2015.04.01. 04:39 Lázár Márta
8 csodálatos és meghökkentő szentély a nagyvilágból

sifnos002.jpg

Szokatlanok, különlegesek, mindegyikben van valami meghökkentő, ami képektől bombázott tudatunkat kizökkenti a közömbösségből. Egyikük-másik annyira régi, hogy eredete az idők ködébe vész, ám leginkább formájuk, elhelyezkedésük, vagy tömegük az, ami a szent építmények sorából kiemeli őket.

1. Borobudur, Indonézia

Nevének jelentése „a hegyen álló buddhista templom“; a világ legnagyobb buddhista szentélye, az egész déli félteke legnagyobb építménye. Minden sztúpája harang alakú és egy Buddha-szobrot rejt magában. Az egyes szobrok különböző kéztartása a buddhista tanítás különféle tanításait ábrázolja.

borobudur1.jpg

borobudur2.jpg

borobudur.jpg

borobudur3.jpg

borobudur4.jpg

2. A Kobra Király temploma – Sri Peralassery Subrahmanya Templom, India

Annyira régi templom, hogy úgy tartják róla, hogy maga Sri Rama Úr építette. Különlegessége a templom udvarában lévő víztartó, amit számtalan lépcső övez.

peralasseri2.jpg

peralaserry-shree-subramania-temple-tank.jpg

peralasseri3.jpg

peralassery4.jpg

peralassery5.jpg

3. Fushimi Inari Nagyszentély, Japán

Különlegessége nemcsak színében, letisztult formájában áll, hanem abban is, hogy számtalan kapu alkotja, bejárásához legalább 3 órára van szükségünk. fusimiinari2.jpg

fushimiinari3_1.jpg

fushimiinari5.jpg

fushimiinari6.jpg

fushimiinari7.jpg

fushimiinari8.jpg

4. Szt.György sziklatemplom, Lalibela, Etiópia

Ez a világ egyik leginkább meghökkentő temploma, hiszen egész tömegével egy kőbe vésett keresztet képez. Egy szűk, csúszós hasadékon lehet lejutni hozzá. 

lalibela1.jpg

lalibela2.jpg

lalibela3.jpg

lalibela4.jpg

lalibela5.jpg

lalibela01.jpg

lalibela7.jpg

 5. Cross Island Kápolna, Oneida, New York 

Állítólag a világ legkisebb temploma, alig 2,5 négyzetméteres belsejébe összesen 3 ember fér be.

ny.jpg

ny2.jpg

ny3.JPG

6. Gloucester katedrálisa, Anglia

Igaziból óriási folyosó-csarnoka miatt került ebbe a válogatásba. Maga az épület 128 méter hosszú és 34 méter széles; tornya 68 méter magas; külseje a gót, belseje pedig a normann ízlésre vall. 

gloucester1.JPG

glo2.jpg

glo3.jpg

glo4.jpg

 7. Szifnosz (Sifnos), Hét vértanú kápolnája, Görögország

sifnos.jpg

sifnos001.jpg

sifnos002.jpg

sifnos003.jpg

sifnos004.jpg

sifnos2.jpg

sifnos4.jpg

sifnos6.jpg

sifnos_1.jpg

  8. Bled-tó és sziget, Mária-templom, Szlovénia

A legenda szerint Ziva, ószláv istennő szentélye állt a mostani templom helyén. Különlegessége, hogy pici szigeten áll, és harangja állítólag segíti az álmok teljesülését. 

slovenia1_1.jpg

bled.jpg

bled2.jpg

{Források: thespiritscienceduskywondersite.comroadsideamericafeelfreeorflyindia, simontravel.blog.hujapanspecialista.huhellasz.hu, bled.si}

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt likeolhatod, kövesd az új bejegyzésekért. Szép napokat :)

2015.04.01. 04:39

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása