2011.12.20. 01:19 Lázár Márta
A karácsonyi asztal

Aki már pontosan tudja, mit szeretne csak ezeket a képeket fussa át, úgyis az a lényeg J

A karácsonyi asztal hagyománya, akárcsak a téli napforduló ünnepköre, a réges-régmúltba nyúlik, egészen a kereszténységet megelőző időkbe. Bár ma nem köt bennünket annyi hiedelem, és a menü sem mindig tölt be mágikus szerepet, azért ki ne szeretné, hogy az asztala legyen szép, különleges? Épp ezért a karácsonyi asztal sajnos az egyik stresszfaktorunk. Rengeteg kellékkel, amiket össze kell hangolni, ráadásul praktikusnak is kell lennie. Mivel lehet kivédeni, hogy ne fáradjunk el, s főleg, hogy elégedettek legyünk a terített asztalunkkal?

Tervezéssel. Listaírás, segítségkérés, aztán, ha szükséges, a lista átvariálása. Rakjuk egyre lejjebb azt a hűdemagas mércét, míg azt nem érezzük, EZ az a kényelmes szint, ami még abszolút megelégedéssel tölti el a jó-háziasszony, illetve az ugye-milyen-szép-asztalt-kreáltam vágyunkat is. A magamfajta kisgyerekesnek, akinek tavaly már 8 keze nőtt, és álló nap viharzott ide-oda, ezek a csodás képek, és a pontos paraméterek megadása (mit szeretnék, mit fogok használni, stb.), valamint az előkészítés életmentő.

Vannak nagyon szép abroszaim, dekoráció is akad, de szerintem kisgyerekekkel nem érdemes ezeket használni. Olyasmi kell, amit nem sajnálok, amire rákerülhet a firka, a szósz, kiömölhet rá egy kis tea, stb., tehát:

Gyerekbarát karácsonyi asztal

Stílus Egyszerű, letisztult

Kellékek, dekoráció Strapabíró, praktikus (könnyen elpakolható, vagy ütésálló), modern (a cizellált, antik készlet ráér)

Színek Max. 2 szín (pl. fehér-kék, piros-fehér, fehér-zöld, sárga-zöld, lila-fehér, stb.) + pici ezüst, vagy arany

Hangulat Vidám, könnyed, egyszerű 

Kivitelezés 15 perc-1/2 óra

Sok-sok karácsonyi asztal-inspiráció

Rengeteg elképesztően szép karácsonyi asztal-kép van, de mit ér, ha nem kivitelezhető, mert hiányoznak a hozzávalók?

Akárcsak a dekorációkat, a karácsonyi asztal képeit is úgy válogattam, hogy legyen köztük gyerek- és háziasszony-barát, vagyis itthoni, egyszerű hozzávalókból is összerakható változat :) Van persze néhány, amire azt mondom, á, nekem ilyenem sose lesz :) De ami van/lesz, az pont a legjobb. Nem?! Kellemes inspirálódást, és ne felejtsünk lazítani, nem kell mindennek olyan tökéletesnek lenni :)

Az alábbi ikeás anyagok akár az asztalközépre, akár abrosznak megfelelőek. A vékony,organza-szerű óarany dekoranyag sokféleképpen használható, viszont mivel nehéz beszegni, egy gyertya fölött húzzuk át a szélét, hogy az óriási, vékony szálak ne röpködjenek körülöttünk.


 


Az egyik favoritom ez az angyal-szárnyas, amilyet sosem fogok csinálni, de nézegetni olyan jó :)

 És a főzés-terítés, stb. után édes a pihenés :)

Képek forrása: itt, és itt és itt és itt és itt

Ha tetszik a bejegyzés, kérlek oszd meg, hogy másokhoz is eljusson. A blogot itt like-olhatod. És kövesd, ha szeretnéd látni az új posztokat :) Szép napokat :)

2011.12.20. 01:19

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kommentek

« Vissza a főoldalra
süti beállítások módosítása