2010.12.10. 10:43 Lázár Márta
Élményt adj, ne tárgyakat!

noies.jpg

2. rész

Előző rész itt

Karácsony közeledtével leginkább a klasszikus ajándék-ötletek merülnek föl. Könyv, zene, kozmetikai szerek, ruha, cipő, zokni, édességek, ínyencségek, lakás-kiegészítők, egészségmegőrző holmik, stb. Pedig nemcsak a testünket, hanem a kondíciónkat, szervezetünket is érdemes jól tartanunk.

Szépérzékünk is éhezhet, és ha huzamosan éhezik, akár el is tompul, közömbösek lehetünk egy különleges látvány, zene, hangulat előtt. Élményeket adjunk, ne csak tárgyakat!

Nincs nagyobb öröm, mint amikor látjuk, hogy ajándékunkkal  hozzá járultunk a másik kiteljesedéséhez, a „jól érzem magam, és jó élni” életérzés megtapasztaláshoz:) 

10 bevált ötlet következik:

  • nem kerülnek túl sokba
  • tartalmas élményt nyújtanak
  • segítenek, hogy a másik közelebb kerüljön önmagához, és a pozitív élet-érzéshez.
  • És hozzánk.

Ezeket az ajándékokat is "becsomagolhatjuk": kinyomtatjuk a meghívót, készítünk egy beváltandó "kupont". Nyilván azzal sincs semmi baj, ha mindezen fölül még vacsorázunk is egy jót. Ám az Élet lényege a változatosság,  önmagunk, és egy adott helyzet átélése. Hatásokat megtapasztalni, derülni, elmélyülni, elmerengeni, bámulni, bambulni, nevetni, ehhez járulnak hozzá az alábbi remek ajándékok.

10 bevált élmény ajándék karácsonyra

  1. Múzeumi belépő

Pl. Szépművészeti Múzeum, csodás időszakos kiállításokkal. Ám nemcsak Budapest lehet a cél, minden városban és minden faluhoz közel is van legalább egy múzeum, kastély, stb. A beugró megéri az árát, tartalmas élményt nyújt, ráadásul az előkészületek kimozdítanak a szürke hétköznapokból: szépen felöltözünk, "vonulunk", ünnepi és emelkedett a hangulat.

  1. Kül- és beltéri fürdőzés

Pl. Széchenyi fürdő nőknek, pároknak, középkorúaknak, izgágáknak; Lukács, vagy Rácz férfiaknak/nőknek- ezek szeparált fürdők. Igazi relaxációs közeg, kint hideg, a vízben nagyon jó meleg, egy kis immunerősítés azon túl, hogy szokatlan és vidám atmoszférát nyújt. És persze az ország sok-sok fürdője! Nincs más teendőnk, mint ajándék belépőt venni.

  1. Masszázs

Az egyik legjobban bevált ajándék! Thai, mauri, agyag-iszappakolásos, stb., érdemes legalább 2 alkalomra befizetni a megajándékozottat. Itt is, akárcsak a fürdőzésnél, átmozog a test, elég csak lazítanunk, és megélhetjük, milyen is az, amikor igazán jól érezzük magunkat a bőrünkben. 

  1. Színház, mozi, koncert

Jegyet idejében kell igényelni, mostanság már a legtöbb színházjegy elkelt, de lehet utólagosan is invitálni, pl. jövő év elejére.

  1. Kalandpark vagy 4-5 edzés egy síiskolában

 Annak, aki szeret elrugaszkodni a földtől. Itthon is vannak síiskolák, ahol kedvezményesen bérelhető a felszerelés, ill. szakoktatók segítenek a(z újra) tanulásban. 

    1. Korcsolyázás,

      és korcsolyabérlet annak, aki még nem felejtette el, vagy lovaglás- és bérlet annak, aki még nem próbálta. Edzővel egyeztessünk, időpontokat foglaljunk, aztán kísérjük el legalább egyszer a megajándékozottat!
      1. Teaházi est

Ez nemcsak egy beülés és egy kancsó tea, hanem többórás program, jóféle teaszertartással. Kínai, japán teaházak, igen! Itthon is. Felüdülés testnek, léleknek, szellemnek, ráadásnak pedig meghitt hangulat. 

      1. Tai chi edzés

Igazi meglepetés lehet, ha váltunk egy havi bérletet, és átadjuk. Persze előtte puhatolózzunk, nehogy ez legyen, amire sose gondolt a másik. Az edzővel is egyeztessünk, és emlékeztessük, hogy az új látogató ajándékban részesül, külön is figyeljen rá.

      1. Önismereti-, vagy gyerekneveléssel kapcsolatos előadás, vagy egy tanfolyam

A legunalmasabbnak hangzik, de a választék nagy, Vekerdyt hallgatni jó, szintúgy Feldmárt, Raffai Jenőt, stb. Tanfolyamból az a legérdekesebb, ahol interaktív dolgok történnek, pl. kalligráfia, jobb agyféltekés rajztanfolyam, főzőiskola, stb. – valami, aminek eredményeként kicsit jobban érezheti magát a másik.

      1. Dr. Hauschka kozmetikai kezelés

Nőknek és férfiaknak is. Időtartama kb. 2 óra. Abban más, mint amit esetleg megszoktunk, hogy a kezelés során az ember összes aspektusát megmozgatja, nemcsak bőrtisztító, hanem léleksöprő, stressz-űző,  személyiség-terápiás, hangulatjavító és nem utolsó sorban esztétikai hatása is van. 

Fontos! 

Ha élmény-ajándékot választunk, ügyeljünk a minőségre. Érdeklődjünk utána, mennyire megbízható, tapasztalt a kiválasztott szakember. 

 007.jpg

2010.12.10. 10:43

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása