2014.09.06. 06:00 Lázár Márta
Színek és stílusok a nappaliban

kep2.jpg

Ez az összeállítás a nappali ki- és átalakításához ad szín- és stílusbeli ötleteket. Mottó: Ha lakberendezni akarsz, gyűjtsd a képeket mindarról, ami tetszik! És azután?... 

Azután válogasd ki a leg-leg-legjobb 3-at, határozd meg a stílust, majd készíts egy kollázst a képek alapján anyagokból, ragaszd őket A3-as papírra. Adj némi időt a megvalósításra, nézegesd időnként, és egyszerűsítsd, rendezd át meg át, ahogy jobban tetszik. Ez a játék segít abban, hogy a nappalit a magad képére alakítsd ki. Anyagvásárláskor pedig mindig legyen nálad egy minta a főbb színekből. 

Eklektika, kakaó alapon

Nagyon világos szobákba illik ez a kakaó falszín. Elegáns hátteret biztosít bármilyen stílushoz. A kakaóbarna árnyalat hasonló, neutrális színekkel (bézs, krémszín) kombinálva lakásban és öltözékben is jól mutat. Hatása: nyugalmas, békés. 

046.jpg

Fehér-piros szimmetria

A fehér-piros színkombináció mindig frissességet, és egy kis feszültséget visz a térbe. Az öt elem alapján a Fém és Tűz találkozik, ezek mintegy versengve próbálnak dominálni. Mint egy harsány, bőbeszédű nő, és egy nyugodt, karizmatikus férfi. Hatás: dinamikus, élénk. 

048.jpg

Bíbor

Igen szokatlan szín, pedig elegáns és meleg, hálószobákban beburkoló. A képen látható szürkével, valamint meleg textúrákkal (bársony, szőrme) párosítva igazán egyéni. Hatás: extravagáns, relaxáló. 
055.gif

Zöld és organikus

Friss, organikus szín, kevesen tudják, hogy a jó döntéshozás színe is! Enteriőrökben a legnyugodtabb színek egyike, semleges színekkel társítva elegáns. Hatás: revitalizáló, időtlen, segítő. 
organikus.jpg

organikus2.jpg

Arany, orgona és charme

Az arany meleg szín, a nappaliban használva kényeztető, felsőbbrendű és dekadens. Az orgonalilával párosítva egy aranyban úszó, toszkán gabonatábla melegségét, fényét idézi, a stílusos bútorok pedig egy kastély pompáját keltik. Hatás: ragyogó.

038b.jpg

Rusztikus-urbánus

Ehhez a stílushoz a szürke a legjobb szín, ezt fehérrel, valamint természetes fával kombináljuk. A kecses heverő lágyítja a szögletes, erőteljes összképet. Hatás: határozott, erővel teli.

037.jpg

Fehér, egyszerű, vidéki

A fehér minimalista szín, mégsem unalmas, bármilyen stílushoz remekül használható! Itt épp a vidéki (country) stílushoz passzol, s a rusztikus kiegészítők melegséggel telítik. Hatás: kortalan, modern.

fehérrel mosott.jpg

Drámai szilva

A hatalom és a gazdagság kifejezője a lila, világos nappaliban mutat jól, ahol beburkolja a falakat és bensőségessé teszi a teret. fehérrel kombinálva segíti a meditációt. Hatás: elegáns és nagyvilági.  

drámai szilva.jpg

Meleg, tágas, etno

Bár a feng shui egyik-másik ága retteg a gerendáktól, a klasszikus feng shuiban nincs ilyen tilalom. régen természetes volt, hogy csak gerendás ház, palota épült. A képen ez a nappali egyik erőssége, a fa természetes melegét adja. A fehér tágassá teszi a szobát, benne a színes bútorok életre kelnek. Hatás: vidám, őszinte. 

049.jpg

Merész, mintás, színes

Ez egy szokatlan megoldás, itthon nem nagyon látunk rá példát, pedig ha csak egy falon alkalmazzuk, a minták felrázzák az unalmassá vált teret. Ehhez a piros színfoltok adnak még pluszt, a hosszanti csíkok pedig szintén erős iramot diktálnak. Vállalkozó szelleműek, megújulásra vágyók inspirálója :) Hatás: dinamikus, élénk.

merész.jpg

Francia vidéki fehérrel

Fehér, szürke és vidéki. Az összhatás a sok fiókos szekrénytől, s az indusztriális-franciás kiegészítőktől válik egyedivé. A szürke az egyik legelegánsabb szín, a fehérrel párosítva érvényesül igazán. Hatás: egyéni, stílusos.  
041.jpg

Kék és pink

Naná, hogy szokatlan :) Az őszies türkiz árnyalat a kommunikációt erősíti, a pink és fukszia modern életérzést hordoz. Hatás: bohém, vidám. 

042.jpg

Zöld és erdő

Egy ódon kanapé, sok-sok kép ugyanabban az árnyalatban, mindehhez fehér alap. Avítt és ómamás :) Hatás: nosztalgikus-friss. 

043.jpg

Egy fuvallatnyi rózsaszín

A rózsaszín-fehér kombináció finom hatást kelt. Elég, ha csak beugró falrészeken alkalmazzuk. Hatás: gyöngéd, kedves. 

047_1.jpg

Rusztikus-indusztriális

A bontott tégla mindig erős hatással bír, természetes színeihez jól passzol az indusztriális berendezés. Hatás: férfias, erőteljes. 

040.jpg

Klasszikus glamour

Ennek a szobarészletnek (amely kakukktojás, mivel nem nappali, hanem hálószoba részlet), gazdagságát a textúrák és formák változatossága adja. A kis rakodóasztal fája, a lámpa fényes üveg alapja, a fotel íve, a szőrme és a bársony, valamint a könnyű, fényáteresztő sötétítő együtt olyanok, mint egy kedves, megértő asszony. Hatás: nőies, marasztaló, bensőséges. 

clglam.jpg

Modern egyszerűség

Typo-dekoráció egyszerű lenvásznon, fehér-szürke nemes összkép. Hatás: természetes, nyugalmas. 

modern.jpg

Barátságos ipari

A szoba fókusza a különleges lámpa, ehhez kísérő a tapétás fal részlet, a csíkos székek pedig fokozzák a bolondos felhangot. Mindezt a fehér foglalja keretbe. Hatás: művészi, férfias. 

bind001_1.jpg

Szerény, nyugalmas almazöld

Az előbbi képpel össze vetve egy jóval szerényebb, természetes, nőies lakás részletet látunk. Ahogy már említettük, a zöld a döntéseket segítő szín, tehát a vidéki báj megtévesztő is lehet. Aki ezt a színt használja nagyobb felületen, az hosszú távon a sikerre "gyúr" :) Hatás: ártatlan és erőteljes. 

056.jpg

Könnyed klasszikus

Piros-fehér, angol eleganciájú nappali, finom kelmékkel, részletekkel. Hatás: nagyvonalú, nemes. 

039_1.jpg

Fehér-fekete skandináv

Figyeljük meg a legfinomabb, egyben leghangsúlyosabb részletet, a mennyezeti lámpát! A nagy belmagasság optikailag csökken, hogyha hasonló módon alacsonyra engedjük a lámpaburát. A színek egyszerűek, ám a sokféle minta és kép különlegessé teszik a teret. Hatás: egyedi, magasrendű. 

057.jpg

Letisztult, légies

Megint egy mennyezet és padló, mely össze rímel, és a fa finom szépségével emeli és beburkolja a szobát. Hatás: légies, tiszta. 

058.jpg

melyik tetszik legjobban?

Ha tetszett a poszt, kedveld és oszd :) Likeold a blogot itt.  

2014.09.06. 06:00

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása