2011.12.16. 15:47 Lázár Márta
Kedvenc ruhád, az ünnep és a dekoráció

mont5.jpg

Minden évben (minden nap) ugyanaz a lemez…Mit vegyek fel? Ettől kergülnek meg a férfiak, és ez az a kérdés, amin, főleg az ünnepek közeledtével majd’ minden nő átrágja magát. A pasiknak általában a kényelem a mérvadó, és hogy picit jól álljon rajtuk a ruha. Ez max. 15 perc, ugyebár!

Nekünk egy sokkal komplexebb valami a mérvadó, és emiatt, csakis emiatt nem tudja ezt megérteni egy férfi se: a ruha én vagyok. Az énemet fejezze ki, engem hordjon, engem viseljen! A lelkem mélyén azt keresem órákon át, amikor (csöppet sem üdítő körutakon boltokban és turikban, ruhákra lesve), hogy melyik az a darab, ami kifejez, amitől a leginkább, magától értetődően önmagam és Nő vagyok. Az a jó ruha, amiben úgy érzem magam, hogy észre se veszem, hogy hordom, nem ő ural, hanem kiegészít, és nem elvesz, hanem hozzá tesz önmagamhoz. Igen, a ruhám: én vagyok (értsd jól, ez ilyen lelki azonosság…).

Mindemellett, amikor önmagunkhoz a ruha-körítést keressük, valahol az az ártatlan valaki szeretnénk lenni, aki a habokból kiemelkedve, csupán hosszú aranyhaját viselve lenyűgözte a nyüzsgő teremtményeket. Vénusz, hogyne. Bár a női archetípusok 12-féleképpen jelennek meg, azért valamikor, valamennyi időre minden nőben felébred egy kisebb-nagyobb Vénusz, aki nem csupán tetszeni akar, hanem a mulandó szépség ragyogásában megfürödni és juttatni ebből azoknak is, akik rá néznek. Ez motivál bennünket, drága pasik, amikor válogatjuk a holmit, és egyik se tetszik. A hiúságunk mögött ez az egyik örök mozgatónk. Ahogy valamikor, a legelső kozmetikai szeánszon mondta a kozmetikus: Nem azért szeretnénk szépek lenni, mert annyira hiúk vagyunk. Csupán annyit szeretnénk, hogy aki ránk néz, egy pillanatra felderüljön, és jól érezze magát a közelünkben.

A képek azt próbálják megtalálni: vajon van-e összefüggés az általunk választott dekoráció, és a kedvenc ruhánk között? Néha igen, néha nem. Mikor-hogy. Mindesetre, ha van pár kedvenc ruhánk, könnyebb megválasztani az ünnepi dekorációt is. (A felirat-nélkülieket saját magam állítottam össze, a feliratosok egy kanadai lakber-lapból, a Style at Home-ból valók.) 

Az Anthropologie, és a Promod darabjaiból néhány ihlető, alkalmi darab, valamint divat és deko összeállítások.

002.jpgas7b.jpg1c.jpg005.jpgb10.jpgb9.jpg018pr.jpgviragok.jpgb8.jpg002.JPG004.jpghope.jpg111.jpgl15.jpg015pr.jpgb1.jpgb4.jpgb2.jpg1e.jpg010.jpg017pr.jpgb3.jpg012.jpg001.jpgl14.jpgth.jpg003.jpg004.jpg006.jpgl11.jpg007.jpgl13.jpgf.jpg1d.jpgdupla2.jpg037c.jpg008.jpg1f.jpg009.jpg03.jpgneon.jpgblacke.jpg

Képek:  Anthropologie, Promod, Style at Home, Marie Claire idées, Fashion 2011 fall-winter

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. Köszönöm szépen :)

2011.12.16. 15:47

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása