2014.12.21. 09:49 Lázár Márta
Varázslatos csodák boltja: Szimpla Design Shop

001.png

Szimpla Design Shop 1073 Budapest, Síp utca 24.
Ünnepi nyitva tartás: Dec. 24-ig mindennap 12-19h Dec. 27: 10-15h Dec. 30: 12-19h fb oldala itt 

Világokat lépsz, ha ide benyitsz. És nem akaródzik majd kijönnöd :) A pult mögött áll, laptopon dolgozik, de ha rendesen kifigyeled, tudhatod, hogy ő is Az. Varázsos lény, aki létrán fölmászik a csillagokig, leporolja őket, a szipogós Holdnak citromos teát és puha párnát visz, és ha szépen kéred, ellát álomhozó tündérigékkel, csettintéssel varázsol vattacukrot, meghallgat és tudja, mi mindenre van/lenne szükséged. 

A boltja olyan hely, mint ahová kis korodban fölkapaszkodtál, áhítattal végig nézted a portékákat, és megfogadtad, hogy ha felnősz, és lesz egy lakásod, ezt mind magaddal viszed. 

Mondd csak, Ben, ez egy bolt? - kérdeztem az üzletvezetőt, aki nem utolsó sorban az Ágy-Asztal-TV blog szerzője. 

Persze! Bolt, ahol a modern design és a régi korok darabjai találkoznak, sokszor nem csak úgy, hogy egymás mellé vannak helyezve szépen, kompozícióba, hanem mondjuk úgy, hogy egy-egy régiség új funkciót, külsőt kap, vagy új tárgy készül antik darabok összeépítéséből…és minden eladó :)

012.jpg

Miért pont ezek?

Szeretem a kedves régi holmikat. Lehet az egy régi ruhakefe, egy antik írógép, egy olajzöld üvegcse vagy egy bájos őzgida-nipp. Minden régi tárgynak egyedi értéke van, nem csak korlenyomat minden egyes darab, de az emberi történetek is benne vannak, kié volt, honnan jött… és ezeknek igenis van helye a mai otthonokban is, még akkor is, ha kicsit kopott, vagy egy helyen lepattant róla a zománc...

Ritka hozzá állás ez a mai világban. Használható dolgokat találunk itt, vagy szimplán egy mesevilágban járunk?

Bár szerintem minden bolt egyben egy kiállítás is, azért ez a hely arról szól, hogy bejössz, meglátsz valamit, beleszeretsz, aztán kifizeted és hazaviszed. Azok a kreatívok, designerek, akik szeretnék itt árulni a portékájukat, sok mindent figyelembe kell venniük, hiszen ez esetben nem csak maguknak alkotnak, hanem egy piacnak, ami az aktuális trendeknek van kiszolgáltatva. Akik követik a blogomat, tudják, hogy hozzám az eklektikus stílus áll közel, tetszik, amikor a régi dolgok keverednek egy otthonban, ha jelen van a mai, a friss, a formabontó, a humoros, és persze a régi is, akár örökölt, megbecsült darabról van szó, akár az, amiben a régiségét értékeljük.

Fel is újítasz dolgokat?

Igen, van itt láda, amire street artos fújt Star Wars jeleneteket, vagy asztali lámpa, amit kávéfőzőből alakítottunk át, maradék anyagokból varrt párna, vagy újra kárpitozott szék.

Szerintem ez több, mint a tárgyak szeretete, valahogy egy szó cseng ki: megbecsülés.

Igen, ráéreztél. Előbb is utaltam rá, de most akkor újra: manapság az szokás, hogy ha használtál és meguntál valamit, akkor dobd ki és vegyél újat. Sajnos, nemcsak tárgyakra igaz ez. Kapcsolatok, barátságok repülnek a kukába, abban a reményben, hogy az új biztos, hogy tökéletesebb, szebb és jobb. Pedig megérné pici türelemmel és kímélettel fordulni a lestrapált dolgok felé, kicsit foglalkozni vele és felismerni újabb értékeit. A végeredmény nyugodtabb és emberségesebb.

pc220010.JPG

Belátom, hogy abszolút igazad van. Ez azért mégis idealista hozzá állás, mert hogy az új dolgok vonzerejét nehéz felülmúlni. Nem?

Egy újonnan vásárolt tárgynak is van "újdonságos" ereje, függetlenül a korától, hiszen eddig nem volt az enyém, most meg már az enyém lett :) És új hangulatot hoz a lakásba, akárhová is kerül, de igazad van, fontos szerintem, hogy akár régi tárgyat vásárolunk, akár újat, az anyagbeli vagy a koncepcióbeli minőség legyen fontos kritérium.

Az itt látható tárgyaknak mind van egyéniségük!

Igen :) Sok mindent láttak már, mégis olyanok, mintha nem fogna rajtuk az idő.

A modern és régi – adott esetben vintage, retro, country, vagy shabby – darabok mixelését kinek ajánlod?

Azoknak, akik azt szeretnék, hogy jó legyen otthon lenni. Akik hajlandóak energiát szánni arra, hogy személyessé, igazán a saját ízlésüknek, humoruknak megfelelő tárgyakkal vegyék körül magukat. Hisz az otthonunk az egyetlen hely a világon, ahol önmagunk lehetünk, miért ne lehetne olyan, mint mi magunk?

Mit üzennél, ha tied lenne a hangosbemondó 5 percre?

Azt, hogy: Emberek, álljatok már le egy picit. Álljon meg mindenki egy pillanatra, béküljön meg, engedje el a görcsös igyekezetet, és inkább figyeljen oda kicsit magára. Meg a másikra. Ez többet ér, mint bármilyen ajándék. Ha ez megvolt, a többi már jön magától :)

003.png

005.jpg

016.jpg

015.jpg

020.jpg

021.jpg

024.jpg

025.jpg

027.jpg

030.jpg

031.jpg

032.jpg

033.jpg

039.jpg

043.jpg

v1.png

018.jpg

046a.JPG

047.JPG

010.jpg

Ha tetszett a poszt, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Likeold a blogot itt, és kövesd, hogy értesülj az új posztokról. 

2014.12.21. 09:49

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása