionalitás=legyen hasznosan, praktikusan kialakított

b.) esztétikum: legyen szép, áh, ez túl nagy elvárás több gyermek esetében-> vizuális trükkökkel vonjuk el a figyelmet a rendetlenségre hajlamos részekről. 

Iskolakezdéskor arra érdemes figyelnünk, hogy mindenkinek legyen saját területe, ahol a dolgait háborítatlanul tárolhatja, ugyanakkor szabjuk meg, hogy egyszerre hány dolog lehet ott. Pl. 1 pár cipőnél több sose maradjon elől. 

16 ötlet az előszobába

1. Akasztók

004.jpg

2. Szekrények

a2.jpg

009.jpg

3. Fiókok

a3.jpg

4. Érdekes bútorok

a4.jpg

5. Padok

a5.jpg

6. Rejtekhelyek

 

010.JPEG

7. Kis tárolók

a7.jpg

8. Cipőtárolók

a8.jpg

9. Kényelem

a9.jpg

10. Kosarak

a10.jpg

11. Órarend

004.jpg

12. Fotó-jelölők

005.jpg

13. Fotók és nevek a táblán

007.jpg

14. Kéznyomos jelölők

008.jpg

15. Névvel jelölők

011_1.jpg

 16. Fény

Az előszoba egyik legfontosabb kritériuma, hogy fényes, világos legyen, hiszen ez a házrész a jövőnk alakulását jelképezi. Ha nincs elég természetes fény, pótoljuk takarékos izzó fényével, és használjunk világos színeket.

a6.jpg

 Ha tetszett a poszt, nyomj egy like-ot itt és a blog fb oldalán. Nem bánod meg :) 

2014.08.28. 11:51

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása