2014.11.27. 04:40 Lázár Márta
Hálaadás napja

024.jpg

A nyugati világ egyik része minden év novemberében az utolsó csütörtökön ünnepli a Hálaadás napját. Ilyenkor együtt van a család, a rokonok, jóbarátok felkeresik egymást. Sok dolga akad a háziasszonynak, dekorációk és ünnepi étkek készülnek. Sajnos, mifelénk nincs a hálaadásnak hagyománya, pedig "már a tudósok is bebizonyították", hogy a hála olyan pozitív érzés, ami nemcsak fizikai egészséget, hanem lelki és szellemi felfrissülést, feltöltődést okoz.

Hála és bőség

Hálásnak lenni nem olyan könnyű. Nem ehhez szoktunk hozzá, inkább a hiányosságokat, hibákat látjuk hamarabb. A hálához tehát el kell jutnunk, tudatosan keresnünk ezt a megélést. Mert a hála majdhogynem varázserővel bír, a hála, amit a köszönöm jelez, a bőséget vonzza. ELŐBB kell hálásnak lenni, előbb kell bízni és tudni, hogy: igen, minden rendben lesz, mindenre van megoldás, amit meg is találunk. Nem biztos, hogy pont az a megoldás, amit a felszínen gondoltunk, amire vágytunk, de utólag beigazolódik, hogy ez a lehető legjobb út. 

És alázat

Fontos: a hála egyik ikertestvére az alázat. Aki magasra jutott, csak úgy tarthatja meg pozícióját, ha tud nagyon kicsi lenni, nagyon mélyen meghajolni. Aki pedig még nem jutott magasra, először hajoljon meg, nagyon mélyen. Ebből a megélésből, belátásból azután nagy erő fakad, ami segít fölemelkedni.  

És boldogság

„A hála lehetetlenné teszi a boldogtalanságot. Ez az egyik legfontosabb titok, amit meg kell tanulnod.” (Osho)

Hála = a jó dolgok felismerése. Ez nem jelenti azt, hogy mindent rózsaszínben látunk, sem pedig azt, hogy ettől fogva nem ér bennünket nehézség. Inkább azt jelenti, hogy lesz egy fix pont az életünkben, amihez bármilyen körülmények közt is vagyunk, vissza térhetünk. 

Készítsük el: hálaadás fája

Már írtam itt a hálaadás-napi fáról. Készítsük el idén is ezt az ünnep-nyitó dekorációt, ami több, mint puszta dísz, hiszen amíg ügyködünk, tudatosul bennünk, hogy mi mindenért lehetünk hálásak :) 

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

006.jpg

007.jpg

008.JPG

009.JPG

01.jpg

010.jpg

011.jpg

012.jpg

013.jpg

014.jpg

015.jpg

016.jpg

016b.jpg

017.jpg

018.jpg

019.JPG

020.jpg

021.jpg

022.JPG

023.jpg

024.jpg

025.jpg

026.jpg

 Ha tetszik a poszt, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel. A blogot a FB-on is kedvelheted, kövesd, hogy értesülj az új posztokról :) Szép napokat :) 

2014.11.27. 04:40

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása