2015.01.21. 08:36 Lázár Márta
Feng shui asztrológia 2015

asztro.jpg

Beszélgessünk 2015-ről, ki-mire számíthat az év folyamán. Először pár szóban a feng shui asztrológiáról. Már írtam erről itt, hogy valójában a kínai tradícióban ilyen nincs, hogy feng shui asztrológia. Van viszont több sorselemző és önismereti módszer, ezek közül az egyik a 9 csillag ki/csi rendszer. Ezen a furmányos néven akár el is áshatta volna magát, szerencséjére azonban 1997-ben - egy angol feng shui szakértő, Jon Sandifer segítségével - új névvel, azaz Feng shui asztrológiaként került be a köztudatba. 

Az asztrológia sem a legpontosabb definíció, hiszen itt nem a csillagok és bolygók állásával és azokból következő hatásokkal foglalkozunk, hanem a Földön működő energetikai hatásokkal, s hogy ez alapján mire számíthatunk egy adott időszakban. 

A feng shui asztrológia lényege

  • Először is a periodikusság. 9 évből álló ciklusok követik egymást, és a 9 éven belül mindegyik év más-más jellegű, aszerint, hogy inkább yangosabb-e (azaz dinamikus, eseménydús), vagy yinesebb (csöndesebb, befelé forduló). 
  • Ebben a rendszerben 9 személyiségtípust különböztetünk meg, ám ezeknek rengeteg variációja létezik, mivel a teljes személyiségelemzés 3 személyiségszámot határoz meg a születési dátum alapján. Amikor ezeket a számokat (alapszám, karakterszám, energetikai szám) kiszámoljuk, akkor sem csak az égi konstellációk hatásait figyeljük, hanem azt, hogy az egyéniség, a születésétől milyen földi energetikai mintát hordoz magában.
  • Ez az energetikai minta azután a temperamentumban, a gondolkodásban, a cselekedetekben és a többiekhez való viszonyunkban bizonyos módon nyilvánul meg.
  • A személyiségszámok az 5 elemi változás (az energia ötféle megnyilvánulása) valamelyikéhez tartoznak, illetve egy személyiség család tagjaiként jelennek meg. Ez a yin és yang, valamint a qi (csi, csí, chi) sokféleképpen árnyalt felségterülete, de itt és most, akárcsak eddig, megpróbálom közérthetően tálalni.

Mintha a kandalló előtt ülnénk, és habos kávét szürcsölve beszélnénk át a 2015-ös évet. Rendben? :)

9 alapszemélyiség

A személyiségcsalád tagjai: 

6 -os Fém az Apa (a vezető), 2-es Föld az Anya (a gondoskodó)

3-as Fa a legidősebb fiú (a termékeny kreatív), 1-es Víz a középső fiú (a független erő) 8-as Föld a legfiatalabb fiú (az önmegvalósító)

4-es Fa a legidősebb lány (a szellemiség ura), 9-es Tűz a középső lány (a ragyogó társalgó), 7-es Fém a legfiatalabb lány (a mélységek, magasságok kalandora)

5-ös Föld a hetedik gyermek (az öntörvényű különleges)

A személyiségtípusok elnevezése a yin és yang jellegre utal. Bárki, egy nő is lehet 6-os Fém Apa típus, ez pl. a belső tartásra, vezetői hajlamokra utal. 

Előrejelzések

Éves, vagy hónapos előrejelzést az alapszám alapján készítünk, a másik két személyiség számnak ebben nincs szerepe. Az alapszám alapján látjuk, hogy milyen tendenciákra számíthatunk az év folyamán, hogyan tudjuk kihozni belőle a legtöbbet, mitől érdemes tartózkodnunk, és egészségünkért mit tehetünk.  

001a.jpg

Keresd meg az alapszámod!

Az alábbi táblázatban megtaláljuk az alapszámunkat.

FONTOS

1. Mindig vegyük figyelembe, hogy nő, vagy férfi alapszámát keressük-e, mivel ezek eltérnek egymástól. (Például az 1966 májusában született férfi alapszáma 7-es Fém, a hölgyé pedig 8-as Föld.)

2. Mivel az újév ebben a rendszerben január 1. helyett pár héttel később kezdődik, így később is fejeződik be, ezért akik év elején születtek, az újév dátumáig még az előző évhez tartoznak, alapszámukat így keressék. Pl. az 1951. február 6.- án született hölgy alapszáma 2-es Föld, ám az 1951. február 5.-én született hölgyé 1-es Víz.  A táblázatban pontosan szerepel mindegyik újév időpontja.  

tablazat_1.PNG

Mi vár rád 2015-ben ?

Először egy rövid áttekintés, a következő részben alaposan kifejtjük ezeket. 

1-es Víz

Mozgalmas, pozitív, energikus éved lesz, tele eseményekkel, sikerrel és támogató tendenciákkal. Mivel nem szoktál csak úgy, tervezés nélkül az események sodrában lenni - inkább magad határozod meg a tempót - ezért az év fárasztó is lehet. Viszont itt az alkalom, hogy elkezdjed a régen dédelgetett álmok, tervek bevezetését, megvalósítását. Mostantól 3-4 éven át az aktív jellegű energia lesz a társad. Új lehetőségek jelennek meg, és a terveidhez szükséges eszközök is rendelkezésedre állnak. Szinte mindennap történik valami, ami közelebb visz a megvalósításhoz, ráadásul  mindenben a külvilág támogatása kísér. Dinamizmus és fejlődés, találkozások és ötletek, események és meglepetések... Csak bírjad a határidőnaplóval és cérnával ;) :)

2-es Föld

Biztosan tapasztaltad, hogy kb. 2013-tól megjelent egy nagyon mozgalmas, erőteljes hullám az életedben. Ez a dinamizmus azután áttörő erővel jelentkezett az elmúlt év folyamán. Folyton készenlétben kellett lenned, mindig volt valami megoldani- és rendezni való, miközben késztetést érezhettél arra, hogy a "Ki vagyok én?" és "Hol a helyem?" kérdésekre új válaszokat keressél. 2015 folyamán folytatódik a gyors, feszes tempó, mintha egy folyamatosan gyorsuló táncban vennél részt. A környezeted igényt tart rád, a munkádat értékelik, mindeközben sürgetést érezhetsz arra is, hogy az önmegvalósítás útjait eddig szokatlan módon próbáld ki, akár egy másik munka, akár pedig valami kreatív tevékenység formájában. Ne feledd, hogy ahhoz, hogy bírjad, rendszeresen pihenned és lazítanod kell, valamint gondoskodnod a raktáraid feltöltéséről. Ezt leginkább a tartalmas kikapcsolódás, az egyedüllét, csend, halk, finom zene, mértékletes, és nagyon finom, tápláló étkezések biztosítják számodra. 

3-as Fa

Mozgás, sodrás, pörgés. Csupa dinamizmus, előre nem látható eseménysor, melyben te vagy a főszereplő. Ez az év a nagy Esélyek, sanszok éve. Ha most meglovagolod a lehetőségeket, ha nem hátrálsz meg, akkor olyan dolgokat tudsz megvalósítani, amiket eddig csak tervezgettél, vagy álmodtál róla. Ne félj bele vágni és tenni, hiszen az éved tendenciái a külvilág támogatását is feléd fordítják: megtalálod segítőidet, szövetségeseidet, és ha kitartó és türelmes vagy, minden helyzetből kihozod a legjobbat! Mindaz, amit ebben az évben létre hozol, nagy hatással lesz az előtted álló 9 évre, ezért jó alaposan válogasd ki az életképes ötleteket és indítsd útjukra őket. Ami bizonytalan, aminek nem látod az alapjait, azt viszont kíméletlenül tedd félre. A sok tennivaló mellett figyelj oda az egészségedre, mert jelentkezhetnek olyan kisebb-nagyobb bosszantó problémák, amikkel az előző 9 éves ciklus során nem foglalkoztál, de amelyek megoldását nem halogathatod tovább. Az év folyamán nagyon figyelj a rendszeres pihenésre, valamint az érzelmi egyensúlyod megőrzésére. Ha egyedül nem megy, keress föl segítőket, akik különböző módszerekkel támogatják a belső harmóniád megtalálását. 

4-es Fa

2015-ben végre picit alább hagy az a nagyon erős iram, amit az előző 2-3 évben éltél át. Cserében egy érettebb, nyugodtabb típusú energia támogat, amely ezzel együtt az előre lépés lehetőségét, elismerést és anyagi támogatásokat hozhat magával. Ha az előző évben kiálltad a féke vesztett, fárasztó erőpróbákat és helyt álltál mind a nyilvánosság előtt, mind pedig magánéletedben, akkor megnyílik előtted egy nyugodtabb, minőségi terület, ahol vezetőként, vagy elismert egyéniségként, illetve egy kisebb-nagyobb csapat élén állva tekinthetsz az Életnek nevezett terepre. Ráadásul nemcsak te élheted át ezt a minőségi változást, hanem mások is értékelik rátermettségedet. Az új megbízások, elismerések elől nem bújhatsz el. Bár nem a te műfajod a dicséret, azért fogadd csak el, hogy a megbecsülés egy természetes szükséglet, amire az előző években tetteiddel rászolgáltál. Az év folyamán jót tehet számodra az utazás, ezzel együtt pihenj, amennyit csak bírsz!asztro5_1.jpg

5-ös Föld

Egy igazán kellemes, tudást és játékot, könnyed, bohém felhangokat ígérő évnek nézel elébe. Az élet megmutatja mind a játékos oldalát, mind pedig a tudásod elmélyítésének lehetőségeit. Ha eddig nem tetted, akkor kipróbálhatsz új területeket, mindez a személyiséged fejlődéséhez és a jövőbeli terveid kovácsolásához ad hozzá. A dolgaid gördülékenyen alakulnak, és az előző évek tevékeny, mozgalmas periódusait egy elmélyültebb időszak váltja fel. Sok hasznos, kellemes találkozásnak nézel elébe. Kapcsolatépítés, ünneplések, kikapcsolódás, mind az éved motívumai. Amire oda kell figyelned: teljesen új terveket, vállalkozásokat lehetőleg ne idén indíts el, vagy ha mégis ezt szeretnéd, akkor nagyon figyelj a részletekre, megállapodásokra, és arra, hogy ki mit mondott. Mindent rögzíts írásban, mert az év a kommunikáció terén hozhat kisebb bosszúságokat, félre érthetik, amit mondtál, vagy te értelmezed másként, amit hallottál. Ezt előzheti meg, ha mindig tisztázod az adott témát. Az anyagiak terén is kellemes gyarapodásra számíthatsz, azonban fogd vissza magad a kiadások, költekezés terén. 

6-os Fém

A 2015-ös év az átmenet és a lassú mozgás éve lesz. Vezető típusként kimondottan szereted az eseménydús helyzeteket, amiknek élére állhatsz és meglátásaiddal, kompetenciádat bizonyítva mutathatod az irányt, ám ez az év sajnos nem ilyen. Most első sorban azzal érdemes foglalkoznod, hogy belül fejlődjél, tudásodat, személyiséged elhanyagolt részeit gondozd, fejleszd. A visszafogott, csöndes periódust nem viseled könnyen, de ne csüggedj, ez a vihar előtti csönd éve, amikor rákészülhetsz egy sokkal mozgalmasabb időszakra. Most a raktáraidat kell feltöltened, és törekedned arra, hogy a kommunikációdban tiszta, egyértelmű legyél. Ez kulcsfontosságú lehet, ha kihagyod, akkor az események öntörvényű aktivitásba kezdenek, és nehezebb lesz átlátnod, ki-hogyan viszonyul az adott helyzethez. Késztetést érezhetsz arra, hogy el- és kivonulj egy-egy eseményből, vállalkozásból, kapcsolatból, de ez nem a legjobb stratégia! Inkább legyél türelmes és szánj időt a részletek tisztázására, valamint kérj segítséget és beszéld át a kényes kérdéseket. Az egészségednek akkor teszel a legjobbat, ha minél többet mozogsz, a hozzá állásodnak pedig, ha mások álláspontját is megvizsgálod és elfogadást gyakorolsz. 

7-es Fém

Sokszínű, mozgalmas, lelkesedéssel és örömmel teli év vár rád. A fókuszban érezheted magad, ami nemcsak kellemes, hanem igen fárasztó helyzeteket is hordoz. A legfontosabb, hogy készülj fel a váratlanul felpörgő tendenciákra és keress szövetségeseket, segítőket, akik átvesznek a rád háruló terhekből, feladatokból. Az év az elismerést, hírnevet is támogatja, ezért számíthatsz arra, hogy az előző években megalapozott tevékenységedet, tetteidet jutalmazzák. Jelentősége lesz a találkozásoknak, új barátságok születhetnek, ám mindaz, amiben már nincs hajtóerő, egyszerűen háttérbe szorul, elcsitul. A sok pozitívum mellett, amit az öröm, ragyogás, fókusz, kitörő lelkesedés jelent, az év kettősséget is hordoz, felvillantja a hibákat, nyilvánosság elé viszi a rejtett, rendezetlen motívumokat, a szüntelen lobogás pedig kifáraszt, kiégést, fásultságot hoz. Ezért érdemes nagyon oda figyelni a ritmusra: aktivitás-pihenés egyensúlyára, a testi-lelki feltöltődésre, valamint az egészséges, mértékletes életmódra, mely biztosítja, hogy a legfőbb motor, a szív ne fáradjon ki. 

8-as Föld

Egy csöndes, vissza fogott, hűvös évre számíthatsz. Ez nem a vállalkozások beindításának kedvez, inkább a tervezés, a jövőd előkészítésének és a lehetőségek megkeresésének időszaka, amikor új területeket fedezhetsz fel és új távlatokat pillantasz meg, olyan részletekkel, amiket eddig szinte észre észre se vettél. Tanulás a világról, másokról, önmagadról, és a "Mit kezdjek magammal?" kérdés alapos körbe járása, célok, válaszok keresése a legfontosabb tennivalód. Az év nem adja könnyen a sikert. Ahhoz, hogy eredményt érjél el, magadnak kell megmozgatnod minden követ. Nagy dolgokat ne várj, sok minden új alapokra helyeződik, pl. érettebben viszonyulsz helyzetekhez, emberekhez, döntésekhez. A pszichológia és a szenzualitás, vagyis a lélek és az érzékiség tapasztalatai, élménye hangsúlyt kapnak, emellett a kommunikáció, és az önkifejezés eddig szokatlan formái is fölmerülnek, mint lehetőségek. Az év alapból sok érzékenységgel ruház fel, szükséged lesz rá, hogy halljad: fontos vagy, szeretnek, hiszen az önbizalmad ide-oda hullámzik majd…Ne felejtsd, hogy ezt sajnos nem várhatod el, hiszen mások más jellegű évet élnek meg. Bízzál magadban, és tervezz, keress, kutass új célok és lehetőségek után. 

9-es Tűz

Nem a legmozgalmasabb év, de légy türelmes, 2016-tól olyan nagy pörgés vár rád úgy 3-4 éven át, hogy ihaj! Ezekre a mozgalmas, tetterős évekre most készülhetsz fel. Ha az elmúlt években körvonalazódott, hogy mit szeretnél tenni, akkor idén a hogyan kérdéseivel, a megvalósítás körülményeivel, az előkészítéssel érdemes foglalkoznod: hogyan, kivel, kikkel szeretnél a későbbiekben együttműködni. Ehhez föl kell mérned az esélyeidet, referenciákat készítened, és józanul kiállnod önmagadért. Vadonatúj dolgokat idén még nem érdemes elkezdened, mert az éved inkább az előkészítésnek kedvez. Ha el is indítasz valamit, vagy elfogadsz egy megbízást, ügyelj, hogy másokkal szövetkezve, vagy a legjobb eszközöket használva tedd, hogy ne fáradj ki. Még nem értél abba a mozgalmas stádiumba, amelyben erőn felül meg tudnál felelni a sokféle kihívásnak. Ha megkínálnak egy vezető pozícióval, lehet, hogy okosabb még nemet mondanod. Az éved energiája még nem elég erőteljes ahhoz, hogy a külvilág felől érkező támogatást meghozza számodra. Rendszerezés, kapcsolatépítés, szövetségesek keresése, az elvarratlan szálak feldolgozása mind fontos feladatok az év folyamán. Az egészségmegőrzés terén ebben az évben a legfontosabb a rendszeres mozgás és a lelki karban tartás, az önbizalom erősítő és relaxációs technikák.  

Folyt. köv.

{Szöveg: Lázár Márta, csak írásos engedélyével használható fel!}

asztro6_1.png

 Ha tetszik a poszt, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. Likeold a blogot itt hogy értesülj az új posztokról. Szép napot :) 

2015.01.21. 08:36

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása