2014.10.15. 00:46 Lázár Márta
Stílusos kicsi lakások

f3.jpg

A kis lakások legnagyobb hátránya, hogy ha az ember bővelkedik mindenféle lakberendezési javakban (dekorációk, textíliák, hirtelen felindulásból megvásárolt párnatucatok, stb.), egyszerűen nem tudja szabadon, ízlésesen hová, ki- és elrakni őket. Á, nem is ez a legnagyobb gond.

Hanem a tárolás. Hogyan rendezkedj be ahhoz, hogy bármerre fordulsz, ne egy szekrény, meg tároló jöjjön veled szembe, és ne legyen raktár hangulata az egésznek. Hogyan tedd funkcionálissá, miközben legyen mutatós, jópofa meg szép, és mikor eszegeted a vasárnap reggeli melegszendvicset, a tányérod ne lógjon be/ki a fürdőbe, vagy éppenséggel az előszobába. 

Klasszikus feng shui szempontból 

Minden házban a leges-legfontosabb helyiség a hálószoba.

Bármekkora a lakás, hálószobának lenni kell benne. Amikor többfunkciós ez az egy szem helyiséged, vagyis nappali-háló-dolgozó is egyben, akkor  - bocs, én is megéltem ezt, laktam így is - valójában az életünk a hálószobában zajlik. Ha a hálószoba csak amolyan mellékes elem és csak a kinyitható kanapé jelképezi, akkor nemcsak a tér, hanem az életritmusunk is megbolydulhat. Azért, hogy ennek a ritmus és az áttekinthetőség ne lássa kárát, ügyes trükkökkel (design-elemek, világítás) érdemes jól külön választani a nappali hangulatot az estitől, a nappali funkcióját a hálószobaitól.

Három kicsi lakás

Itt van 3 lakás, mindegyik elegánsan és csuklóból túllépi a kis tér problémáját. Az 1. csupa jópofa ötlet. A 2. amiatt érdekes, mert egy emeleti panellakás, melyben végbe megy a rút kiskacsából hattyú csodája. A 3. pedig megdönti a "kis lakásba csak világos színeket, főleg fehéret szabad!" axiómát, és voilá, itt egy mély szürkében andalgó, vintage elemekkel tarkított tér, amiben egyáltalán nem tűnik fel, hogy kicsi. A közös motívum, hogy mindhárom lakás képes feledtetni a kicsinységet, sőt. Hogy itt-ott ikeás a mutatvány? Hát Istenem, na és. Aki tud 30-40 nm-en ezeknél jobbat, legyen szíves küldje be fotókkal együtt szerkesztőségünkbe. De tényleg :) Cím: fengshuitrend@gmail.com

1. A csupa ötlet kis lakás. Picit ikeás felhang. Akit ez idegesít, ugorjon mindjárt a 2. verzióhoz, akinek meg elege van a "tágítsuk a teret optikailag sok fehér felülettel" kényszerből, nézze meg a 3. lakást, ahol aztán folt nem marad fehéren. 

1. A kreatív 

Nem bocsátkozunk szuperlatívuszokba, legyen elég annyi, hogy ilyen elmésen kifundált részletek nem jönnek szembe minden 45 nm-es lakásban. 

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

 

2. A klasszikus csoda

Panellakás, 5. emelet, 31 nm. Klasszikus hatások. Ebben is van IKEA, ettől függetlenül, nem semmi. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.jpg

009.jpg

010.jpg

011.jpg

3. Nem fehér, nem fekete :)

A három kicsi lakás közül ez leginkább férfias jellegű, imádni való rusztikus és vintage. 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

Ha tetszett a poszt, oszd :)  Blog fb oldala itt, kedveld. Legyen szép napod!

2014.10.15. 00:46

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása